Oflyt

igår flyt idag oflyt... nädå men grrr gillar inte att bli av med pengar... köpte ju på taxfree och nu har de dragit dubbelt å vi handlade för ganska mkt också... så ringer till flygbolaget efter att ha pratat med resebolaget... å de har ju absolut inte gjort fel! Å ja säger att ni visst har dragit mkt pengar för mkt men icke sa nicke hon gav sig inte... ja fortsätter att ja vill gärna ha tillbaka mina pengar å då hävdar hon att de är bankens fel!! Nåväl säger ja ringer till banken för ja ska ha mina pengar! Tele till banken, fick prata med en underbar människa ( som till och med ska boka ett möte för mig för att se över min ekonomi;)) och hon ser ju naturligvis att de är dom som dubbeldragit och att verifikationerna är helkonstiga! Därför sa hon åt mig att skriva en reklamationslapp och lämna in på min bank för att de fixar det åt mig...

Sagt och gjort J och ja knallar till stan (köper före en fin festklänning för 99 kr :)) men knallar senare in till min bank  (som ja är jättenöjd med) ochfår träffa en underbart trevlig man som tog hand om oss och han verkade så lugn och att de fixar sig och inom 2 tre veckor ska ja ha pengarna tillbaka.. fixade också ett mastercard för att använda utomlands då det är ett kreditkort och då kan man ju kolla innan att transaktionerna är riktiga... innan pengarna gått iväg så att säga.. J passade också på att fråga lite frågor...


ja herregud alltså!

Flyt

Ibland ska man väl ha lite flyt, det har iaf vi nu med vårt arbete. vi fick beröm å sånt av vår handeldare i när vi hade  mikroseminaret idag och vi fick veta att vi hade kommit längst så han hade inte mkt att säga till oss än att fortsätta med det vi håller på med :) Med dryga månaden kvar är det fortfarande mkt kvar att göra så det gäller att ligga i. men vecka för vecka så kommer vi allt en bra bit och målet känns allt närmare...

Känner mig trött på allt med barn att göra av två orsaker...  blev väldans trött på barn när vi va i Marocko att ja tvivlar på om ja vill ha egna barn.. visserligen kommer inte ja låta mina barn bete sig så som vissa föräldrar låter göra men ändå... ja känner mig inte redo för en massa skrik, dreggel, skit å kräk.. nej du helena några barn här blir det inte nästa år eller va du hade spått :) Å så en  sak, man tar inte med sig barn under 5 år när man åker utomlands!! Det är så fruktansvärt störande för andra som vill ha semester å lyssna på barnskrik, få saker på sig eller whatever som har meed barn att göra när man sitter på flyget!! Å vi hade ju oturen med att få sitta jämte en mormor med sitt barnbarn, å herregud, det går bara inte att förklara...ja å patrik blängde ordentligt argt på mormodern för att hon inte hade koll på ungen! Vi önskade att vi återigen åkte första klass så som vi gjorde till thailand.

Visserligen... mina barn kommer ju vara änglar.. för så är det ju... ler ler och skrattar....

Idag kommer J och ska va här till söndan.. :) Ska bli nice..!

..

en vovve har blivit kidnappat elle nåt i stan... ni som har hund, bind inte fast hundarna i en lykstolpe eller liknande när ni går in i en affär eller va ni ska göra! Tänk på att det finns hundsnappare!!! idioter om nåt!!

Ja håller ögonen uppe för att försöka hitta denna vovve, men gud vet vad den är!

...

Det är först när man bott långt från sin familj som man inser hur viktig den är för en själv...
Man lär sig att uppskatta den på ett annat sätt än när man bor nära den..

Sant? Ja absolut enligt mina erfarenheter så är det så... å tror det är så för många för alla ? vill dock inte dra generella linjer... man ska akta sig för sånt!

Nu plugg, ska kanske lägga upp lite bilder från Marocko å från helgen, men får se när det blir..

Så mkt har hänt

på 9 dagar..

Har ju vart iväg på en resa... till Afrika och marocko, skönt med avkoppling och alla sevärdigheter gör att ja på köpet blivit lite mer allmänbildad för hur mkt visste ja om Marocko innan? Typ nada. Viktigt också anser jag att jag som lärare reser en del för att uppleva olika kulturer och hur folk lever här i världen.. >Marockos kultur är väldigt olik vår kultur här hemma...
ja har dock ingen lust att skriva hur resan varit,, än mer klassiska sol (japp), bad (nåja några dopp blev det, dock inte i Atlanten som var iskall, endast fötterna blev doppade), utfykter (jojomän, till Marrakech en alldeles rosa stad med en marknad som tar 5 år att hitta i och ett berömt torg som är med på Unicefs världsarvslista och där finns bland annat ormtjusare... ) ...
resan var inte den bästa vi gjort men vi är nöjda med den då vi fick vila lite sol och njuta av varandras sällskap.. dessutom fick vi ju god mat, spelade squash och även minigolf som var minst sagt speciella.. ja menar stenunderlag och golfbollar hör ju liksom inte riktigt ihop.... hopp hopp hopp sa bollen och vips låg bollen i gräset utanför banan istället för i! Detta är även filmat för att vi ska minnas det roliga :) Vo har såklart även upplevt marockansk kultur och det är väl ungrfär där ja känner att vi var i Afrika, annars måste ja säga att Egypten var mer afrikaniserat.. men fina dräkter, konstiga sånger och uppträdande gjorde att det ändå va spännande att uppleva..


Nä som sagt en överlag bra resa, de dåliga sakerna vill ja ju såklart inte skriva här, de har ja ju glömt redan (som molningt väder två dar)


vi kom hem i torsdags å i fredas kom min älskade familj, HELA familjen.. å åh va mysigt vi har haft! Ja har världens bästa familj!
Vovven min va ju med också å han va alldels upprymd när han kom att han till å med gick in i helfigursspegeln å trodde rummet fortsatte in i spegeln :) Min knasboll!
De kom vid 7 tiden på fredan så då beställde vi pizza, tände en massa ljus å åt , sedan pratade vi och tittade på bilderna från Marocko såklart, tittade på en film också efter ett tag, skojade och skrattade..
Igår åkte vi till Valbo en sväng, därefter hem igen för att gå till stan en snabbis där ja fick två julklappar av mor men de har ja ju givetvis "glömt bort" nu va det va :D
Jag vann två fribiljetter till järnvägsmuseet när vi gjorde skojpåhojorientieringen, å alla karlar va ju intresserade så vi bestämde oss för att gå dit.. så då gick karlarna dit medan ja mams och bamse fortsatte till plantagen för mamma skulle ha en kruka.. men det fanns inte så vi knallade hemåt, med lite träningsvärk i bena faktiskt...
Pappa hade köpt en underbart god tårta för att mor å far firade 30 årig bröllopsdag så den smaskade vi i oss.. mys i soffan å brorsan blev tydligen lite såld på guitar hero så han å P spelade på... E kom över en sväng då han inte fått några hockeybiljetter, men han gick sedan när vi skulle äta då han skulle äta på stan... vi åt västerbottenostpaj med någon röra på som förrätt (mkt gott fast ja inte är så förjust i röran med räkor,, tur att de va ja som la röran så fint så ja kunde beestämma hur mkt ja ville ha, pajen va supergod), därefter pressad potatis med en gryta med fläskfile och köttfärs (låter inte klokt, men det va faktiskt supergott!) efter detta va alla alldeles proppmätta å vi orkade knappt till tvn, men efter ett tag så när maten lagt sig så... :)  Tittade på isdansen för vi ville se kändisarna göra bort sig sedan slog vi på en film också.. å käkade kokosnöt, iaf ja å bror :)

Idag åkte de hem redan vid 11 då de blev dåligt väder.. va ute å gick när de spöregnade! Så nu är vi ensamma igen...
Ja fick heller inte bjuda så mkt på mat då mina päron gjorde det... pappa had emed sig en låda öl å "råkade" lämna den så nu är la P glad.. å så har ja fått en de annat också men det håller ja för mig själv :)

Åh ja har verkligen världens bästa familj! Ni är så bäst !! Min mamma fick massa saffran också som vi köpte i Marocko (mkt billigare än här) så nu ska hon göra lussebullar,, kanske inte riktigt än men snart.. julen är snart här gott folk! :)
Längtar tills ja får flytta neråt igen, avundsjuk på L som redan har lägenhet å allt avklarat! Men den som väntar på nåt gott väntar väl aldrig för länge, eller?

Ska kanske lägga in lite bilder i vår digitala fotoram nu, efter några veckors väntan så fick vi en annan än den vi skulle ha, men denna va tydligen bättre :)

I  morron, är vardagen tillbaka med exarbetet, ser ja framemot att transkribera ??? NOT! Ser ja fram emot att få uppsatsen klar ? VÄLDIGT, ser ja framemot att jobba med den? NJAA sådär faktiskt... men spela roll, det måste ju göras!

.... So long




Marocko

ja, snart är vi i varmare breddgrader, åker om 5 timmar ungefär till arlanda, för att sedan lyfta kl 07.00,,, det blir med andra ord väldigt lite sömn denna natt då ja inte vill somna innan vi sitter på tåget och har kommit iväg.. för tänk om vi missar tåget, då kommer vi ju inte iväg! har powernappat en timma ungefär i eftermiddas så borde va ganska pigg, men min sambo får nog gå å lägga sig, vill inte ha en sur sådan! Känns som att ja har glömt något, väskan är så lätt, men det är ju sommarkläder..

Så semester here I come... ta hand om er allehopa!

Lördag

igår såg vi äntligen wall -e! Å gud vilken söt film, skrattade och tårarna rann omvart annat! Wall -e äger som min brorsa sa!
Rekommenderas starkt att se den! Bästa "barnfilmen" hittills enligt mig! Ja va så glad och upprymd när filmen var slut.. åh vilken bra film! Waaaalllliiiii,,, Eeeeeeeevvvvaaaaaaa!

thank god it's friday!

denna vecka har dock rusat iväg och examensarbetet bara växer och växer... och nu är också 3 av 10 intervjuer utförda och transkriberade!! Mkt bra, igår satt vi dock över 5 timmar och gjorde detta, idag gick det på 3 så vi är mer än nöjda med denna vecka!

Nästa vecka har vi bara en intervju planerad, sedan tar vi ju ledig från och med torsdagen...LOVELY!

Går alltså super att jobba och ja och L jobbar så bra ihop, å vi är så lika, till å med på inspelningsbandet låter våra röster lika:D

Glömt

Har ja glömt å skriva om att HELA familjen kommer upp den 24 till oss? Dagen efter vi kommer hem från Marocko!!
Å med hela menar ja brorsan å min älskade vovve :D

Så glad för det, så nu har ja resan att se fram emot om en dryg vecka,, sedan en helg tillsammans med hela familjn, då ska ja visa bror och hund gävle!!


Igår fick ja mitt stipendie från företaget hemma, ja tackar för det! Pengar är nog studentens bästa vän :D


Å J kanse kommer upp en sväng snart!! Så roligt, hoppas det funkar med arbetet bara!

Tisdag

Å veckorna rullar på.. så även exarbetet, insåg dock till min fasa att det redan ska in den 4 dec! Vi får jobba på bra sen efter vår lilla ledighet på 10 dar! Men vi har väl kommit en bit iaf... ska intevjua på tors och fre så det känns skönt att vi äntligen kan börja med det.. dock blir det väl att transkibera (hur 17 stavas det=)) i helgen så vi får undan några intervjuer.. tar ju fasligt lång tid att transkibera (ursäkta stavning igen) tydligen så det kan va skönt å få det gjort så mkt vi kan innan resan... vi åker om 9 dar eller då är vi redan där faktiskt wiihoo!

Det här är ju lustigt, ansåg mig ha massor å skriva men sen nu när ja sitter här å skriver så kommer ja inte ihåg va det va ja skulle skriva...

Va skönt det är att bara skriva sånt här kludd när ja skrivit fin svenska på exarbetet... här behöver ja ju inte tänka på stor bokstav, punkter, felsatvningar eller skriva ja ist för jag... heheeh toppen jue!!

Min mage börjar bli hungrig, får väl ta mig en satsumas innan ja börjar laga mat, får nog bli hemmagjord potätämos med schnizel.. va tydligen önskemål på det från min kära sambo så va gör man inte för att behaga sin sambo? Å så hörde ja att svenska män ärde mest jämställdaste i Europa höhöh:D  skämt å sido.. ja tror det stämmer bra, tex så bakade faktiskt vi massor i helgen och vi betyder då jag och min sambo...

Aja nu pooof väck

Fått mkt gjort

denna helg, känns super faktiskt! I fredags pluggade ja väl till 17 eller va det blev innan vi tog helg.. vi skulle egentligen ha åkt till bollnäs men vi var båda trötta och ja hade huvudvärk gånger 5000 typ ( har kommit in i en huvudvärksperiod, not funny at al) så vi beslöt oss för att ta det lugnt...

Började lördagen med motion, alltid lika skönt att gå innan frukost och sen komma hem, äta lite och känna hur duktig man vart! Vi gick senare på stan då jag hade en del ärenden, bland annat fixa mina glasögon som inte satt 100...därefter bakade vi en massa och gud va trött vi va när kl närmade sig 19 ! Sedan fick vi trevligt besök av E och E så vi satt och gottade oss med nybakta hur goda som helst kanelbullar (va ju faktiskt kanelbullens dag) och chokladbollar medans vi pratade och tittade på Indiana Jones filmen (bättre sent än aldrig) Efter den filmen va alla trötta och klockan hade sprungit iväg så vi sa god natt, tack för en trevlig kväll E och E!

Idag är det söndag och ja har så lagom lust för att gå ut och motionera.. gick inte före frukost pga regnvädret.. tänkte det är lika bra att gå en lång runda ist för att gå ut två gånger å bli blöt.. känner mig ganska tränad ändå, måste ju det, sol och bad (förhoppningsvis) närmar ju sig med stormsteg, åker ju om 10 dagar!

Borde försöka plugga eller nåt, känner mig stressad nu, tror det är därför ja har huvudvärk, men förhoppningsvis löser sig allt i morron, hoppas det, så vi får lite ordning på saker och ting! 

Aja idag tror jag det är internationella lärardagen! Hörde det på radion men sen har ja inte hört nåt mer å det står inte i min almanacka så ja vet inte... grattar oss lärare ändåför att vi är värda att ha en egen dag sådär! :)