kyckling

Snart har väl varenda kyckling blivit drabbat av glassplitter... men icke fina billiga ELDORADO  inte, lågprismärket som smakar prima å som vi köper varenda eviga gång..och som smakar precis som alla andra lite dyrare kycklingar.. (kommer inte alla märken från typ samma uppfödare?)

men men, det kanske har smugit sig in i eldorados med vem vet..men än har ja inte fått några glassplitter i mig!

Nu har ja vart å storshoppat minst sagt,, till alla tre födelsebarnen!!! haha nu blir ni nyfikna va! Dock har lågkonjunkturen gjort att presenterna inte är lika dyra som de varit.. endast till mor som fyller tant blev något dyrare än planerat.. får prata med bror om detta.. han kanske förbarmar sig över sin kära syster :)

Svenskhemtentan är inskickad, känner att ja inte bryr mig riktigt va ja får för betyg i den, tyckte inte den gav särskilt mkt ioch med att den va så strulig... hoppas mer på nästa kurs som börjar bis morgen..

Btw: köp päron de är underbart goda nu!

A

hahahahaha gick in å kolla och läraren va minsann snäll, så hon har gett mig ett A nu! Nu måtte jag bara va lika duktig i denna nästa mattekurs!!

Marley

jaha.. då är helgen över för denna gång.. har inte gjort väldigt mkt faktiskt, har bakat lite och sedan avverkat tre filmer (patrik va på fest i lördas som ja iofs också va bjuden till men världens huvudvärk gjorde att ja tackade nej), däribland marley and I :) Underbar film för oss hundälskare och även för er som inte är det och som garanterat blir det om ni ser filmen..
Humoristisk och verklig rätt igenom förutom slutet då den va sorglig som fan! Jag störtbölade kan jag säga.. Detta bara för att jag associerar filmen eller Marley till mig och min egen älskling B och jag vet att den dagen B kommer till hundhimlen kommer jag vara alldeles alldeles förkrossad.. ja menar en hund är verkligen som en familjemedlem utan dess like.. och de förstår en så jäkla mkt, se bara på Marley.. det är skillnad på husdjur om man säger så.. det är bara hundar som man ge dig den trygghet, stöd och förståelse, inte katter inte kaniner eller you name it!

Herregud va ska ja göra när B lämnar mig? Jag vet ju att den dagen närmar sig, min lilla bebis är faktiskt 12 år i år.. försöker få mina föräldrar att överväga en ny valp när B inte längre finns, (ja menar mina barn vill gärna att morfar och mormor har en vovve att busa med :)) men de är lite svårövertaliga.. men känner ja dem rätt kommer de sakna en hund så otroligt mkt, så kanske.. ibland låter det hoppfullt ibland inte..
jag vill såklart också ha en hund så mkt, ja saknar min lilla B så mkt när ja bor här.. men det går inte att ha en hund i en lägenhet mitt i stan.. han måste få en stor gräsmatta att springa på, så är det.. sedan vet ja ju inte hur jobb kommer att se ut om ja kan åka hem till vovven på lunchen och så vidare.. men gud va ja vill ha en hund!


Iaf, en film som berörde mig otroligt mkt och som ja tror berör alla! 

De andra filmerna som ja såg berörde inte lika mkt trots att de var kända skådisar och ja trodde att de filmerna skulle va bättre än de var.


I morron börjar den nya mattekursen och den nya svenskkursen..
Jättekul... med mera matte... kan väl iaf skryta lite med att jag nästan fick A på första mattedelkursen... Jag behövde 1 poäng mer på hemtentan för att få A så ja försökte med alla medel få läraren att ge mig ett poäng till (ja tyckte att ja skrivit och svarat på frågan rätt och  ville ha ett poäng till ist för två få tre poäng).. hon var dock kluven, men frågade om hon kunde ta tentan och så.. så "får hon se vad hon kan göra..." Så förhoppnnigsvis är hon snäll och ger mig ett A!! Tänk högsta betyg i matte- det har ja då aldrig fått innan! :D
Nu dock, fortsätter matte del 2, där vi ska ha salstenta.. så för att inte sänka mig alltför mkt, behöver jag ha många rätt - vilket betyder mycket mycket mycket plugg!!!

Och ja som inte har en enda mattebok:S


Nä nu ska jag göra färdigt min svenskhemtena och sedan skicka in den... därefter ska jag ut och göra massa ärenden... det är ju faktiskt några som fyller år ;)

Torsdag!

wohoo det är torsdag! Inte för att jag vet varför det är bra eller inte.. Har iaf varit duktig å gjort färdigt svenskahemtentan typ iaf.. det känns skönt men det är ju ganska behövligt eftersom ja börjar nya kurser nästa vecka.. i morron har vi heldag matte!!! På en fredag! Ja som har varit ledig på fredagar i snart 4 år typ.. :) Men men det ska väl gå, hoppas läraren vill ha helg så som vi vill ha eftersom vi inte fick någon förra helgen.. så hoppas sluta tidigare än vi ska! kanske till å med ska strunta i em lektionen? Ja menar, missar säkert inget vettigt ändå... men ett stud som jag är missar ju aldrig några lektioner - hur tråkiga och icke givande de är...

Jovars.. jag tycker det är lite tråkigt att så få bloggar nu för tiden, A och D, det är framförallt er ja tänker på.. vill veta va ni gör nu förtiden! A kom igen, aldrig försent att skaffa blogg :)

Jösses nästa helg ska ja ju åka hem till fina västergötland!  Shit va tiden går! Skönt det, vill se lite gräsmatta och krokus elller tussissar går också super! Då ska jag personligen plocka några till mor i födelsepresent.. kanske ska ja ta med mig några upp med och visa patrik att så här ser vårblommor ut.. för här lär det ju inte bli några i första taget!

Hinner dock inte få in mig vår/havslukt denna resa hem, synd  skulle vilja säga hej till D och lilla bebistheo som är några månader nu:), ingen bebis längre! Kan säga att ja är lite avis! Men P vill ju inte ha nån och ja känner att där vi bor nu så passar det sig inte.. vill inte ha honom i lägenhet.. han vill säkert ut å springa å så...därför ska man bo på landet eller iaf inte i stan :) Tror dock det funkar för er :) Ni är duktiga ni! Hoppas thailandsresan varit bra, men det vet ja ju egentligen, kan en thailandsresa någonsin bli dålig????

Nu svamlar jag, märks så fort när man inte har nåt att skriva om! Men jag är bra på att skriva mkt, aldrig vart mitt problem.. trodde ja skulle få problem med att få ihop sidor till hemtentan som skulle va 10-12 sidor enkelt radavstånd.. men vips har jag visst 12 sidor.. hur det nu gick till ... gillar å skriva :)

Fast just nu är det nog för att ja inte vill gå å duscha, därför ja skriver en massa svammel... ja orkar helt enkelt inte ta mig till duschen.. pluggade i 4-5 timmar på fömiddan sedan ut å gå 10 000 steg (1,20 h) och därefter hem för att städa.. woohoo denna torsdag! Solen skiner dock, skönt, men fortfarande förbannat kallt.. det dröjer nog innan ja får sätta mig på balkongen å sola...
Kom på att det nog inte blir mkt sol i sommar, kommer troligen att jobba så mkt ja får av min chef och av min pappa (han gillar inte att ja inte får så mkt semester :)), men va gör man inte i dessa kristider? Jo tar allt jobb man kan få! Denna sommar kanske ja ska jobba i bikini?? Nä usch då kommer det säkert ske nån olycka när långtradisarna från D och baltikum kommer... de där chaffissarna vet hur man gör när man glor... ja kommer aldrig glömma när pappa berättade att det kommit in en chaffis från tyskland å uttryckt sin beundran för företagets trädgårdsmästare (vars huvud är blont vilket förklarar en del) och pappa svarar på tyska såklart att "jo tack det är min dotter"....... hm stackars chaffis blev generad, inte kan man säga så till tjejens pappa heller! Men nog lite otur, av företaget 500 anställda så väljer han pappa att säga detta:D
Jag tyckte det var för att prata tonårsspråk - asroligt! När far berättade detta :) Kan tilläggas att jag inte jobbade i bikini då för jag tycker det är oproffesionellt!

Ett gott skratt förlänger livet! 

Nä nu har jag svamlat allt för mkt och inget är intressant så nu har ni allt förlorat ungefär 2 minuter på något som inte är intressant, too bad :D


Ha så kul i helgen!

KAH

Har eg inget nytt..

och roligt att berätta... har kommit in i en svacka där allt känns skit.. alla de där planerna ja hade en gång i tiden känns som om de har blåst bort all världens väg.. det känns otroligt tråkigt och just nu står vi vid ett vägskäl och ställer naturligvis fråga "va 17 ska vi göra?" Ska det behöva va på detta viset? usch tänk när man va liten och hade 0 bekymmer, det va tider det.. nu är ja snart det tal jag lovat mig själv att aldrig fylla så jag fyller 22 igen (vem vill va äldre än va man egentligen är??).. gammal börjar ja allt bli och kommit till en sådan där tid där det inte är roligt att fylla år.. ja menar hur kul är det att fylla ett år närmare graven? usch på J som är så pessimistiskt! Men nej ja gillar inte att fylla år längre så ja har sagt till p att han inte behöver köpa nåt,.. ja behöver ju faktiskt inte något speciellt.. Men det är klart det kanske är roligare att ge än att få, men nu är det ändå så svårt att köpa så det känns bara som man byter pengar med varandra typ.. 

Nåt som är bra är ju att mattehemtentan är inskickad :) Så nu hoppas ja bli godkänd alternativt få bra betyg.. något som är mindre bra är att jag har svenskahemtentan och adhdhemtentan kvar.. :S Men den sistnämnda är nog klar typ.. dock inte svenskan.. så ja har några dar på mig att fixa den skiten innan nästa kurser börjar på tisdag.. Ingen vila här! Fast det skulle behövas då vi blev snuvade på helgen som va... ja menar matte en fredagkväll! Nå måtta får det la va!

Det är inte sant!

Det össnöar verkligen, mycket mycket snö.. både idag och igår! När 17 kommer våren, trodde den va på väg??!! Just nu hatar ja att bo i norrland och gävle! Så less på allt va snö är och hoppas att ja slipper se den på 10 år eller nåt!

Igår när jag gick förbi ett hus så hade de spärrat av så att ja inte fick gå på trottoaren... varför? jo det var risk för takras!? hm.... tänker jag och tittar upp.. än så länge har ju inte taket rasat :) Kanske menar de snöras??:) kan ju tycka att om det nu är risk för att taket ska rasa ner så kanske man borde renovera det ??

Nä usch ingen energi idag pga vädret.. men nog lär ja göra klar min tenta.. den ska ju in idag..

Helgens fest

Trots att helgen bestod av mkt matte då jag har en mattehemtenta övermig som ska in i morron och som är skitsvår, så hann vi med att åka till bollnäs på 125 års fest.. jajamän så ja kommer till å med bjuda på lite bilder för en gång skull (för vi har en viss tendens att glömma den!)

Iaf som vanligt kommer vi iväg sena, ja fattar inte hur vi lyckas göra det varje gång men vi hann med tåget..

Iväg till lokalen Hertsjögården eller va den hette som låg 1 mil ifrån Bollnäs..

Det var ju 5 grabbar som ordnade festen och döm av förvåning när de va så här fint fixat, förrätten va gudomligt god, med vitlöksbröd, mozzarella, körbärstomater och väldigt italienskt... lägg märke till han i vitt längst till höger.. denne skulle bli min bordskavaljer och bjuda mig på några tequila (som ja lovat mig själv att aldrig dricka igen, men  denna gång va det gott men mina tre killar å ja var rörande överens om att citronen va värst, kokaincitron som vi sa och skrattade gott).. det skulle ju eg va tjej kille placeringar men det va ju ett överskott på killar så i mitt bord så var det jag och 5 killar :), ja hade dock väldigt roligt, trivs med killar:) och ja  jag fick också lära mig ett å annat av killarna, bland annat va en tuffing är... och det vet väl alla bollnäsbor vad det är va??:)))




Iaf.. af pigga och glada av all tequila blev vi när en musiktävling drog igång !Där vi dock inte va så bra...

Under middagen fick vi också besök! Av denna fina lilla dam...








Som va underbart rolig :D

tjoo hoo innan musiktävlingen skulle dra igång fick också 25 åringar fina presenter... .









Och se där här har vi ju E och dessutom har ja fastnat för ovanlighetens skull, som dock ser väldigt glad i hatten ut även fast ja inte har hatt utan det är E som har det..! Observera också att det inte är min öl utan älsklings som ja håller i ...



En lite mer närbild på födelsedagsbarnet måste ja ju bara bju på!!





Ja just det om ni inte trodde mig om det ja sa om ölen tidigare så se här då!




Sedan så var det ju "dans" också när alla var mätta å glada av den goda förrätten, den goda varmrätten som bestod av potatisgratäng och fläskfile och den goda efterrätten som va en underbart god saffransglass (som inte brukar va goda) med hallon... Så här såg bandet ut när de rockade.. kanske var det inte min musikstil, det spelade ju inte schlager precis utan var mer "killmusik", men  ja tyckte ändå det var helt ok! De skulle ju till å med släppa en skiva nu idagarna!




SÅKLART skulle våra 25 åringar upp och sjunga high way to hell... ja menar nu har de faktiskt närmare till 50år än till 0!!!




De rockade ju till å med!! Se på publiken!!








Därefter blev det lite kareoke och annan musik innan det nog allt va dags för att tänka på refrängen..
Underbart rolig fest iaf, bra jobbat killar, imponerad att killar kan ha ordnat denna fest, men nog lär de fått hjälp av några tjejer iaf :)))




_______________________


Nu ska ja ut å gå sedan blir det mer tenta...

Våren är här!

Så äntligen har våren kommit till gävle också! Det var banne mig på tiden!!! Dock fick ja höra att vår vovve minsann vart ute på gräsmattan och kom in när ja pratade med far.. jo men visst, altanen öppen och allt och i solväggen var det 30 grader och på altanen nästan lika varmt! Här är det inte lika varmt men det är sol sol sol så ja har suttit på balkongen och låtsas sola fejjan idag.. tror dock inte solen tar så bra ännu, men nu när det är så fint väder längtar ja till sommaren! Ja längtar också fruktansvärt mkt efter en sommar där jag och älskling kan vara tillsammans så mkt vi vill.. det kan vi inte i år heller.. det är surt.. sommaren vill man ju spendera så mkt man kan med de man älskar och tycker om!

jag och pappa har återigen haft ett sådant där far/dotter samtal och mor blev ju såklart jättenyfiken va vi pratade om.. synd lilla mamma att din rast tog slut ;) lilla mamma fyller ju faktiskt 50 så nog får vi ha lite hemlisar ja å far.. sedan pratade vi lite annat vikiga saker och nu när ja kom hem hade ja fått brev från banken så ja inser att ja nog måste knalla dit en sväng (tycker jag är på banken för jämnan!),, är nog bra att se över sin ekonomi nu i dessa tider skulle ja tro... dock har ja inga aktier så det är ja glad för.. hade de innan men sålde dem när de va glada tider :) Tur för mig det! Detta bankbesök får bli på fredag.. sedan ska ja å älskling också rasta cyklarna för ja ska leta upp ett ställe som ja ska till i april och dessutom vill ja ha lite nya blommor så vi tar nog cyklarna till plantagen med.. sedan är det bara hem och ladda för mattehemtentan som jag tror blir hemsk! Betygskriterierna som läraren har är hemska... om man klarar allt godkänt, så får man endast E.. godkänt brukar iaf vara ett D och E ett litet svagare g... då jag har Vg på vissa grejer och g på 1,5 grejer (som ja inte trodde att de kunde bli vg på..) så måste ja göra en superbra tenta för att få ett bra betyg... och undrar va bra är? A har jag nog redan sumpat tror ja, B då? Ja om ja får full pott kanske på hemtentan... tänk att ja är orolig att inte bli godkänt trots att ja hade alla rätt på säkerthetstestet och bra poäng på huvudräkningstestet... jo visst hörrö.. ja måste få bra på tentan... detta betyg slås också ihop med den andra mattekursen... som har en salstenta (!! med billstein uppgifter!!) .. hjälp ja räknar med ett E ja! Hur dåligt det än låter!

i Helgen hade ja ju egentligen planerat in att bara sitta med helvetestentan... men vi är ju bjudna på 125 års kalas (5 25 åringar om ni inte listat ut det :)) som vi har tackat ja till så det är bäst att vi åker dit.. är i bollnäs också så vi måste sova över också, men vi åker så sent som möjligt och åker hem så tidigt som möjligt på söndagen för att ja ska hinna tentan å slippa känna stress...Men men det ska väl gå bra... har ingen press på mig alls :)


oro oro oro, som vanligt.. inga större förändringar.. ja jösses..




Toppenhelg

I helgen var ju A och F på besök , de kom redan i torsdas, på kvällen, så det var egentligen bara hej och välkomna och sedan snark snark...
Men på fredagen så var jag och A på stan medan F spelade Xbox och Ä var på jobbet.. hittade ett par byxor och så köpte jag en liten present till mor med. A hittade en tröja som ja tror hon blev nöjd med.. Nöjda och glada gick vi åter hem och lagade lunch (!), sedan fick vi med pojkarna ut på promenad med mutan att vi går förbi det dära bolaget.. Där blev det storhandling för alla utom mig som ju är nykterist (?:)), bland annat köptes en Mintuflaska och whiskey å såklart öl. Vi spelade kampen mellan kvinna och man såklart... och där åkte killarna på storstryk - en jordskredseger för oss alltså! Killarna muttrade surt att vi får mycket lättare frågor.. och så låter det ju när man är dåliga förlorare :D Dock fick vi ingen whiskey/öl fråga denna gång så det kanske var därför vi vann:D
Sedan skulle vi såklart gutiarhero battla och ja tror A och F imponerades över älsklings fingerfärdighet då han behärskar svårighetsgraden expert.. medan vi andra ligger på medium pga att fingrarna inte gör som de ska när man går över till hard!
Sedan var det dags för mat - såklart vår berömda tacos som dock tycktes vara stark av våra gäster, trots att ja snålat med kryddorna (äter vi verkligen så starkt??:))... till efterrätt hade jag gjort cheececake som är så underbart gott!!
Vi avverkade två filmer innan vi ragglade i säng vid 1 tiden, glada och mnöjda med dagen..

På lördagen kändes alla dock sega på morronen, vi kom dock ut vid 12 tiden och vi visste inte riktigt vad vi skulle göra förutom att gå... så vi landade på fängelsemuseet och kände oss mycket kultiverade! Jag och Ä har länge tänkt gå dit men har inte riktigt kommit oss för men nu så... och det var riktigt intressant faktiskt! Tror alla var nöjda med besöket faktiskt..
efter det gick vi en runda och handlade lite mat och sedan hem igen för lite mys med "macken"  och guitar hero för a tt sedan besöka restaruangen ROMA som är vår favvo... där blev det återigen en planka för mig (den är ju så god!).. lagom mätta (kanske lite för för min del), rullade vi hemåt igen för att se melodifestivalen.. här drog vi en lättans suck när la voix och malena vann ist för ugglan som helt enkelt  är skitdålig... dock önskade jag Måns skulle vinna eller HEAT.
 Efter melodifestivalen slog vi på Björns livsverk för lite glada skratt..

På söndagen var det dags för min vän med bihang att åka hem.. men vi hann ändå med att gå en runda och spela ett parti med lika par leka bäst.. där ja och ä överaskande sträckte ut foten och kom lite före, krävdes nästan målfoto:)

Och sedan var det dags för dem att ta tåget hem och vi tog tåget tillbaka till vardagen där bland annat tvätt väntade...

Var en väldigt trevlig helg, dock märks det att vi inte umgåtts så intensivt som vi gjort innan.. det är synd det, men ja hoppas på att det blir en ändring på det snart.. gör ni det med?

_______________

Igår va det skola igen då.. matte matte matte och nu äntligen förstår jag hur bassystemet är uppbyggda!! Mao kan jag väl bygga en dator nu då?? :) Herregud poletten bara trillade ner igår när jag ringde ä på rasten och fick det förklarat för mig.. så lätt! Läraren förklarar dock detta jättedåligt men nu när P förklarade va det så mkt lättare.. de två jag satt med igår fattade inte heller lärarens förklaringar och då sa ja precis som P att gör tvärtom ist så är det lättare -  och vips så började det klarna hos dem med!!
Tiggde också till mig ett halv poäng till på huvudräkningsuppgifterna, hade redan vg men kunde ju snygga till det lite mer ändå.. så jag landade på 21,5 poäng av 24... är väl ändå ganska bra!
Kommer inte hinna skriva så mkt här denna vecka (om ja inte tar mig tid) för ja har insett att en intensiv period har börjat.. det har varit lugnt några veckor nu, men nu börjar ordningen återställas och det blir mycket nu! Men snart åker jag hem en vecka! Både bokat tåg fram och tillbaka, hittade ett tåg nu som kostade lika mkt som bussen men då går tåget från grannbyn och inte från jönköping dit vi har 7 mil enkel resa.. har totalt betalat 551 kr tur och retur,,, 100 mil för 550 kr,. det är väl överkomligt det :) Tack SJ! Hoppas dock på inga förseningar tack!

Nu plugg sedan motion därefter städ..

________________________

Idag skulle min "extrapappa" blivit 70 år, Grattis och RIP!

Förjävligt

Ja vad kan man säga! Skolmassaker igen, denna gång i Tyskland, inte långt därifrån min kusin bor (Stuttgard)?? fy fan! 16 unga människor, det är så skrämmande.. vi måste jobba mer med värdegrunden här i Sverige tror jag om vi ska komma undan skolmassaker.. det finns så många deprimerade tonåringar härute som i fel sinne, gör något så fruktansvärt hemskt! 16 döda, innan han själv tog sitt liv.. jag lider med dessa människor som mist sina döttrar eller kompisar (för jo visst 15 av 16 var kvinnor.. )

Snöskiten ligger fortfarande kvar och ja formligen HATAR den nu, blir ju för 17 deprimerad av den, hata hata snö! Och ja är så glad att vi bestämt oss för att flytta nedåt i landet för att slippa skiten, ok visst har vi snö ibland hemma också, men det har ju helt klart minskat sedan ja var liten och just nu är jag inte särskilt ledsen för det :) Igår frös ja så jag trodde jag var en isbit eller nåt, det gör ju inte lättare när man vet att D är i Thailand nu.. i värmen... ja vill också ha värme!! Sol och bad, massa fågelkvitter och höra gräsklippare som gör det så fint, å ja blir så exalterad när jag får klippa gräset..ÄLSKAR att klippa gräset :) Det är en sådan känsla att se hur fint det blir när det är klart (pedantj som talar?:)).. så ja kan bara stå ibland och blicka över hur fint jag gjort.. .vill verkligen ha en egen trädgård nu! Så kul!!

Men just nu känns det långt kvar till den där känslan och till värmen och till  man kan borsta av bikinin från damm - måtte det bli fint väder i Halmstad i sommar! Tycker somrarna har blivit lite väl korta... de ska ju vara en 8 veckor minst! Så man överlever vintern för guds skull! Nu fryser ja som en kratta (hur de nu fryser!) och jag får stela och lite onda leder (som jag alltid får när ja fryser).... men men jag ska inte klaga.. det kunde väl vara värre (hmmm?? kan det??)

Idag kommer A och F och det ska bli så kul!!



Har märkt at tmin blogg inte är så fylld med bilder så tänkte då levrera en bild på min älskade vovve.. han opererades ju i julas och tog bort två tänder.. så det va jättesynd om honom.. det va ja och lilla mamma som åkte med honom och vi fick sitta med när han operarades...
Han är jätteglad när han kommer till veterinären, helt otroligt... fylld med energi så ja hade full sjå med att se till så att han inte fastnade med kopplet.. ville inte släppa honom när han hade sån energi för det fanns lite hundmat och sånt i närheten.....
Sedan fick han lugnande och så satte han en kanyl på voffsen.. min lilla bebis (ja det kommer alltid va min lilla bebis fast han är 12 år snart) tittade ner på tasse och undrade varför vetrinären gjorde så där.. men han va så duktig min lilla voffe.. Dock undrade han nog fa 17 han skulle råka ut för för han tittade på mamma och mig med lite oroliga ögon.. men vi va med honom hela tiden så han va väldigt lugn när vetrinären gav han medicin så han skulle slockna..
Sedan så somnade min lilla voffe och de va ganska jobbigt att se hur livlös han var.. visste ja inte bättre hade ja trott att han var död.. Vetrinären började "jobba" med hans tänder och det tog en stund.. ja å mamma försökte luska ut hur det är med hund resp kattåldern i människorår då... vi har ju alltid trott att hundar har 7år på ett människoår och katter 9, men på en broschyr stod det precis som vi trodde men på en annan något annat så vi blev lite förbryllade.. .vi tror dock på vårt sätt ;)

Vovve blev färdig så vetrinären lade han på golvet för att piggna till.. det rann något äckligt från näsan stackarn och tungan låg ute.. men ja klappade och pratade med voffsen som va så trött så.. vetrinären fick ta med honom ut till vänterummet där han skulle få piggna till sig.. ute i rummet fanns en taxvalp som skulle bli undersökt så det var bättre att bamse gubben fick ligga där ute och vänta.. .

Så jag och mamma väntade och pratade lite med bamse.. vi märkte att han försökte piggna på sig lyfte på huvudet å så för han kände ju att det var en annan hund där men han orkade inte.. efter ett litet tag kom en annann hund och då hade bamse piggnat till så pass mkt att han kunde morra lite trots hans instabila jag! Ja sa till mamma att det är bättre nu att vi försöker gå
och det gick ganska bra två meter.. men bamse var såå vinglig att om han skulle gått till bilen som var en 50 meter bort så hade det tagit lång tid... så lillmatte förbarmar sig över sin lilla älskling på 18 kg så ja fick bära honom till bilen :) Släppte ner honom där lite buskar å sånt va så han kunde få lite frisk luft men då ville han bara klia sig i munnen precis som vetrinären sa.. lilla gubben fattade väl inte alls va vi gjort med honom!

Efter ett tag lyfte ja in honom i baksätet i bilen, för ja tänkte att han kanske är lugnast där då han sitter närmast mig och mamma men han blev helt galen där, då de kliade så mycket, så det var bara att försöka lyfta ur honom där för husse blir inte glad om det är rivmärken å så i lädret!

Så då var det bara bagaget kvar.. samtidigt kom taxvalpen och husse till den och taxen fick hjälp upp i bilen (såklart!).. min lilla vovve lekte osjävständig och vägrade hoppa upp i bagaget så såklart fick lillmatte lyfta igen.. ok kanske är lite jobbigt och hoppa när man nyss vaknat upp ur narkos - det vet jag om!!

Hem igen då.. .ja kör.. imte kört bilen på ett halvår och sista bilen ja körde va brorsans gamla audi från 80 talet med dåliga bromsar.. lite skillnad mot denna som är ett år eller nåt... säger till lille busen att ja minsann ska köra så fint ja bara kan... men det första ja gör är att bromsa in lite för hårt (känsliga bromsar) och både ja och mamma tittade till bamse och visst han stod upp än och inte har han kräks heller..:) Lärde mig dock och sen gick färden hem lugnt och behagligt..


Så här såg min lilla vovve ut några timmar efter operationen... och lillmatte vet hur det känns att vara i samma tillstånd gånger 3000 ungefär... Inte lätt när man inte känner nåt i munnen! Så lilla tungan hänger ju lite utanför :)



Obeservera plåstret han har på benet.. pappa ville inte ta bort det för det skulle se ut som att han var en sjukling och fick ännu mer uppmärksamhet än vanligt (hur det nu är möjligt).. jag tog dock senare bort det och även denna gång tittade bamse ner på benet och undrade varför?

Hehe, hundar är banne mig värre än barn, de beter sig som barn gör men det är såå mkt svårare att säga nej till hund som till ett barn.. min hund är en otroligt snäll och väluppfostrad  (åtminstone varit) hund men när ja och bror flyttade hemifrån har väl mina föräldrar skämt bort honom och när ja kommer hem så skämmer ja bort honom ordentligt mkt.. så värre än ett barn! :)


Nu ska ja inte babbla mer.. ska plugga nu sedan ut och gå och handla.. har dock redan städat.. gjorde det kl 8 till 9 :)


Nu ska ja ha en trevlig helg!! 

 




Ett kärt besök

Ja idag träffade jag Ida som var i skolan och jag tyckte vi hann avverka allt och ingenting på en timme, well done av oss! Som alltid är det jätteroligt att träffa Ida och också att få höra om elliots framsteg, han är bara 9 månader, men har gått i snart 2 månader :) Snart springer han!
Vi pratade om att gå ut på krogen när L kommer hit i april, så kanske vill L träffa oss då? Vore superkul och träffas alla tre! - Samtidigt igen!

Aja tack för en jättetrevlig pratstund, alltid lika kul och träffa dig gumman! Finns här om du vill ha hjälp med exarbetet (om ja nu kan hjälpa dig förstås!:))

Nu åter plugg

Å nej!

jag trodde ju efter flera dars plusgrader att snön ÄNTLIGEN skulle försvinna, men gör den det eller? Nä nu fullkomligt öser det ner och det är minusgrader.. Men herregud ska det någonsin bli vår så man kan blicka fram mot sommaren? I såna här lägen längtar jag ännu mer att flytta nedåt igen - särskilt till Halmstad som säkert redan har vår nu! De ligger alltid några veckor före oss här. Och alla måste väl vara trötta på snön? Visst det var kul i januari och fint å sådär, men nu är den avskyvärd! kallt och jobbigt, ge mig tussilago, vitsippor och påskliljor! Påsken som innefaller på födelsedagsveckan (mor, p och min), i början av april, känns väldigt nära, men påskliljorna känns låååångt borta. Tur jag ska åka hem den veckan så ja hoppas jag kan få se en krokus iaf!

Nåt som är lite bra är ju att jag lyckades få högsta poäng på en matteuppgift, skulle räkna 10 huvudräkningsuppgifter, men eftersom vi utbildar oss till lärare, så var uppgiften att hitta olika strategier för att lösa dessa uppgifter - för alla elever lär sig på olika sätt att lösa uppgifter!

Idag ska ja fortsätta med min hemtenta som jag nu faktiskt fått ihop en 6 sidor enkelt radavstånd, på uppgift två. Ska försöka göra sista delen på uppgift två sedan är den "färdig", njaa det var väl att ta i, ska se över den och läsa vad jag skrivit för just nu vet jag inte! Men alltid skönt att skriva ner när man tänker för då är det bara att redigera. Gud ja har så bra studieteknik;) Vilket en av mina gruppmedlemar utbrast på specped! Jaja man lär sig, har faktiskt pluggat hela livet.. 
Ska också hinna träffa I idag med, var länge sen nu! Kul!


Nu lite plugg ...

*Håller tummarna idag*

lite lustigt

jag bakade bröd i söndags för vi är såna som är gammaldagsa och vill ha gott och nyttigt bröd. Patriks syrra med man var å hälsade på en sväng och hon deklarerade att hon aldrig skulle orka baka bröd pga jästiden - och hon är nog inte ensam då fler och fler köper bröd. Varför undrar jag? Att baka själv har ju bara fördelar (förutom tiden då) och för de som har barn är det ju ett ypperligt tillfälle att umgås på för vem har sagt att barnen verkligen inte får vara med och baka? Det blir också så mycket godare med hembakat än köpebröd då de enligt mig är torra och så vet man all skit de pumpar in i dem för att de ska bli så goda och riktiga som möjligt. Vad för skit det är i dem kan ni läsa på aftonbladet som gjort en undersökning,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4606634.ab

vem vill eg äta bröd som innehåller massa kemisk skit och som kan hålla sig ett år utan att ändra på sig i princip? Värt en tankeställare va :)


Så för att vara hälsosamma så gör eget bröd! Frukosten är dygnets viktigaste mål och därför ska man se till att äta nyttigt så att man står sig länge! Jag kan intyga att om man köper bröd så måste iaf jag äta 3 st skivor för att ens känna mättnad och då kan jag också påstå att jag är hungrig efter en timma. Nu när jag gör bröd, så äter jag havregrynsgröt, en hemgjord fralla och knäckebröd (dock köpt), och då står jag mig ungefär hela dagen (då också går jag cirka 1,5 timme), brukar bara ta lite frukt och ett par knäckebröd till... jajamän! Så gör eget bröd, billigare, godare och nyttigare!

Bad day

Usch idag har jag en sådan där dålig dag där jag är så less på allting, både jag och patrik är det, vi är ganska uppgivna å aningen deprimerade i nuläget för allt känns motigt. Min pappa försökte pusha mig igår genom att se allt positivt men om jag känner honom rätt så är det bara en fasad han målar upp för att hans positivitet ska smitta av sig på mig. Men innerst inne är han orolig för mig, en nackdel att skaffa barn, det är att man alltid måste oroa sig för dem enligt min pappa :). Jag är dock glad över att han försöker se allt positivt och så där. Men det känns så typiskt mig på nåt sätt. Jag längtar verkligen att få flytta närmare hem igen. Som jag sa till patrik så tack vare att jag valde att flytta norrut så har jag fått mycket bättre kontakt med mina föräldrar än vad jag hade innan. Jag hade bra kontakt innan med dem såklart, men mycket bättre nu. Kan bero på flytten eller att jag faktiskt är vuxen nu och inte tonåring.
jag längtar också att flytta närmare A också, ska bli så kul för då kan vi umgås igen på ungfär samma sätt som förrut! Ska bli superkul i helgen! :D

Aja jag ska försöka muntra upp mig på nåt sätt, men det enda jag känner för att göra är att verkligen vräka i mig, proppa i mig, massa massa godis (helst då choklad!), då har man en dålig dag om man känner så, iaf om man heter j:) Men nej, det är tisdag och då är ju onyttigheter förbjudna... så på sin höjd får jag äta russin! (Men hur gott är det mot choklad!?!)

Tror ni att jag har någon lust med att skriva hemtentan då?? Hahah nej vilket skämt! Kom på att jag spelade in cityakuten igår, kanske ska se det istället! Nä J, ta dig i kragen och gör något vettigt!

Idag är det tisdag och det är en alldeles vanlig tråkig tisdag!

hahahah

Ja jösses hundar är väl det goaste som finns!! Vem kan inte gilla dessa sötaste sötaste små voffsingar`??

Kolla in denna söta voffe... kanske ska börja träna min ögonsten till att göra detta? Men som ja sa till pappsen - det går väl inte lära gamla voffar att sitta!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article4583647.ab


Kanske har denna vovve ätit mycket fisk för tydligen blir man smartare av att käka fisk... ajajaj då då borde ja va osmart för ja äter inte fisk om ja inte måste...! Kansker är en dum blondin då, haha Kanske ska börja med omega 3 och 6 ist ;) så ja slipper fisk.. men att äta fisk 3-4 ggr per vecka går ju inte.. usch!

aja flams flams... har sovit för lite denna natt.. ska skriva lite till på tentan sen så ger ja upp!

_________________________________

J och E ser framemot valborg!!!

Ännu en helg försvann

Jag och patrik har varit jättetrötta denna vecka och jag tror det har att göra att vi är oroliga och det är inte lätt att vara positiv även om ja har mammas ord i bakhuvudet.. ingen energi till någonting! Mina planer var att jag skulle plugga, men det slapp ja för ja hade inget att plugga och det var gud så skönt! Så det blev en riktigt lugn helg, med lite shopping (hehe!), promenader, bakning och så vidare. Lite mys alltså och det kändes som jag fick lite energi för i går (söndag) var jag fylld av energi för det kändes som att jag kunde gå 1000 mil eller nåt.. så när jag va ute och gick så gick ja väldigt fort, samtdiigt som ja pratade med A och M i telefon :) Var jättetrött när jag kom hem då jag stressat på förmiddagen med bakning och tvätt och annat som skulle fixas och så nu en rejäl träning för kroppen.. skönt det! Dock kände jag av tröttheten och fina huvudvärken hälsade på. Trevligt! (not!). Då är det inte så trevligt att ha besök som vi hade just då. Trodde inte att de skulle komma så tidigt, men de ringde en timma innan de kom och då hade ja inte kommit ut (kl va då 13) och om ja inte går ut innan 13-13.30 så får jag huvudvärk gånger 500 ungefär.. så ja vägrade va hemma och vänta så jag gick min promenad vilket dock ledde till att ja var genomsvettig när ja kom hem å de redan va där.. plus att min huvudvärk redan kommit.. Men jag är en sådan som måste ha saker planerat så att det inte ställer till besvär.. att gå ut för första gången vid halv 4 hade inte funkat för mig då ja hade fått yrsel, svettningar och huvudvärk..Nä framförhållning är en fördel!

Nu borde ja sätta igång med svenskhemtentan som är stoor och som ja inte riktigt vet hur ja ska få till än.. mailade läraren om en ide ja hade och om ens den va rätt tänkt.. och det var den tydligen.. var till och med plus i kanten att tänka så och om ja lyckas få ner så som ja skrev att ja ville ha det så kommer det bli ett bra plus! Minsann! Då vill det ju bara till att ja gör det också.. men hur 17 ska ja få ihop så många sidor?? Det är än så länge för mig  en gåta.. en gåta utan svar tyvärr!
Men man får göra så gott man kan! För på torsdag kommer bästa A och hennes F så på fredag blir jag helledig!!! LOVELY! Åh va roligt det ska bli!!


Nä nu ska ja inte tjata mer, blir ju bara en massa skit här ju! Nä svenska var det!

Så mycket skit det finns

På internet...

jag sa en gång till patrik att om vi får barn någon gång så kommer jag aldrig lägga ut bilder på mitt barn i bloggen, vill man ha bilder på mitt barn så får man fråga efter det via min mail... varför jag inte vill lägga upp bilder? Jag har precis varit inne på en blogg som ja hittade genom fl, där en äckelpedofil skrev... får det ens vara lagligt? Å skriva om sån skit? Liksom människan som skrev på fl, blev jag upprörd över denna skit och därför är ja ännu mer övertygad av att inte lägga upp bilder på vårt framtida barn! Tråkigt, visst är det det, men ja vill inte att någon snuskgubbe ska dreggla över mitt barn heller! Synd också - en bild säger mer än 1000 ord.. men ändå lite bra för mig då ja sällan orkar lägga upp bilder här :)

Idag är det fredag och ja ska försöka komma igång med skräckhemtentan som är enormt stor.. harj u 3 hemtentor nu framöver så bäst att starta... sedan i em ska ja gå på stan för att försöka hitta en liten present kanske... :)

Så så långt har mina planer kommit :)

Så trevlig helg!

Inte tid

Har egentligen ingen tid att sitta här för att ja har föreläsning mellan 14-17 så det är väl god ide och göra sig skolready kanske.. borde gå om 20 för ja tänkte gå runt boulognernmed.. måste få lite luft för ja är så trött hela tiden.. fattar inte va det är med mig.. vart har all min energi tagit vägen?? Helst vill ja bara spela legobatman och slippa koncentrera mig.. jo ja vet Ja å p är lite nördiga fast vi börjar bli lite äldre.. så finns ju barnasinnet kvar å då tar man fram batman.. indianajones legot har vi ju sedan länge fixat!
Ibland är tvspel ganska avkopplande!

Idag har inget nytt hänt, från igår.. hoppas att fbk spöar brynäs.. får väl se hur de ser ut på stan då.. vi funderar ju på att gå, men tyvärr ligger de på vardagarna båda matcherna som är här.. så ja vet inte.. vi funderar fortfarande.. om det hade vart en helgdag hade vi inte funderat så mkt mer... ja menar det är ju toppen att mitt lag möter min stads lag (min och min btw, ja som vill flytta härifrån ögonblickligen :))

Nä klockan pinnar iväg.. det snöar och det är förjävligt, vill ha vår nu... enda trösten är att det är plusgrader och att snön äntligen börjar elimineras!! Maahhahah ÄNTLIGEN!! ge mig KROKUS och TUSSISSAR!!!

take care!

Svenska

Ja idag har vi fått en stor hemtenta som känns hemsk nu för tillfället men det kanske ger sig. Min lärare är mkt bättre än han vi skulle ha, bytte ju från distans till campus för att slippa han och salstenta... men det löser sig!

Igår sökte jag mitt första jobb! Låter ganska bra det jobbet men det är en del nackdelar med det också i nuläget tyvärr.. så om de mot förmodan vill ha mig så vet ja inte om ja tackar ja eller inte... men ja ska lyssna på min mor som säger att ja inte ska oroa mig.. så bäst att göra som hon säger med andra ord!

Nä ja skriver mer i morron, ska läsa klart en bok nu som min ena lärare har skrivit... intressant bok! Handlar om autism!


Glömde

att skriva att ja verkligen vill flytta härifrån nu!! snälla se till att de blir så snarast! Ännu än gång hade vi den dära jävla kärringen (ursäkta språket) före oss i tvättstugan... men hennes dotter var med också och hade de tvättat klart när vi kom?? Nä vi förklarade att det är vår tur och att vi måste också hinna tvätta och de skyllde på att tvättmaskinerna va sönder å allt.. mkt märkligt för när vi tvättade fungerade de utmärkt... sedan frågade de om de fick torka dem tills vi behövde torkskåpet.. visst det kunde dom väl få... då hade bara ena maskinen blivit färdig... då sa patrik att nu stänger vi av den för den gör inget.. då börjar kärringen skrika och gorma på oss så ja blev faktiskt rädd, dottern försökte väl lugna henne lite men gick la föga.. så patrik han tryckte i smyg fram maskinen så den började ta ur vattnet!

Sedan hänge de upp tvätten och vi väntade som vanligt.. ja försökte förklara för kärringen att deras tid är ute för länge sedan och att det är vår tur nu och så.. då börjar hon snacka om att hon inte har några pengar.. ja skiter väl för 17 i om de har pengar eller inte.. börja gör nåt på dagarna då! Men va har pengar med tvätt att göra??

Dottern frågade varför vi väntar på att de ska hänga in kläderna.. ja förklarade att vi blivit av med kläder och att vi vill se att ingen är inne när vi gårupp... hon frågade då hur länge vi bott här.. ja säger att det är väl en 4 år (är nog tre bara, räcker gott och väl!).. hon bara jasså ja trodde ni va nyinflyttade.. för här känner allla varandra och litar på varandra... och ja som inte gillar att generealisera tänkte säga att vi känner ingen här.. och ja litar ju inte på folk när vi blivit av med kläder tidigare, även om de kanske inte skulle ta våra kläder!


Åh ja blir sååå störd på dem... å ja spydde galla upp i lägenheten över dom, för så beter sig inte folk - egoistiska jävlar! Inte ens ett tack för att de går över tiden, eller skyndar sig när vi säger att vi har bråttom.. vi var ju hemma vid 16 igår så då hade vi en del att göra och å vill vi inte tillbringa en halvtimma i tvättstugan bara för att dom inte sköter sig!

Jäkla folk alltså! regler är till för att följas! Nu har vi kommit överens om att vi inte tar vår favorittid längre för ja orkar inte med detta ständiga tjafs och ständiga tidöverträdelse.. herregud vi har ju bara 3 timmar på oss att tvätta!

Måndag..

Idag vaknade ja av en rejäl smärta i örat.. skönt! Så idag har ja inte världens energi om man säger så! Ska ändå knalla till skolan nån gång och låna hem en bok så att ja gör nåt vettigt idag iaf!

I helgen var vi i hälsingland hos svärmor där vi avnjöt goda middagar och massa spel som kampen mellan kvinna och man där ja å svärmor spöade våra käraste överlägset tre-4 gånger om :) Dessutom gick min <snål och inte chansa fast ja kan teknik> hem då jag vann jeopardy med 1 kr över min älskade :D Skönt å vinna, mkt prestige haha.. vi släppte också vår hemlighet för dem och det gick väl ungefär som väntat skulle ja väl vilja säga.. Och de fick lova att inte berätta för någon så ja hoppas att de inte gör det nu, här dröjer det säkert ett tag innan ja säger nåt.. bra på att hålla tyst även fast mor och far tycker det är jättelätt för mig att försäga mig, men icke! men tids nog så måste ju en hemlighet berättas eller hur!? hehe
Det var en väldigt trevlig helg i hälsningland, första helgen utan något matteplugg, skönt! Men det får man ha när man hade alla rätt på provet ;)

Har läst att ja och min bror är pseudotvillingar minsann... det ska ja säga till han, visste inte att det fanns något sådan men det är vi alltså... begreppet betyder att om mamman får två barn inom loppet av 18 månader så har hon fått pseudotvillingar, precis som min mor då, då det skiljer cirka 15 ½ månader mellan mig och brorsan... dock är det två årskullar mellan oss, då han fyller i sena december och ja tidiga april! Lite roligt det dära.. mina kusiner är också pseudotvillingar, men det skiljer 18 månader mellan dem, men bara en årskull :)

Nä ska ta tag i mitt liv nu och ska planera lite, sedan ska ja väl försöka ta mig ut och gå till skolan, men det blir nog inte än, hinner väl läsa en del i eftermiddag eller! :D

Nästa vecka kommer min bästa, och ska va här hela helgen :)