Händer inte så mkt

när man är arbetsökande... kanske jag skulle pluggat ändå? Skolan börjar ju idag men ja har ju hoppat av den och ställt mig som arbetslös ist.. det trodde ja aldrig att ja skulle bli men nu är jag också en siffra, en halv miljon svenskar och så ja är ju arbetslösa och slåss om den lilla mängd jobb som finns på marknaden.. det är så dystert så det finns inte! träffade två klasskamrater i går, de berättade att ingen i deras au1 klass har fått jobb.. en av domtvingas till skolan för att få några pengar överhuvudtaget ( hon är inte berättigad till akassa som jag, men hon har två-tre barn hemma som gör att hon måste ta studiebidraget) .. hon står också i vikariepoolen i gävle kommun... och det ska ju ja också ställa sig, men gissa vad! vi två är inte ensamma... det är skrattretande många, hela 1700 står i poolen!! Nu är väl säkert inte alla utbildade men ändå, hur många som helst!

Jag måste nog inse att jag får va arbetslös ett tag tills idioterna i regeringen fixar fram jobb åt oss.. ja förstår ärligt talat inte hur de tänker, kan de verkligen vara nöjda med det jobb de gör om de nu gör nåt? Ja menar, de uppmanar folk att plugga och då gör en viss del det, ex jag, men sen när man har pluggat färdigt ja då är det bortkastat för då finns det inget jobb.. vi som är unga med och inte är berättigad till en akassa, vi får inte ett jäkla öre av staten fast vi gjort exakt så som de sagt och nu letar febrilt efter jobb... va ska vi leva på? luft, vatten och kärlek? Jag har ändå tur, jag har en sambo som än så länge har jobbet kvar.. annars hade jag fått bo hemma hos mam och dad för om man får 0 kr i månaden, hur betalar man då räkningarna??

Nä tack regeringen för att ni tänker på oss ungdomar.... mycket bättre att tänka på dom som redan har jobb och göra det änny bättre för dom, ist för oss ungdomar som ni inte skapat nåt arbete till!

Bittert jag vet.. men man blir det, det finns så helskotta lite jobb och så helskotta många som konkurrerar om dem.. chansen är liten, man måste nog ha tur med..

Ja, nu ska ja söka jobb.... om det finns några..

Tillbaka från sommaren!

Ja nu är jag här igen! Hade ju ingen lust att skriva på sommaren och hade faktiskt inte tid heller för den delen. Denna sommaren har det varit fullt upp med långa dagar på jobbet för att ta igen ledighet som ja varit tvungen att ta till jobbintervjuerna. Än så länge har jag inte fått nåt men senast igår ringde det en man och va lite intresserad av mig, han skulle ringa tillbaka sen när han pratat med lärarna. HOPPAS på det men känner mig skeptisk till att ja får det, men tänker ändå tänka positivt.. detta jobb är också lite speciellt så det vore jättekul att få det!

Om jag inte får det så är jag ju arbetslös eller studernade.. har inte bestämt mig ännu.. ska gå till ams å prata lite med dem nån gång.. har ju 150% kurser att läsa också i höst men  inspriationen är inte stor alls...

Nåväl,,, sommaren gick fort som tusan, va ledig tre veckor och de spenderades i Halmstad för det mesta.. där vi gjorde lite allt möjligt, bror och kompis kom ner så då hade vi en turnering kan man ju nästan säga.. dvs vi tävlade i kortspel, crocket, minigolf och gocart... alla vann i varsin gren, ja va bäst i crocket, överlägset.. bror överlägsen i gocart, kompis vann korten och P minigolfen :) jag hade fobi för gocart och har alltid haft så nu hr ja iaf gjort det och tyckte det va tråkigt så kommer inte göra det nän mer gång.. va också skitkass rent ut sagt :D

Pärona och P och ja va också i skåne på en utflykt, där vi bland annat åkte rodel, det tyckte ja va superroligt!
(hjälp ja kommer inte ihåg va vi gjort på semestern!)
Vi va också i gbg hos J som hade inflyttningsfest i sin mysiga lägenhet, va kul, och att se gbgs natttliv som ja tyvärr blev besviken på, gillar gbgare väldigt mkt, men vakterna?? jäkla översittare, en i vårt sällskap fick inte komma in på hardrock cafe för han hade knickers! och de brukade aldrig ha dresscodes... men men..

Ja och mamma va också i ullared såklart och köpte upp de sista pengarna ungefär, men gud så mkt folk, va rekord för oss med så mkt folk, men det gick alla tiders det med :)

Sedan kom J också och vi svullade några dar :) Jag va faktiskt med J på thaiboxning i Halmstad, har aldrig vart på det live, men jäklar va invovlverad man blir i matcherna och nästan varenda match slutar i blod :) va faktiskt riktigt roligt! Ångrar att ja och p inte gick på en match i thailand.


Jag märker att ja skriver om min sommar baklänges, börjar i aug och slutar i juni :) På midsommar va ja iaf med bästa A och F, E med C på liseberg, man blir ju aldrig för gammal för det, det är ja glad för! Men visst blir man mesigare med åren!
Sedan vann jag 2 kg choklad också :) Så här mkt som jag svullat denna sommaren har ja nog aldrig gjort tidigare, tur att vi motionerat så mkt annars hade ja nog gått upp 10 kg ist för 1! haha men man ska leva gott på somnmaren :D

Nä nu hinner ja inte skriva mer, det va iaf en kort sammanfattning av 10 veckor... :D

kram på er!

 

GRATTIS

i efterskott min kära LINDA på födelsedagen som ägde rum i måndas men som jag inte haft en tanke på, känner mig hyffsat förlägen och skäms! Hoppas du hade en bra dag ändå!

Jag kommer uppdatera här nån gång nästa vecka, hinner inte nu, denna sommaren har det varit mkt, minst sagt!

Kram på er!