im alive

ja lever ja också som L skrev.. men vill inte sitta här å skriva va ja gör här i mitt underbara Halmstad... njuter varje ögonblick och nu är de bara nnågra dar kvar på semestern vilkjet gör att ja måste ta vara på varenda sekund!

I morron kommer L hit, till vårt fina halmstad, det ryktas om sol och STRANDEN såklart!

Sola lugnt!

Jag är hemma!

mitt Halmstad, det känns att det är här ja hör hemma, njuter vareviga stund, med för tillfället mina två älsklingar, på söndag kommer mina föräldrar ner.. Vi slappar å njuter och gör lite av varje, fick biobiljetter av min käre bror så de ska vi utnyttja... sen leka med D å A... och..


Linda, du är så välkommen hit! å njuta! Här är verkligen semester, jag laddar batterina och redan känner jag mig som om ja klarar allt, det efter knappt en vecka i min stad!

Halmstad i mitt hjärta....

La Vacatia!

Yes, har semester nu men inte från bloggen, va visst inte denna vecka ja är utan dator! Dock är ja grymt förkyld, blev det igår, inte riktigt meningen, å nu rnyser ja,  hostar, snorar å har ont i halsen, bra start på semestern!

Igår va det toppenväder så ja å mor låg å solade hela dan, jäste å mådde så bra! Sedan supergod pizza till kvällen, på dan grillade vi hemmagjorda hamburgare,,, ja man jäser när man är hemma hos föräldrana och särskilt här i stugan!
Vi såg typ världens längsta husvagn igår på campingne, va nog 8-9 meter lång!! hur lång som helst, vanliga husvagnar är ju på 4,5 - 5 meter långa! jösses för att köra en sådan!

Idag grattar ja mitt körkort för han fyller 4 år idag, grattis!

Och ja slår också ett slag till alla jobbiga skrikiga ungar, ja  å mor var på eurostop idag och de va ungar som sprang runt inne i affärerna utan att föräldrarna sa till dom, föräldrar skärp er! Just nu är ja väldigt anti alla småungar som är så bortskämda nu på semestern bara för att föräldrarna måste jobba heltid båda två och har en resväg på 1 timma enkel resa... visst måste man gottgöra det på nåt sätt å skämma bort dom på sommaren! NOT! föräldrar ni är själviska om ni jobbar fulltid båda två när kidzen är små, därför får vi skrikiga ungar då de skriker efter uppmärksamhet.. stod en bra ledare i aftonbladet om att författarn inte tycker kidz ska bo i stan utan "på landet" för att föräldrarna tar med sig ungarna överallt till fik å liknande å då blir det kaos då barn slänger mat överallt å skriker å så., men tänk på alla andra som vill avnjuta en god fika i lugn å ro.. .nä de gör de inte... för deras barn är ju sååååå gulliga å charmiga så det gör ju inget..
Föräldrar se till att sätta barnens intresse före egna era, det är er plikt då ni satt dom till världen!

Alla vill inte lyssna på barnskrik hela tiden! vi har haft en unge några stugor bort som skrikit typ hela dan, ja sa till pappa att vi nu får se om han blir morfar nån dag...  :) men de vill han ju bara de inte gråter så...! å våra barn kommer ju bli världens goaste snällaste å finaste ungarna så det är ju lugnt eller hur! :)

Snart kommer min brorsa med två polare, de ska slafa här i natt, sedan ska de tågluffa i tre veckor i europa... i morron kommre patrik, så mkt själv blir ja ju inte... snart drar pärona hem!

Har säkert glömt massor va som hänt å som ja tänkt skriva om.. tänker väldigt mkt, men nu blev det det här ja fick ner...

Strax ska ja gå med vovven min, ja å patrik ska ju ha honom här, min lille gosepäls! Hundar är ju tystare än barn iaf... iaf lite större hundar..!:)

Trevlig sommar alla!

glömde

säga att ett riktigt larm startade i em, å när den som hade jouren kom dit, va det rökutveckling i hela källaren under kraft,, så stort pådrag med 6 brandbilar kom dit, ja menar det brann ju!!

men efter ett tag så hittade de ingen brand, det va nåt fel på nån grej som gjorde att de bildats så mkt ånga så om de inte hade kommit dåså hade hela den exploderats! stort pådrag som sagt bland annat från borås! det ni!

Sniffar semester!

Jo bara en dag kvar till semestern! wohhoo!
Fast ja njyter rätt bra av mitt finfina jobb nu med, måste vara världens bästa sommarjobb ja har, få vara ute i solen hela tiden, ni förstår ja är faktiskt brun på de delar som inte skyms av kläder.. skulle ju gärna jobbat i bikini, men känner mig obekväm med den på arbetsstid, lite anständigt får det faktiskt vara!

hänt idag då? jo..
- lyckades sätta igång ett larm idag! duktigt va! kanske inte va så bra men visste inte att vi hade det hos oss i vårt garage, gamla brandsttion är där vi håller till... körde tydligen för långt in med Åke :S så larmet sniffade upp avgaser och gav utslag och varnade oss! Var alltså inget riktigt larm utan mer som en varning - ett tyst larm... :)
- möte idag med chefen, far och 2 till, de ska ju ta mitt jobb när ja har semester så ja å Kjell va med å så va som skulle göras och dylikt
- målade mig endast blå idag och nu är hela container ja målat på himmelsblå = knallblå som lyser lång väg:) mkt fint!
- Kjell ropade på mig för en lastbilschaffis ville ha hjälp å hitta vart han skulle... visst no problemas sa ja, men denne började snacka å ja fattada nada... ja bara sa what did you say? Å denne säger "no english", my god, denne rumänska chaffis kan alltså ingen engelska å babblar rumänska till mig,, funderar på att fråga på tyska va han säger, men 1, varför skulle han kunna det? 2. ja skulle inte kunna förklara på tyska va han ska nånstans.... och min spanska är uteslutande!  Gick bra tillslut men gick å irriterade mig på att lastbilschaffisar inte kan engelska, särskilt de som åker till utlandet.. de behöver ju inte va flytande bara, lasta eller lasta av så vet vi!
- klippt å målat,, jösses va tiden gick fort idag!


Nu sista dan i morron före semestern! har ja redan jobbat en månad?? ???? jösses!

Kommer nog förmodligen inte in på internet på över en vecka, tar semester härifrån alltså!

Jo medans ja kommer ihåg, glömde skriva i går att på lunchen så hade en grupp musikaliska ungdomar kommit för att spela för oss, spelade fina sommarlåtar så det kändes semester, de va jätteduktiga!

Trevlig semester på er!

Vänner!!

Jaaa VÄNNER ska bli FILM! gissa om  ja ska se den!

Brun, blå, röd

jo, idag har jag målat hela dan och denna dag gick så fort, var inte ens jobbigt, bara kul och så skönt väder! ...därav titeln, brun av solen och resten av färgerna hamnade på min kropp fast de inte skulle det:) i morron blir det mer målning och lite annat...

chefen bjöd på lunch i matsalen idag, tyvärr serverade de inte mina favvorätter,, var fisk eller risotto med grönskaer att välja på ... ni hör  va? gissa va ja tog? japp rätt gissat,, fisken blev det bara för den va panerad och stekt,, men om det vart fiskgratäng då vette tusan! fisken gick i, smakade inte så tokigt, kanske berodde på att de inte smakade så mkt fisk, då de va mkt panering på den.

Idag fick ja reda på en sak av min extramamma som jag undrat mkt över, när jag sjunker in i mina tankar då undrar ja oftast detta, men nu vet jag! glad eller inte ? Både ock, men jag kan inte förhålla mig till det, det har gått så många år!
Jag är nog lite glad iaf, tror ja nä ja vet inte...
äsch äsch, ja har semester om 2 dar! wihho,, men nånting kväver mig, tynger mig, men hoppas få rätsida på det! Borde vara glad när 6 av 7 terminer är klara och jag och L bara har vårt lilla arbete kvar - i stort sett... men ja är också glad, särskilt när folk berömmer mig för att de blir fint när jag målar höhhö :)

Grattis Rosa och Rosita på namnsdagen! :)

Överallt å ingenstans

im back again! idag har ja jobbat (nähä) vart lite varstans idag som vanligt!

Fick mitt sista betyg nu och jag är stennöjd med alla mina betyg i engelskan, blev alltså inte underkänd på nån utav kurserna! Och desssutom fick bra betyg enligt mig! jag är så jäkla nöjd över mig sjäv, herregud, har 30 högskolepoäng i engelska nu, kan titulera mig hädanefter som engelsklärare:)
Hälsar till klassen, vi kämpade å slet men vi lyckades, fast vi många gånger ville ge upp! å många gav upp tyvärr men vi var tappra vi som var kvar, men ack va stolt ja är över oss! när vi klarat detta klarar vi allt! Hoppas allt är bra med er!


När vi ändå är inne på lärarjobb osv... min lön har jag kommit på är ungefär lika hög/låg som min mors som är förskolelärare... jag är sommarjobbare.. ok att de drar lite mindre skatt på mig och ok att jag fått en ganska bra lön för att va sommararbetare men ändå, det skiljer inte mkt... det är SKANDAL! ge förskolelärarna och även oss lärare det vi förtjänar och det är mer lön! sliter häcken av oss för en alldeles för liten lön... visst jobbar ja på bra nu, men nu är ja sommarjobbar och ingen utbildning inom området och det ska inte va så liten skillnad där.. på att inte ha någon utbildning och ha 3 ½ års studier på högskolan... Ersätt dagens systemet som de har i tyskland där lön utbetalas efter hur lång utbildningen är!

Diskriminera inte kvinnoryrkena som är läraryrken och inom sjukvård, ge oss det vi förtjänar ist, och det är mer lön!

JA ja kanske skulle bli politiker istället, då hade ja ju iaf fått mer lön...


mer hänt då? hm... nä lever på mitt betyg idag, känns så fantastiskt att engelskan är klar, och det återstår nu bara 30 p från en lärarexamen!

Nu mat!