Ny jobbardag

Ny jobbardag, med gräsklippning, provade med släp idag men den va rätt dålig tyckte jag, så den tog jag bort..

den lilla söta Mathilda som jag skrev om för ett tag sen, har numera somnat in, står på aftonbladet, hennes sida är hem/passagen.se/dummapricken. Eller något sådant. Så sorgligt när jag läste det, men flickan har det bättre i himlen än här då hon hade såna plågor! Vila i frid söta Mathilda

Nu umgås! ciao

Glad midsommar!

Nu är midsommar över, och det gick alldeles för fort, varför ska det gå så fort när man har roligt?

I torsdas jobbade vi dock, tvättade Kajsa och vi "gallrade" fotbollsplanerna, gick bra. Sedan på eftermiddan när ja skulle åka bort med gallret, sticker Danni ut huvet å säger att ja ska vända om för roland (chefen) vill mig nåt, vad då tänker jag? Men det va inte så allvarligt, blev bara bjuden på fika:)

Efter arbetet bar det ner till ljuvliga Halmstad och nya fina stugan. Älskling kom kl 11 på midsommarafton. Midsommarafton som för övrigt var väldigt blöt, mellan 75-100 mm kom det! En del styugor fick pumpa vatten från gräsmattorna, men vi hade det torrt  som vanligt. På lunchen, sill å potater för det flesta och pignicbog för någr afå (hm jag) stod på menyn och gästerna hade det trevligt liksom vi. När mor och far hade gått vidare tog vi det bara lugnt, vi va så trötta!

Men vi gick ialla fall en runda för på kvällen blev det fint väder och lite senare på kvällen spelade vi chokladhjul på gatehus, spelade för 18 kr, vann en marabou chokladkaka och ahlgrens chokladlackerade bilar, så det gick i hop sig:) Sedan så mös vi på altan och gottade oss med allt godis vi hade! 

På midsommardagen strålade solen och återigen tog vi det lugnt, lite sol å så och även minigolf med Danni och Peter, Älskling va superduktig och vann med 42 slag *stolt*, jag fick 48 slag *stolt*, peter 52 och danni 58! 

På kvällen tittade vi på film men vi somnade båda två. 

Idag har vi solat och dra på trissor, patrik har "badat" i havet:) Stolt älskling! 

Åh du anar inte va kul det är när du är här! Älskar dig så mkt! 

När ja orkar ska ja lägga in bilder från halmstad å annat:)

Trevlig midsommar i efterskott,  i morron är det jobb som gäller:( 

Love!
 


Beundrare..

En ny jobbardag har försvunnit fort som skam idag. Åke och jag jobbade bra idag, hela 4 timmar tillsammans utan att Åke klagade på smärtor :) Men gud med honom känns det som att man är på liseberg. Nu när ja skriver känns det som om min hela kropp gungar fast ja sitter still!

På morronen kom en söt dam och började prata med mig när ja låg i ett av landen vid porten, Hon tyckte ja va superduktig och det blir sådan skillnad när jag varit i landen:) Kul med beröm, växte till två meter minst!

Sedan blev det Åke för resten av slanten, skulle klippa vid porten där alla lastbilar åker.. Och en lastbilschaffis höll på att vrida huvet ur led när han såg mig klippa! En dansk eller norsk va det, blev nervös eftersom han glodde så jäkla mö!

När ja kom hem till lunch va både mor och far där. Far berättade att en tysk lastbilschaffis vart å pratat med honom, de skulle la fixa nåt. Men det första han sa till pappsen var på tyska "vilken snygg tjej som kör gräsklipparen" (eller han sa nog bara snygg tjej och pekade ut mot Åke och mig)... det roliga var ju då att pappa svarade: Ja, dass ist menie tochter=) (det är min dotter). Åh vad ja skulle viljat se minen på chaffisen med tanke på att det jobbar 500 pers på företaget men han berättar att han tycker tjejen är snygg för tjejens pappa! Va peinlich (pinsamt) det måste varit för honom. Undrar va pappa tänkte, ska han va stolt eller rädd?? :)
Hehe roligt iaf, men förstår ju då inte hur de kunde tycka ja va snygg med tanke på arbetskläder, svett, hår i oordning oxch myggmedel i fejjan:) Men man kanske blir snygg i solskenet!


Har det hänt nåt mer idag tro? förutom promenad med Danni, nope skulle inte tro det, men ändå kul första dan Åke och jag jobbade bra ihop. Äntligen kanske vi blivit kompanjoner? Fast peppar peppar..!

I morron drar vi till Halmstad, Patrik kommer på fredag, ska bli kul, vi får förresten stugan själva på fredag kväll så om det blir regn kanske det bara blir lite mys?
Skönt att inte midsommar är så bestämd som den varit innan!

Nej nu packning!

SKriver mer på sön, då är älskling här också! Älskar dig älskling!
Å linda! Jag släpper dig inte efter plugget om du tror det:) För du är så himla bra!


Nä nu ciao!

Åke är tyken!

Jojomän en ny arbetsdag är gången och den gick fort i det glödande vädret! Åke bråkar som vanligt fast han va lagad av doktorn. Jo det va så här att jag skulle klippa "kullen" vid korspstugan och det gick bra, sedan sa affen att jag skule klippa lite av det långa gräset också. Det går en väg mellan vilket ja va tvungen att ta upp klippgrejen. När ja sedan skulle börja klippa, gick spaken upp hela tiden och klippgrejen klippte i luften vilket då gjorde att gräset inte blev klippt. Satte fast en träbit så att ja kunde köra av det sista gräset, detta med hjälp av Affen. Men hur skulle ja göra när ja skulle tillbaka till iko? - en färd på 12 min med Åke.. jo ja va tvungen att hålla spaken hela vägen, vilket är tungt som tusan! Snacka om att min högerarmsmuskel fick jobba ordentligt! När ja åker tillbaka till iko får ja stanna och vila ett par gånger och när jag är utanför huset där vi håller till - tro fan inte att Åke börjar fungera då och funkar ypperligt!! Grrrrrr, min arm skakade av trötthet och ja bara skrattade så arg och komiskt va det!! Jäkla Åke vi drar inte jämt upp det gör vi inte!

på eftermiddan klippte ja mer gräs men med den gående gräsklipparn, sedan krattade ja på grimsborg, där hade de luftat planen för mkt vilket gjorde att planen är alldeles sönder och massa tover ligger å skräpar. Ajajaj, inga från iko dock som gjorde detta..

Var uppe och hälsade på mor på fritids, de ska ju ha läger där inatt, å fullt med barn va det, alldeles uppspelta av spänningen! Nog hade jag velat vara där och jobba än på Iko..

Träffade Helena med idag - hoppas det går bättre och bättre på blandningen!

nu ska miss brunmuskulösa Johanna gå å äta:) 

(pappa tycker ja e brun och ja tycker ja e muskulös nu, därför brunmuskulös=))

Förresten min kusse sa nåt kul om HV71
HV71 = HV skjuter snett ! :) Ritkigt kul Andree!

Oflyt?

Nej ja å Åke är inte sams just nu. Skulle ju jobba med han och det började väl bra. Han va på g (trodde ja) men när vi åkte utanför pizzerian tyckte ja han lät lite konstigt, stannade vid simotex och kollade. Ojoj tänkte ja, detta såg inte bra ut, vände å åkte till Kjell som konstaterade att det inte blir någon klippning idag! Jösses är det mitt fel att Åke går sönder hela tiden?? Nej båda gångerna har Kjell sagt att det inte är mitt fel vilket är betryggande men ändå, har Åke nåt emot mig eller varför krånglar han så för? Det var återigen remmen å nåt kullager (?) som var fel, vilket innebär att Åke får lagas av farbror doktor Kjell.

Jobbigt ändå att det är jag som kört han och då går han sönder! men ja har ju vart så försiktig hmhm, Åke hade förvisso krånglat lite innan också!

well well.. sått gräs och vart i buskarna idag..

fullkomligt LÄNGTAR till midsommar och till världens bästa älskling kommer! Förresten ja har fått värsta barnlängtan nu med! Säkert bara för ja snackat me dig danni:) Men tänk älskling, en liten Miranda och en liten William:)

Linda, vi ska allt hitta nån dag i sommar att spendera ihop, promise:)

Sol på er! Ciao

(förresten om ni vill se när ja skjuter från i lördas gå in på min älsklings sida, länkar till den)

Påarps gård med hela morsans släkt

Vi har tre 50åringar i släkten detta år, vilket är far, min morbror och min mosters man. Detta måste naturligvis firas! Mormor oc morfar gav 50åringarna i present en hemlig resa. Vi andra visste naturligvis vart vi skulle men i flera veckor har 50åringarna nyfiket försökt komma på vart vi skulle med diverse bra och dåliga knep.

Min mosters man hade garderat sig och packat en väska full med diverse saker man kunde tänka sig behöva - däribland badkläder..
Pappa hade en lista där han trodde att han skulle få åka luftballong. Andra alternativet dock var "fångarna på fortet grejer", så det var ju nästan rätt.

Vi började dagen kl 14 och alla var där i tid. Mormor hade köpt bullens korv och inte hade den stått där ett år som bullen s korv brukar få stå hos mormor. Hon var allt lite orolig att den inte skulle smaka så bra nu när korven inte fått konservsmak:) hehe skämt å sido, alla åt med glada munnar. Mormor tyckte dock 50åringarna såg bleka ut så morfar bjöd frikostligt på öl å snapsar så att de skulle kunna få slappna av!

Det va kul å träffa släkten, var jättellängesen. Pappa undrade vem Emil hade med sig - det va nån gulblond tjej... Det var min kusin tess som inte pappa kände igen:)
Var roligast att träffa Sofie och Tess då det inte händer varje dag. Tess hade ja nog inte träffat på hm två år?? Det får allt bli oftare tycker jag!

Efter lite korv å dricka, bar vi avi  en konvolj av fem bilar, varav vi var ledarbilen då vi hade vägvisarmorfar med oss. Vi tänkte vi skulle förvirra 50åringarna lite så vi åkte till Tranemo och Hagatorpet och stannade där. Pappa var här övertygat (liksom min morbror) att de skulle få flyga luftballong. Men inte kom det nån luftballong, bara min moster som hade hämat sin ena son i Limmared. Han hade vart på Liseberg.
Nej här gick det ju inte att stå, så vi åkte vidare, och vi åkte nog på världens krokigaste väg, serpentinväg eller vad!
Men efter ett tag eftet en felkörning kom vi fram till vårt mål - påarps gård.

Vi togs emot av han som skulle gå med oss i rundan som tog 1,5 timmar.  Vi började gå och himlen öppnade sig... Ösregn hela vägen hade vi men va gör det ? var varmt å alla va på gott humör!

Vi delades in i lag, 50åringarna för sig. Jag hamnade i lag två som bestodav kusin Johan, mormor, min äldsta moster och min morbros fru.

Första grenen av denna femkamp var pilbåge, en som ser ut som robin hoods. Här lyckades morbror skjuta 40 p vilket gjorde att de vann denna gren. Johan sköt och fick 10 p.. min brorsa sköt också men han sköt av sin klocka, hur det nu gick till:)

Man fick inte veta vilken gren som kom innan man bestämt vem som skall göra, så nästa gren, blev detr bestämt att jag skulle göra åt mitt lag. Men va innebär grenen tro?
Jag började skratta när ja såg det! Även min moster. hrm hrm.. Jag skulle alltså skjuta lerduvor, vilket jag aldrig gjort tidigare!
Det gick ju bra. första skottet va ja aningen för tidig och ja var heller inte med på kraften bössan hade så det kändes som att ja kastades bakåt 5 meter, hrm jaa eller 5 cm:)
Andra å tredje skotten var bra  jäkligt bra, men tyvärr åkte duvorna fel, å de klarade sig. 0 p till oss:(
De andra lagen fick förvisso också 0 p. morbror klarade en, men han tävlade inte med laget då.

tredje grenen var att slå ner med spik med så få hammarslag som möjligt. Här vann faktiskt min yngsta moster - hon som sa att hon inte kan sånt:)

fjärde grenen var kast med yxa. Tjejerna fick den lilla yxan,vilket visade sig vara svårare. <men lagen tog lite poäng ändå. mitt lag tog 50 p.

Sista grenen, var att skjuta med blåsrör... å det blev spännande.! Mormor ville inte göra så johan fick göra och han sköt så bra att vi kom upp på förstaplaceringen med 575 poäng eller nåt. Men 50åringarna var kvar och det blev en rafflande fight. Mosters man fick skjuta eller blåsa och han va tvungen att ta 400 poäng eller nåt. Han börar försiktigt med 25 p. Två pilar kvar eller va det är. Sedan så skjuter han 200 p,, å sista pilen....... 200 p... 50åringarna som redan vart malliga under hela rundan blev om än ännu mer malliga när de vunnit!

Nåväl alla ville in fort som tusan för det regnade mkt, så vi sprang in och bytte om och väntade på maten som var grillbuffe. Det var jättegott.. Å trevlig. Satt jämte Tess, Andree, morfar, pappa och gunnar. Jag å tess pratade mkt om skolorna och norrland å tyskland. Visste ni tex att eleverna i skolorna i tyskland har lov olika pga att om de hade de samtidigt skulle det bli kaos på autobahn?:) Det fick ja lära mig i går.

Well well efter denna lyckade eftermiddag och kväll var faktiskt alla jättetrötta så alla åkte hem till sitt efter middan..

Tack mormor och morfar för denna braiga ide!

Patrik va fint du hade skrivit, älskar dig! Saknar dig som 17!

1 vecka av 7 avklarade

En veckas jobb är avklarad och den gick faktiskt fort.igår gick dagen helskotta fort på jobbet. Började som vanligt med att rensa ogräs vilket jag troligen kommer att göra alla mina arbetsdagar. Det va inte så trevligt igår, trots fint väder.. detta för dessa envetna jävlar som kallas knott och mygg!! blev galen på dom. Om linda önskar livet ur getingarna så önskar ja livet av myggen å knotten. Getingarna får man bara ett stick av, å sen så dör dom då de tappar taggen (visst är det så?) men myggen går gladeligen tillbaka och äter mer på mig. Knotten också irriterande om nåt för de är så små att de inte ens går att slå till dom så att de dör. Jag kom hem alldeles biten av dessa hatobjekt.

Som tur var skulle jag klippa gräset i stort sett resten av dagen, vilket då bara blev morronpasset ja behövde rensa ogräs. Åke och jag skulle klippa gräset vid Ikos fritidsställe som ligger en bit bort, Åke som inte gör många knyck, tog sig ungefär 10 min på sig att ta sig dit. Ungefär gångfart skulle ja tro. Jag började klippa det största fältet, där det var som att vara på liseberg, tänk er flumeride (när stockarna slår i kanten eller nåt annat) blandat med radiobilarna, så va det ungefär. Lite läskigt va det också att klippa i backen, först ner och sedan uppför, då gick det tungt för åke. Jag struntade i att åka tillbaka till iko när det var lunch, och tog tjänstebilen Åke med mig hem, varenda kotte ja mötte kollade på mig och pappa började skratta när jag så va ja åkte på:)

Efter lunchen blev det mer klipperi, men vid minigolfen vilket var roligt men drygt, backa fram, åka fort, bromsa, akta lampa, akta träd, akta banorna, mkt att tänka på!


När ja kom hem la ja mig på en solstolsmadrass å ja tror ja somnade:)
Därefter gick vi till mormor ochj morfar och vi skulle bara stanna där ett litet tag. Bamse å pappa va visst där.
Jag hittade Kalle katts leksak vilket bamse tyckte va skitrolig, det va en bjällra i den så han sprang runt med den, tuggade och tyckte det va roligt när den lät också. Jag tyckte inte han skulle ha den för att han när som helst kan bita sönder den, så ja tog den då blev han ännu mer leksugen coch skällde och hoppade på mig. När ja sa till han blev ´han om än ännu mer i leksugen men då brydde ja mig inte om han.
Det blev pizza hos mormor, och ja å mor hämtade den. När bamse fattade va som skulle hända, blev han galen igen å sprang runt några varv runt huset. Denne hund ÄLSKAR pizza!
När vi kom tillbaks med pizzan, så naturligvis bamse det å flög som ett skott till mig som hade pizzan. Han skällde å ylade och inne i huset flög mormors mattor lång väg (hur kan man bli så glad för pizza?) När vi kom ut till altanen tog han åter Kalles leksak å sprang runt å till slut när han var som, ivrigast råkade han slänga i väg leksaken under soffan vilket han inte orkade hämta:) Då koncentrerade han sig på pizzan istället..

PIzzahunden nummer 1 alltså:)

Idag ska vi nästan till Lindas hemtrakter... berättar mer i morron troligvis!

stavfel

Jag har visst skrivit lite stavfel i föregående blogg.

Som ni vet svor stavas med o och inte å och sen heter det väckarklocka å inte veckaklocka. Är det någon som är trött eller fått tillbaks sin dialekt mån tro? för jösses va en del här hemhemma har dialekt, hade ja så mkt innan ja flyttade till gävle? hrm!

Jaja, ha överseende med stavfel framöver också. I denna blogg är jag ingen svensklärare eller högskolestuderande, utan bara lilla mig:)

Åke och Kajsa - för att klara jobbet

Nu har jag skrivit om lilla Kajsa varje dag känns det som, så varför inte skriva idag om henne också? Dock jobbade jag inte alls mkt med henne idag, men fick lite chock idag när Kjell sa till mig att hämta Kajsa i garaget! What kan la inte ja eller, blev supernervös men tänkte ge henne ett försök. Låter ju inte så svårt att backa ut Kajsa, det är det inte heller - om det inte vore för släpet som den stackarn drar på! Å backa med släp det är inte lätt, särskilt inte i truckgaraget, där det just står truckar lite här å var! men men ja ska klara det tänker jag och börjar lite försiktigt, yay ja styr rätt så att släpet vinklar sig åt rätt håll! ett steg i rätt riktning!  Problemet nu då var inte släpet utan Kajsa, nu va hon alldeles för nära väggen att jag omöjligt kan backa mer, hrm hrm hjärncellerna hos johanna jobbade febrilt!

efter ytterligare försök med att få ut Kajsa med hennes svans, ger jag upp och vrir till vänster där hjullastaren brukar stå (men som inte gjorde det nu eftersom den va ute och arbetade) och kör runt i stället och vips efter en lagom stund är jag ute ur garaget utan en skråma på Kajsa eller någon vägg eller något annat! Tackar vet jag Kenneth som luftade hjullastarn annars vette tusan hur jag kommit ut, antagligen genom att lyfta ur släpet och backa Kajsa först.

Kajsa jobbade jag inte mer med sen, för jag rensade ogräs hela förmiddan. Men på eftermiddan presenterades jag för Åke (som jag kallar han), äntligen skulle här klippas gräs. Åke är alltså en åkgräsklippare och en åke har ja då aldrig klippt med.

Och visst gick det bra, tills jag fastnar och inte kommer loss, svår inombords, hämtar Kjell som får loss Åke, han kör vid kanterna lite och ger tillbaka Åke till mig. Då märker Kjell att en rem hoppat av och vi måste reparera Åke.
Remmen var av, och väldigt sliten så Kjell fick åka och hämta en ny, medan jag satt på gräsmattan å såg ut som ett fån. folk trodde väl att det var mitt fel, vilket det INTE var.
När remmen var bytt, körde jag på för fullt med Åke och även vid sluttningar, vilket var lite läskigt eftersom ja satt i en sådan lutning att ja va tvungen att hålla i mig rejält för att inte trilla av Åke.
Kjell frågade om ja tyckte det va läskigt. Och berättade sedan om en olycka där en fått hela åkgräsklipparn på sig när han kört i sluttning!! Bäst att va försiktig!

Ja det ser ni, det händer allt lite saker på jobbet, snart har ja gjort en vecka! wohho  bara 6 veckor kvar!


Linda hade ju en grej på sin blogg som jag naturligvis ska svara på:)


REGLER: Som utmanad ska du nu skriva sex st underliga/egendomliga saker om dig själv i din blogg. Där ska du samtidigt lägga till dessa regler. Utmana själv sex nya personer vars egendomligheter du vill upptäcka! Lägg till deras namn i din blogg så att folk kan kolla vem som är utmanad.


1. Har alltid extrema rutiner när jag tex ska gå och lägga mig eller gå ut nånstans. Rutinerna är bland annat att kolla plattången, tv, och kylskåp att det ser bra ut.
2. Jag måste kolla att jag ställt veckaklockan rätt flera gånger.
3. Jag hatar att ha skit under naglarna och måste genast plocka bort det. Naglarna skall också vara målade.
4. 4 av 7 gosedjur måste ligga i sängen under natten, de tre andra får ligga på golvet. De 4 som får sova i sängen, är de som betyder mest, som jag fått av speciella personer.
5. Mer besatta saker  - luggen måste ligga rätt! :)
6. Hatar att vara inne på sommarn eftersom man då kan missa lite sol.


Jag utmanar: Cicci, Linda (fast du har ju eg skrivit), malin, danni, älskling och ni andra som läser min blogg får också naturligvis svara:)

Jag tar också från Linda (hoppas det är ok för dig) de här frågorna som ni gärna får svara på:)

  1. Vem är du?
  2. Är vi kompisar?
  3. Hur och när träffades vi?
  4. Vad var ditt första intryck av mig?
  5. Hur bra känner du mig?
  6. Tycker du om mig?
  7. Ge mig ett smeknamn och berätta varför du valde det!
  8. Beskriv mig med ett enda ord.
  9. Om du kunde ge mig vad som helst, vad skulle det då vara?
  10. När sågs vi senast?


Va lite kul och skriva tyckte jag så hoppas som sagt det är ok med Linda att jag tog detta! annars tar ja bort det!

Nu har jag nog skrivit tillräckligt, förutom, saknar dig älskling! 7 dagar kvar


Saknar

Värst va saknaden över älskling kom över mig! Men måste ta mig igenom det här!

Älskar älskar älskar dig älskling! Du  å ja forever!! längtar till midsommar!

Badade bamse innan med, han tyckte det va skönt tror ja!

Äta, jobba, sova dö...

Usch vilket liv att jobba, mycket bättre att plugga:)
Just trädgårdsjobb sliter på en när man inte är van, så nu har jag ont i  musklerna i benen och rumpan men också i axlar och nacken. Svärmor Maria, nu skulle ja allt behöva massagekudden! Kanske kan Patrik ge mig massage när han kommer ner! Hoppas att min kropp vänjer sig vid jobbet, har ju trots allt 6 å en halv vecka kvar att jobba!

På tal om Gyllene tider (titeln på detta inlägg är från låten gå och fiska för er som inte är gyllenetiderfreaks) så har jag med hjälp av älskling fått Pers nya, så sköna sommarlåtar det är, fuskis att mamma å pappa ska på hans konsert. Va ska ja göra då? Jo naturligvis slita arslet av mig å jobba! Blää... men har visst fått löneökning så det e ju nice. Jag jobbar för en resa intalar jag mig! För en resa SKA bli av, skiter i om skolan säger nej:) hehe

Pappa tyckert ja hittat en bra kille, det tycker jag med:) Pratade också om vikten att bråka i ett förhållande (tänk ja å pappa diskutera detta). Både jag å pappa framhöll att det är viktigt att bråka för att få fram bådas känslor och vad båda vill istället för att en ska acceptera något som denne inte vill för att undvika bråka. Bråk är viktigt för att utveckla förhållandet! Tänk på det ni alla, som tycker ni bråkar alldeles för mkt, eller ni som backar tillbaka för att undvika bråk. Om ni bråkar mkt - ni lär er på dig och ni blir förhoppningsvis sams, ni som backar tillbaka: ni lär er ingenting hur er andre hälft fungerar i vissa situationer - ni undviker en konflikt. Ej pedagogiskt!

Nu har allt Johanna vart insiktsfull hehe..!

Nu blir det lite dusch (som det blir varje kväll numera då det är svettigt att arbete fysiskt i 8 timmar dag)

Danni - du är en sån fin vän!

Älskling, miss you. Love you!

Trött å sliten efter andra dagen

Ännu en arbetsdag och benen och armarna värker, det sägs att trädgårdsarbete är ett av de bästa träningsmetoderna! å att hålla på med det i 8 timmar per dag, det kanske kan göra mig vältränad. Jag jobbar nog på bra, för varje gång jag ställt mig på vågen så har den pekat mindre, senast nu 55.7 kg, kan det verkligen stämma? Låter så fruktansvärt lite, nej får se till att äta mera! men just i dessa dar, dricker jag nog mer än jag äter -känns så ialla fall!

Danni - bra jobb med grinden, kände att du kollade på mig när ja låg å krälade i häcken:) Kul med våra promenader också, saknat dig!,, kommer efter halv 5 i morron:) Hoppas cykelfärden till grannkommun gick bra!

Kajsa och jag jobbar fortfarande bra ihop men backningen är fortfarande problematiskt, att ja aldrig kan lära mig! men aldrig kört med släpkärra  innan med bil ens så ja kan ju inte tekniken! men det lär la lösa sig!

Usch så trött - men bara 33 jobbardar kvar (en hel evighet) men lite kul är det allt!

Take care

Love P

Sommarjobbet

Jo Johanna är numera trädgårdsmästare å rörmokare. Sommarens första jobb är avklarad och det gick bra. Fick va med min morbror på fm och byta toalett för att Kjell va å köpte blommer. Jag fick köra Kajsa som är en litentraktor, jäkliga känsliga pedaler, å svårt att backa med stora släpet, annars är vi vänner hon och jag. Känns som hon börjar acceptera mig mer och me rför nu är det bara backningen som är lite svår:)

På em var jag med kjell å ja förstörde rabatt (drog upp massa blommor) och rensade land, blev jättefint!

I morron å resten av alla 34 kvarvarande jobbardagarna börjar ja 7, å det e tidigt det, men pengar är pengar.Hoppas ja får börja klippa lite gräs snart! det är kul. Ska ta med min mp3 också så ja kan lyssna medans ja ligger i rabatterna- dock kommer säkert nån ja känner å skrämmer mig:) Känns som att jag känner hela företaget eller ja tror mer att alla känner mig för många som hälsar känner jag bara till ansiktet!

Fullt upp idag ändå, dagen gick fort vilket ja hoppas resten av jobbardarna gör!

Danni - fint det va i lägenteten och Peter verkar vara reko!



Älskling - Jag älskar dig

I Västergötland

Som jag sa så skulle ja ju inte skriva innan ja är i västergötland så här är jag, i västergötland, hos päronas lya, utan min älskade älskling, men jag har ju förvisso en liten annan älskling som blev tokglad när jag gick å hämtade honom - talar naturligvis om min lilla Bamse.

Helgen gick fort, vart tar dagarna vägen, hoppas de går lika fort utan älskling också!
I lördas var det ju föräldraträff - mina föräldrar  mötte älsklings föräldrar - och de kom överens:) Verkade tycka om varandra! De hade också tydligen kommit överens om att de måste hålla mellan oss eftersom vi passar så bra ihop och att jag är en sådan bra tjej till älskling och vice verca! Och jag håller med dem:) Hoppas älskling gör det med!

Jag är verkligen lycklig med honom, fastän vi bråkar ibland så blir det alltid bra till slut. Tror heller inte på ett förhållande utan bråk eftersom jag tror mer på ordspråket "det börjar med bråk och slutar med barnvagn". Nej bråk gör så att man kommer närmare varandra och lär sig samtidigt något nytt efter varje gång man tjafsat.

Nu är det alltså 12 dar innan vi ses igen, ska jobba under tiden så tror ändå tiden går fort. Värre för hunny som inte har så mkt att göra! I helgen ska vi ju på hemlig resa, vet vad det är för nåt eftersom det är pappa som fyllt 50 å inte vet nåt, men det ska nog bli skojsigt, hört att det ska bli hyffsat väder också!

Nu är det olidligt hett här inne, nära 30 grader, hur ska man kunna sova i denna värmen!?

Jag älskar dig älskling, och saknade dig så fort vi lämnade dig i Gävle, måtte dagarna utan dig gå fort!

Glad sommar allesammans!

Pärona kommer!

Jodå, snart är man "hemma" i västergötland då, far mor ätr på väg uppåt nu, beräknas anlända vid 21-22 tiden.
Har vart en alldeles underbar vecka med mkt sol och ledighet! men på mån börjae jobbet:( men stålar behövs.I morron ska vi grilla med alla päron, de har ju inte träffat varandra tidigare, så är lite smånervös! men det går nog bra tror ja allt!

Har inte hänt så mkt nu på sistone ¨så det ska nästan bli skönt med att knega lite, men tråkigt att lämna patrik här alldeles ensam! fast första etappen är "bara" knappt två veckor så det går nog bra, värre är etapp 2 så är på minst 3 veckor.

Nä måste förbereda lite inför päronens ankomst, lugnet före stormen, städat och fint är det här ialla fall!

Nästa gång ja skriver är jag formodligen i Västergötland!

Ciao!

Livet är orättvist

Jagläste på aftonbladet om en liten 8 årig flicka som haft cancer i 5 av de åren och nu är döende, hon har bara några timmar, eller dagar kvar i livet. Är inte detta orättvist eller vad? Föräldrarna har gjort en hemsida om hennes öde och hur sjukdomen sakta tar henne. Jag grät när jag läste det för jag tycker det är så orättvist, varför en liten flicka? Hon har väl inte gjort nåt ont, denna söta tjej? det påminde mig ialla fall att ta hand om de man känner i hjärtat, för livet är oförutsägbart och orättvist, vilket Matilda är ett bevis på.

Man kan läsa om Matilda på aftonbladet, då kan man länka sig vidare till hemsidan.

Min kusin Martins motto var: " Ta vara på livet" , vilket Matilda gjort trots hennes unga ålder!

Midsommar blir nog bra!

Hur underbart väder som helst, nu är det sommar,sommar , sommar! Har till å med blivit bun, men inte nöjd än heller, så ska om en stund lägga mig åter i boulognern!

På fre kommer mor å far, å på sön åker vi hem för på måndag börjar ja jobba, slut på friden:)
Det har löst sig med midsommar, beställde tåg till Patrik så han är i halmstad kl 11 på midsommarafton, börjar kl 02 i Gävle:) Men bättre att åka på natten än på dan ju, så får han sill å potata med:) Hoppas bäste Danni och hennes älskade, vill hitta på nåt kul med oss då, får hoppas på fint väder, så vi kan ha picnic:)

Ja kom på att ja saknar min vovve nu, så otroligt, men nu är det inte många dar kvar! Hoppas han inte glömt mig!

Igår förresten fyllde elin gammal (22) så vi va å fikade hos henne, gav presenten också naturligvis, det va trevligt. Det va nog sanerligen sista gången för sommarn, gänget va samlat buhhu! men ja ser ju några i sommar, vecka 30 då kanske en kryssning är utlovad?

Jaja nu ska ja äta sedan ut., å kanske bli pepparkaka.! :)

CIao

Grilldag!

Igår var det sol, mycket skönt och vi låg i boulognern och solade och spelade kubb. Men innan dess var vi på stan, Anna, Johanna och jag. Jag letade efter bikini och solglasögon, men hittade bara ett par solglassisar, men inte dåligt det:) Nian har en helmysig ny affär som jag å Johanna blev kära i, men vi verkade nog vara ett par idioter som inte förstod:) Johanna handlade ett å annat, bland annat en picnicfilt som användes i boulognern, naturligvis.
När solen gått ner lite granna, blev det grill hos Elin, vi var väl runt 10-15 pers, som delade på tre engångsgrillar och en liten vanlig grill:) Vårt kött blev aldrig klart, höll ju på att dö av hunger; men till slut blev det klar tecken från grillmästarn.! Å det blev jättegott!
blev även här lite kubbspel, bygglaget vann faktiskt, trots att vi va många fler, men den sidan vi stod på verkar ju vara förlorarsidan för när byggarna fick va på den sidan förlorade dem också! vi skyller på det ialla fall!

efter grill, kubb och glass, skulle vissa till förfest och kåren. vi valde att strunta i kåren men ida, stefan och Linda hängde med mig och Patrik hem och vi spelade Kampen mellan kvinna och man. Vem som vann, behöver ja ju inte berätta. medan vi spelade hade vi matchen mellan Sve-Dan på och vi såg slutminutrarna! Vilka jävla idioter! Först backen i danska laget som med knytnävarna slog till svensken i magen, och sedan den galna huliganen som springer ut och hoppar på domarn!
Ja jösses, men vilken dålig säkerhet de måste haft i Köpenhamn, men tanke på att två till danskar sprang ut på plan, va gjorde vakterna egentligen?

Efter arga muttranden återupptogs vårt spel vem som vann i soffan ochvi tjejer va så upprörda att vi "Lät" killarna vinna:) Säger så ialla fall!

Det va i alla fall en trevlig dag, och det va kul å träffa Ida med, va länge sen!

Nu ska ja nog sola igen, fint väder idag med!

Ciao!

Elin har fått barn!

Idag skiner faktiskt solen och mina händer är nog lite mer färglada än vad de brukar, hoppas på varmare väder i morron så man kan få på sig bikinin. Var i stan idag å kollade lite på solglassögon men hittade inga, förhoppningsvis kan Jojohanna hitta åt mig:) Kollade och provade ett par bikinisar också, kan man ha en chockrosa bikini? Tror ja allt måste prova den i morron, var inte så himlans farligt dyr heller.

Dagens händelse är att nu börjar elin producera tomater! Vi har fått en grön tomat, yay!

Ikväll blir det tacos, är ju trots allt fredag, ska bli gott som tusan! I morron blir det nog grill för de som vill! Men vem kan motstå en underbart god köttbit? Kanske min moster som är vegitarian men inte ja!

Närå god kväll och trevlig helg gott folk!

*poff*