1 advent

Det är helt sjukt att det redan är advent! Tyckte det var nyss jag började jobba på mitt nuvarande jobb! Men det var ju i aug och nu är det december, eller ialla fall snart! Snön vräker ner och det sägs att vintern kommer vara lika illa som förra året, då går jag under! Förvisso gick det bra i våras, men det berodde ju en hel del på att vi var borta halva februari och glassade i 30 graders värme, jag önskar vi hade bokat nåt i år med, men vi får väl se om det blir en spontanresa, men svårt att åka någonstans där det är varmt i februari... om man inte ska åka långt då... fast man kan ju alltid åka till dubai :)

Veckan som gått har det endast varit jobb på schemat, ovanligt eller inte! Endast ett möte på kvällen och det var väl helt okey :) Denna vecka är min drömvecka på jobbet, slutar tidigt två dar och går aldrig längre än halv 5 :) PLUS att det inte är något på kvällen!

I helgen har vi julpyntat, bakat och jag har lyckats springa en gång, det går inte idag kan jag säga, snön vräker ner och det är halt som attan, tur att man inte ska visa sig i bikini på ett tag kan jag säga :) Men trots vädret, så är det ju  julmarknad och skyltsöndag, det är mys det! Och så ska vi knalla och se ett hus också, är väldigt mkt att göra på det huset, men man kan ju alltid kolla, låg ganska bra faktiskt, dock inte i vårt favvoområde, där vi bor nu!

Aja, det blev ett litet inlägg idag, lite ofokuserad och så, tänker på mitt guld, jag ska sälja det tänkte jag eftersom jag är en silvermänniska, så får se vad jag får för det!


Glad adent alla!

Veckan som gått..

Idag tänker jag inte beklaga mig över hur fort tiden går, tvärtom, jag tycker det för tillfället är skönt att tiden går fort för då är det snart december och de hemska månaderna oktober och november är förbi!

Jag känner att jag för tillfället mår ganska bra! Känns skönt att skriva faktiskt, kanske är höstdepressionerna över för denna gång? Tänk bara när Januari har seglat förbi, då är det nästan sommar igen! :) Om det inte blir som förra årets vinter då förstås... hemska tanke!

Jag har dock väldigt mycket att fundera på, det känns lite jobbigt och bara jag tänker på det blir jag trött, tycker jag alltid är trött nu för tiden! Var på Ica igår och var grymt trött vid 16tiden och ville bara hem, jag och älskling hade gått på stan sen kl 13 så nu var jag less... tänkte på de som sitter i kassan och gör hyffsat monotoma saker, om det hade varit jag hade jag gäspat ungefär 1000 ggr på en timma! Tacka mig själv för att jag har ett hm "aktivt" och varierande jobb som jag har där det är 100 % som gäller hela tiden, tiden springer iväg och när man kommer hem då är man sådär jättetrött men då är det ju ok att vara det!

Veckan som gått var lång, då vi hade avstämningssamtal måndag och tisdag och de är belagda på kvällstid, hade 8 samtal och var gott trött när de var gjorda.. för de som inte är inne i min bransch så är avstämningssamtal ett lättare utvecklingssamtal. Patrik kom hem på tisdagnatten också så där blev min nattsömn lite förstörd men han kompenserade mig med att ge mig massor med toblerone vit - världens godaste choklad :)

Ja, Patrik var ju i Tyskland på studiebesök hos Mercedes, jag är ju inte alls avundsjuk för det :) Jag och T passade då på att göra stan och vi gick på stan i 5 timmar och vi skrattade nästan åt varandra hur mycket kassar och saker vi hade köpt :) Men det är jäkligt skönt faktiskt - att stora delar av julklapparna är inköpta!


Igår blev det också lite stanmys, men inga julklappar köpta, nära en gång men väntar nog lite till, måste fundera lite!

Idag var det lite ledsamt för idag bestämda jag för att begrava (läs slänga) min palm som jag köpte när jag och Patrik flyttade ihop, så nästan 4,5 år blev den!

Nu måste jag ta hand om tvätten, Patrik jobbar idag... de har tydligen missat att det är söndag....!

Take care!

Mitten av november!

Som alltid så springer tiden iväg. Det har numera gått ett år sedan jag lämnade Gävle för Södermanland och Tystberga som vi först bodde i. Där trivdes jag inte jättebra. De två första månaderna, alltså november och december bodde jag själv där och jag och min P veckopendlade till varandra. Jag åkte mest till Gävle dock för det är väl lite roligare i Gävle än Tystberga, lite mer att göra. Men jag minns, att jag kom dit vid 18tiden på kvällen (hade lyxtider på fredagar vilket underlättade och gjorde att jag kunde redan åka 13,30!) och sedan på söndagen åkte jag tillbaka vid 17tiden. Det var hemskt som tusan att sätta sig på ett tåg och åka ifrån den man bott med i 3 år, kändes som om vi gjort slut eller nåt, att  vi inte bodde ihop alls längre. Så det var nära att tårarna rann.. är ju också värsta tiden på året att sitta ensam i en lgh där man inte känner någon och inte ens kan gå ut för det är becksvart.
Så då bestämde vi att patrik skulle flytta ner efter nyår, stackarna var arbetslös i 5 månader innan JAG hittade ett jobb till honom som han stortrivs med! Han är för övrigt på tjänsteresa där han ska till mercedesfabriken och se hur de bygger bilarna och sedan testköra dem, inte alls avundsjuk.!

I alla fall, mitt vik avslutades i tystberga, vi fick en lgh i nyköping från 1 juni, men vi beslöt oss inte att  flytta in på riktigt förrän 1 juli då vi hade tystbergalgh kvar juni ut och jag slapp då att pendla.. jag hatade lgh i tystberga för den var så äcklig, sunkig  är kanske bättre ord, sedan var den också väääldigt liten för 2 personer! Nu har det iaf gått ett år sedan, har jobbet ett år här! Inte klokt! Jag trivs jättebra på jobbet, trivs bra i lgh (fast längtan till hus växer sig starkare) och jag tycker allt stan är helt ok (om än fortfarande lite väl långt hem till mor och far).

Jag trivs också väldigt bra med min Patrik, vi har det väldigt bra jag och han, han får mig att må bra.. har mått lite sisådär nu i höst (brukar ha höstdepressioner men haft lite mer än vanligt i år) men han är alltid där och stöttar fast han själv också mått lite dåligt.. vad det beror på tänker jag inte skriva om är då det är lite för privat.
I torsdags så firade vi 3 år som förlovade, (vi firar mkt vi) och då hade han skrivit 2 a4sidor långt kärleksbrev till mig, helt otroligt fint skrivet och även där kom nästan mina tårar!

Nästa firande blir vår första bröllopsdag den 26/2!! Det är banne mig snart det, tänk att det snart gått ett år sen vi var i VENEZUELA! Jag suktar efter en resa! Skulle vara underbart om jag och P kunde åka iväg en sväng, allra helst thailand igen kanske... eller njaa allra helst min drömresa till Afrika och se the big 5, de gångerna jag varit i Afrika, har jag ju inte fått se några, har ju vart för långt upp så att säga, måste åka lite längre tyyp till Sydafrika!

mamma och pappa gör för övrigt samma resa som jag gjorde för 5 år sedan, de är i Hurghada (Egypten) och solar och badar kan jag tro, näää jag är ju inte allllssss avundsjuk... :)


Iaf, veckan som gått:

Mån: lååång dag med Apt, grejt! ...
Tis: Studiedag med föreläsning - snön kom, var otroligt kul när A, I och jag skulle cykla till jobbet och hem sen - var ju lite av en upplevelse :)
Ons- fre: var väl jobb där med... :)

I fredags hade vi ju tacomys med jag och älskling, sen var det ingen bra film så vi började sjunga lite lips... jag och P är riktigt bra på alla ballader, men också världens roligaste låt att sjunga, som också är med på en av mina första cdskivor : spice girls wannabe :D Är sjukt bra på den :D (tycker jag själv)

Igår flög P iväg och då passade det mkt bra att handla julklappar till honom och resen av la familia, är inte klar men på god väg! Jag och T var ute på stan i 5 timmar men gud vad vi hittade mkt! Så himla skönt och det var en himla trevlig dag, men var vääldigt trött när jag kom hem sen vid halv 17, satte mig i soffan och slog in paketerna, ville inte riskera att patrik hittar de oinslagna, gjorde sedan mat och sedan kollade jag på en jättebra film "allt för min syster", typisk tjejfilm och tårarna bara rann och jag snörvlade och snörvlade..!

Sen var det bara att gå och lägga sig!
Idag blir det bara lite fix och stök, i morgon och på tisdag kommer jag inte hem förräns 20tiden, himla goa tider på jobbet, gillar 12 timmars dagar (anar ni lite ironi där kanske?;)), tror dock jag skippar planering i morron och då börjar jag inte förräns 9, så då blir det ju bara 10 timmar eller nåt!


Kram på er!

Ett par veckor sedan!

Skrev inget förra helgen.. för vi var i Sthm hela helgen och när vi kom hem vid halv 5 så hade jag överskottenergi av allt godis vi köpte för att ha på tåget så då var jag tvungen att ta mig en springtur och vips var kl 18 och då var jag inte alls på humör för att skriva!

Förra veckan var det väldigt mkt med så nu denna helgen ska vi bara ta det lugnt - skönt! Det var både föräldramöte, studiebesök och annat som hände under den veckan och sedan på fredagen hade jag bytt tid med min kollega som också var snäll nog och lät mig gå lite tidigare.. Så då var det bara hem, ta en springtur, in i duschen, packa det sista, gå i snabbtakt tilll tåget (ja, det är ett under att jag och patrik aldrig har missat ett tåg eller buss, alltid där i sistamin), visade sig att vi hade gott om tid! Första gången! In i tåget, knökfullt, i sthm, fick vänta på tunnelbanan hela 7 minuter!!! dålig service :) Stackars sthmare, måste vara jobbigt att vänta så länge på nästa tåg!
Sedan på tunnelbanan (hatar att åka tunnelbana pga allt hemskt man hör om dem), av i rätt stadsdel, jo visst vi hittade! In till Patriks moster B och vi fick jättegod kycklingssallad, med orientaliskt bröd och kolibrieost... mumma!
Satt och pratade länge och väl och tiden går alldeles för snabbt och ögonen blev alldeles för tunga - då blev det dags att tacka för oss och gå och lägga oss..

Upp igen, äter god frukost (älskar frukostar!), in till stan för att möta upp A, F, J, J och J, gick på stan till kl 16, hittade inte mkt, bara en tröja, tur jag ska dit med I igen, då blir det förhoppningsvis lite julklappar och kanske nån mer tröja... till hotellet där de bodde - göra iordning oss, pratade lite, och sedan iväg till schlagarbaren där vi åt en trerätters som var underbart gott och underhållning på det - mkt trevligt! Sedan efter det nattklubb och vi stationerade oss såklart på schlagergolvet där jag och a önskade sareklåten och vi blev som galna!

Trötta nöjda åkte jag och P tillbaka till moster, där vi tog lite bröd och ost som nattamat! Mums!

På morgonen åkte vi vid 11 för att hämta våra kläder.. de andra åkte kl 12, men vårt tåg gick inte förräns vid 14.40 så vi hittade ett tacoställe så vi käkade där.. var gott!


På tåget hem somnade jag till lite, vart lite mkt nu!

Denna vecka har det varit lugnt och skönt - lite barn pga lovvecka i skolan så vi har haft en riktig mysvecka.. vi har bland annat vart och hälsat på lite hönor och jag råkade ju nämna att herr tupp också var där.. så nu nämner ett barn att "herr tupp" också var hungrig :) Låter ju lite roligt med herr tupp kanske!

Hade lönesamtal också, är ju alltid lite nervöst och ha det för man måste ju försöka formulera sig på ett bra sätt och jag är så dålig på att formulera mig - lättare att skriva och formulera mig än att säga... men samtalet gick jättebra, chefen verkar jättenöjd med mig vilket känns jättebra! haha vad mycket "jätte" det blev..! Här i min blogg struntar ja ju att formulera mig så snyggt och stor bokstav och punkt blir ju lite varstans... men det är bara så skönt att bara skriva lite utan att tänka på hur man formulerar sig... jag tror nog också att för varje inlägg jag skriver, desto fortare går det, för jag tränar ju på att skriva på datorn varje gång jag skriver! Skriver ju bra mkt fortare på datorn än för hand! Undrar varför jag erättar det här?!

Nu ska vi strax gå till stan en sväng, har redan hunnit med att springa min runda - börjar dock bli halt ute men tänker springa tills det blir snö iaf!

I morron ska vi göra julakorv - inte en dag för tidigt tycker vi! SKa bli mums hoppas jag!
Har säkert glömt massor som jag tänkt skriva men nu får det nog vara nog! :)

Hoppas det är bra med alla!

Kram!