Tentan

Tänker inte filosofiera om ja klarat tentan eller inte, men det kändes bra men ja tänker inte ropa hej innan ja kommit över bäcken. Faktum var att ja tyckte det va lite kul och deala med uppgifterna, om ja nu har rätt och blir godkänd dock. Men det känns som att ja måste missuppfattat allt grovt om ja kuggar.. för ja kände mig hyffsat säker på majoriteten av uppgifterna. Det kan väl va verben som ställer till det för mig men ja tycker inte det borde vara nåt så stort problem.. nä ja hoppas  Erik är snäll och ger mig ett bra betyg.. Hoppas han rättar fort!

Efter tentan satte ja mig i bibblan med Sofie, läste lite sedan fick ja ett sms av linda och de ville fika (ida med) och ja gör hellre det än läsa:) Men läste klart det i den boken ja läste... därefter gick vi ner på stan och tog en långlunch på nian med supergo pasta med kyckling i currysås! (det är såå gott!) och vi pratade om allt mellan himmel och gjord! Idas mage har också blivit stor, det är dags snart, bara dryga 6 veckor kvar till beräknad nedkomst! När man sitter och pratar om bebisar då önskar jag verkligen att jag och patrik väntar barn. Så mysigt! Men nej vi väntar inte barn. Får se det postivia att vi har vårt roliga kvar:) (men ja vet att min älskling längtar efter barn... men schhh har inte sagt nåt) Det dröjer dock ett tag, men ja är fortfarande ung, 21 år och 50 veckor och 4 dar...

Vi gick på stan lite också och vår eftermiddag tillsammans var himla trevligt, va så kul att träffa er igen och bara släppa allt som är jobbigt! Och ja tyckte faktiskt ja va värd lite ledigt när ja precis skrivit tentan!

Nu dock städ.. för damm virvlar runt här! Ajaj


Kram på er  och tack för en trevlig eftermiddag tjejer!

planer

åh är så exalterad för vi har såna planer nu så det finns inte. Vill att de ska ske nu! Men händer inte än på länge (om planerna ens går igenom, vilket ja verkligen vill). Fast det känns länge nu, så går tiden fort. Vips så är vi säkert där! En av mina drömmar eller två till och med kan gå i uppfyllelse då!

Nu till tråkigare saker, tenta i morron, om ett dygn kanske jag är färdig, vem vet? Hoppas det går vägen. Känns som att ja har hyffsat koll men vi vet ju inte hur han lägger tentan, vilken nivå och struktur eftersom det är första gången han gör tenta här i gävle.  Ska bli lite kul faktiskt, länge sen jag skrev ett prov, för det är faktiskt bara ett prov som man får misslyckas på! Livet hänger inte på det faktiskt. Bara jag inte trillar in i drömmarnas värld som jag gjort idag och även igår kväll då vi pratade om det dära spännande som kanske går i uppfyllelse.

Pappa, din 50 års present till mor är superläcker. Kommer bli superkul för er och hon kommer nog bli lite överraskad men på det positiva hållet.. Vem hade tackat nej det? (Kan tyvärr inte avslöja presenten här ifall mor läser det,,, i morron kanske för pappa ska berätta det i dag tror ja) 

Nu ut å gå och även handla lite mat... kanske ska berätta det att ja tappade i vikt i påskhelgen! Läste också på aftonbladet om "fettdieten" om att bara äta fett så kanske var därför ja tappade 1 kg i stället för att gå upp flera.. jag och älskling har alltså vräkt i oss godis och druckit påskmust..... tror dock inte det är så hälsosamt och vräka i sig godis så nu får de va slut med det på ett taf. Konstigt iaf!


Nä ha det bra, med er, får se om det blir några glada miner här imorron eller tråkiga, beroende på hur tentan går..!  


Sorry

..att ja inte skrivit på länge men min ursäkt är att jag tentapluggar hela darna och är så trött på kvällarna att ja inte orkar skriva nåt... har tenta om två dar.. hoppas de går vägen! Orkar inte med en omtenta!

Hoppas ni alla hade en bra påsk!

Ja pratade med bästa A i fre när ja va ute å gick och rätt som de va såg ja en man i sina bästa år sitta och göra tvåan i boulugnerskogen - precis jämte vägen!  Jag vägrade gå förbi innan han va färdig... men som A sa: "Nöden har väl ingen lag".. ja tyckte de va ganska äckligt ja!


Lustiga saker de händer i boulognern ibland faktiskt!

nästa vecka kommer mina föräldrar och ev bror och hund:D

Vi fylle ju som kanske bekant år den helgen så vi ska bli firade... ja, P och mamsen:)


Nu back to plugget..!


It's over

ja tänka sig här sitter ja igen.. sist  va ja väldigt less och är väldigt less fortfarande.. ja kämpar verkligen den här terminen, I really do, mer än någon annan termin, jämfört med denna så kunde de andra terminerna tryckt ihop sig till 3 ist för 5 typ... Men hade gärna haft ett litet mindre pressat schema faktiskt! Men jag har inte rätt att klaga egentligen. Jag överöser mkt av min styrka ist till min vän som behöver den mer än jag.

Tentan är om en vecka lite drygt, blir att sitta hela påsken, så glad påsk på er! hm!
En kurs avslutades idag iaf, min hatkurs oral com, därför att ja hatar att prata inför andra och sådära ... kvittar vilket språk.. ja va hur nervös som helst, men bestämde mig för att börja redovisa och det gick faktiskt bra.. va färdig 20 min senare för ja fick så många frågor. Både S och U sa att de gick bra för mig och att det inte märkts att ja va nervös! Dessutom kom Sofia fram i pausen och sa att de va jättebra! Mah, va ja så bra  ? Jösses! Undrar va Per tyckte dock... hm

I morron ska vi tentaplugga sedan avslutar vi written på em.. vi har förvisso till den 2 april på oss å färdigställa portföljen men mina är hyffsat klara ändå tycker jag.. kanske lite ändringar blir det väl men inte mkt!

Darling, tack för att du finns och hjälper mig och stöttar mig, hade aldrig klarat mig utan dig! Vill så gärna åka bort en sväng härifrån med dig så vi kan få lite semester, båda vi behöver det tror ja!

D, tack för ditt stöd, hoppas ja lyckades stötta dig med! You and me, against the world!:)



Kram

Tänker

Jag sänder alla mina tankar till en av världens finaste vänner som jag har fått äran att ha. Jag önskar så förtvivlat att jag kunde fått vara hos dig nu! Prata och krama om. Gumman, jag sänder en massa tankar om att det kommer att ordna sig!


*Finns för dig*

Jobbigt

Det är bara så jobbigt nu, allt, kan inte förklara det bättre .. Danielle, tack för ditt inlägg! Hör av dig om det är nåt, finns alltid för dig!

Ida - är här för dig med, även om ja inte hinner prata så ofta längre! Hoppas magen är bra! Kan tro att den växt - snart dags ju:)


Ja orkar inte skriva nu, får se när de blir nästa gång.. beror på när ja e sugen igen..

Söndag

jaa.. tråksöndag.. är stressad vilket inte är bra på massa aspekter men främst på en. Ja har svårt att andas är tung oi huvet och så,, ja längtar till tentan är skriven... men då börjar ju 4 andra kurser direkt så någon vilning blir det ju inte.. Ska dock unna mig en valbodag dan efter tentan elle något.. det är ja banne mig värd!

Melodifestivalen igår, kul! Vi hade det väldigt trevligt varmt också.. och vi tävlade också om vem som satte mest rätt om vilken ordning artisterna blir i... ja och erik blev sämst med ett rätt - självklart Perelli att hon skulle vinna... Jag ville inte att hon skulle vinna så röstade på bröderna Rongedahl, de är ju bara för sköna! Älskling röstade på Nordman och det hade faktiskt vart häftigt om de gick vidare... NORDISK musik!
Lille Amy som behöver tandställning blev mkt sämre än va ja trott.. borde kanske röstat på henne eftersom länder å så brukar rösta på grannländerna... och amy är ju från jököping alltså bara cirkus 7 mil från min lilla håla:)

Pratade lite med far innan, de kommer visst hem på tisdag minsann, är ju då i thailand fortfarande, om ett år är vi ckså där:) Men ja vill också åka bort som in i tusan! Men har dock börjat planera sommaren... ja och älskling kanske ska låna mams och dads klubbor och gå en 9 ¨hål på golfbanan vid campingen.. får väl se om det blir av:)
Längtar så frukatansvärt till sommaren... hatar engelskan!!

Något ja me hatar är att ja måste betala försäkringskassan för bostadsbidraget.. och inte kan ja få slippa heller för de ser de ingen mening med! Tycker fortfarande de är deras fel! Men men, va är en vanlig dödlig mot dom!?


Nu ska ja la försöka plugga lite, men någon ambtion finns inte... har ja gått halvt gått in i väggen? Nä J, tyck upp dig!!

Lördag

ja denna lördag försvann vart vet ja inte vad!

vi frostade av frysen idag med (vuxenpoäng) och städade i kylsåpet så nu ser de sådär fräscht ut igen!  Sedan gick vi ut och gick och gick även på stan lite grann, träffade på erik och katarina - va inte igår! Kul och se dem!

Därefter gick vi hem duschade och åt.. typ... haer hunnit redovisa min redovisning frö patrik också, men det är det enda i pluggväg (har lite ångest för det) ska plugga mer i morron - måste!

idag är det melodifestivalen som vi naturligvis ska se... vi ska göra kladdkaka och äta oss belåtna! Om nu J kommer ihåg äggen förstås:) E kommer också fast han "hatar" schlager! Men social gillar han att va..

Sofie, tänker på dig i stundens hetta nu när edsbyn återigen tog guld, är säker på att sandviken kämpade på bra! Men nu är det iaf över och du kan ägna dig åt våra underbara studier vi har... hmhmhm ironisk ja va där då!

Nä nu kommer de nog snart... trevlig kväll!

Å åter en vecka har gått

Japp fre igen, finns det bara måndag och fredagar på denna vecka? Drömde återigen om tentan - ja klarade det (precis), hoppas den drömmen blir sann... drömde en massa.. vas hos Danielle och hennes föräldrahem där det va en massa discolamper och grejer,, skulle ha nån scen där? Gumman, gör ni om hemma?
De som gjorde tentan btw va min gamla 1-6 klass plus några andra ja gått med i högstadet gymnasiet... hm!


Igår var det en låång dag... torsdagar brukar va långa nu för tiden..  från halv 9- 17 och sen hem för att plugga ytterligare 1 och en halv timme... ja somnade ganska gott sen.. Men ack va trötta U, S och ja va igår,. flams och trams hela dan kändes det som, men vi fick också det vi skulle ha gjort gjort..
det blev inställd lunch igår med en vän, så ja hängde med S och U till nian en sväng, S skulle byta en sak.. både ja och U hade mat med oss så vi åt aldrig i nian (fast de luktade så gott!) utan åkte tillbaka till skolan å åt vår lunch... men usch efter maten hade de vart skönt med en tupplur, vi blev så trötta! Men tyvärr, det väntade två pass a written com och lecture i grammar (DEN SISTA!) ..!

Nu sitter ja här och ska förbereda oral pres... kommer va så nervös på måndag så det är inte sant! Brukar va mkt nervös att redovisa på svenska, hur kommer de då inte bli med engelskan!?

Usch och fy!


Trevlig helg

Gratttis!

Grattis moster madde på födelsedagen! men än har du väl inte åldersnoja? Lååångt kvar till 40!
kram på dig och hoppas du fått en bra dag!

100 kilo lättare

Åh gud, det känns nästan så, 100 kilo lättare för att en tung tung sten föll från mitt hjärta poch det känns så bra! Känns som att ja kan flyga upp till molnen och lägga mig på dem och ligga där tills hrm nästa problem kommer kanske!

STORT tack till älskling!! You know why!

Sociala liv

Henrik frågade vår kära lärare Eerrriiic när vi ska få tillbaka vårt sociala liv.. tyckte ja va en bra fråga.. men svaret av Eerrrriic var lite sämre dock.. socialt liv hehe det undrar ja med, har inget själv just nu... typ fast på engelska då förstås.. '

Kul.

Eller inte.

Men det stämmer, ingen har tid att göra nåt annat än att plugga.. Ulrika fick tex säga nej till att träffa en kompis hon inte sett på länge för att vi måste plugga som galningar 2 veckor och 2 dar till.... då är theeee exaaaamm.... med brittiskt utal av vår käre erik som igår hade stoppat in skjortan så mkt i brallerna att det såg ut som att han vart tvungen å dra upp byxorna långt upp i kina för att skjortan skulle nu ner i byxorna! hrm,, intresseklubben antecknar??

ok om det inte va intressant så är detta det.. eller kanske va vet ja! Iaf så när ja gick hem från skolan så går ja alltid boulognern.. och där va ´det en stackars liten hare som satt och tittade!:) Så söt så, men då han satt där så fint under parkbänken, då får fula stygga skatan syn på stackars haren och börjar retas med den! Haren blir ju lite rädd och springer lite, men skatan hänger med och jagar den... det kommer en tillskata så de hjälps åt.. och stackars haren springer först i cirklar ihop om att skatorna ska lägga av, men de gör de inte... till slut springe haren fort fort över lekparken i boulognerskogen till en buske dit skataorna inte kom åt!!
Hahahah rätt åt dumma skatorna!! Men va ja tyckte synd om stackars haren!!

Nåväl... nu måste ja faktiskt plugga.. klockan den rinner iväg...

sönda

idag är det plugg och tvätt som gäller... ska naturligvis också ut och motionera eftersom nu vågen står sådär fel igen efter helgen... ja har inte tid att gå så mkt som ja gick i höstas längre.. vilket grämer mig, men ju varmar och skönare väder de blir så ska ja va ett hälsofreak och komma i form.. sommaren den närmar sig med stormsteg hehe

Har gjort en gammal tenta nu och enligt mig så hade ja klarat mig om det hade varit den tentan vi hade skrivit:) Men ack så är det inte det... jobbigt.. vi har ju en helt ny bok nu med så man vet ju inte ritkigt hur tentan kommer att se ut.. innan hade de en svensk bok -där grammatiken presenterades på svenska,, men nu är den ju helengelsk vilket kan ställa till det lite på hur tentan kommer att se ut...

Men måste göra den andra gamla tentan också för att se om ja plockar några poäng där med... men om det är 60 % man måste ha hade ja klarat denna tenta iaf (enligt mig då ) hoppas att det är 50 % godkända!!

Jag och Cathrine fick som vi ville - carola åkte ut i går ur schlagern! Inget illa ment mot carola men det var en för dålig låt - plus att hon hela tiden är föör självsäker vilket gör att iaf ja inte håller på henne!


Johanna - hoppas det funkar med vårt gamla grafikkort!



Nu ut å gå!


Skolminnen

hehe ja å johanna sitter å snackar skolminnen, nämnde ju att patrik är på sin reunion med sin högstadieklass..
Men johanna tror inte att de kommer många när de har reunion om tre år... hennes klass va väl lite kaotisk eller va man ska kalla det... bland fannat fanns det nån som blev kallad "julia fulia", miss piggy,  och min personliga favorit "linnförsvinn" (för att de klingar så bra) av systrarna f... :)

jaa.. va ska man säga? roliga namn men kanske inte altför snälla:) Högstadieåldern it is!

Lysterin

jag är så trött idag, när man varvar ner så känns verkligen hur  trött man eg är!

Ja kämpar forfarande med engelskan, drömde att ja kuggade tentan med 4 poäng, varför det var 4 poäng vet ja inte... det känns inget vidare, kanske kan bero på att ja inte läst grammatik på helatvå dagar.. igår skrev ja nämligen bara... måste förebereda min redovisnnig som vi ska ha på måndag.. om image analysis.. vet inte riktigt va ja ska säga.. men får la hitta på nåt bra.. värre är sista redovsningen nästa måndag.. blä vill inte..!

Patrik åkte till bollnäs idag, han ska ut för det va nån sån här klassfest, ja det va hela tio år sedan han gick ut högstadiet! tiden går!

Igår köpte vi lysterin som ska va toppen för tänderna,, ja är ju en pedant när det gäller tänder så nu ska alla bakterier bort... rena dynamiten är det som de säger på reklamen.. igår första gången klarade ja bara 10 sek att gurgla runt det.. man ska gurgla i 30 sek... mitt ansike va högrött och ögonen rann av tårar för det va så starkt så starkt..! när ja sedan spottade ut det brände det i hela munnen och tungan domnade av för en stund:) Men ack va fräsch det kändes..! Idag gick det bättre.. patrik skulle räkna ner men hörde inte honom så ja hade nog i det starka en mun:) ögonen rann, ansiktet va rött och ja stod och hoppade för att överleva - men alltså ändå inte så jobbigt som igår... tror man vänjer sig!
Fräsch och rent som 17 blir det och god smak:)

Min längtan är inte längre så stor längre - kan kanske bero på att ja har mkt nu att göra - men gud va mysigt det hade varit med en liten hund, saknar min bamse så mkt!
Mina föräldrar har snart vart i thailand snart en vecka, gud va tiden går, de hade köpt grejer till mig sa de:) de brukar alltid köpa det till mig, men denna gång har ja önksat lite, som parfym (har ju mängder med kopior) , ryggsäck (min gick ju sönder å ja vill ha ryggsäck till skolan för böckerna väger så mkt och gör ont i axlarna och ryggen av dem) och toppar.. så får se va ja får:) De kommer ju upp lagom tills ja fyller år så..:)


Nä nu ska ja plugga lite grann, måste verkligen!

Ännu en..

orsak till att ja inte vill åka till USA.. fy fan för vissa av folket där alltså...
hur kan man leva med sig själv om man plågar djur så som dom gör??

Läs det här - även film, men varnar er som är hundälskare...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1974923.ab



Usch och fy för amerikanerna som gör så! Det som ska va världens mäktigaste och främsta land - ska också vara ett föredöme!! - vilket de absolut inte är! Gäller många mer aspekter än hur de behandlar sina djur!

(givetvis gäller inte detta alla amerikaner, men de är de "dåliga" som alltid får publiceringar i tidningar)

Soldaterna bör kolla på "mannen som pratar med hundar"  för att veta hur man behandlar dessa bedårande varelser!

Mkt i min blogg på senaste tiden har handlat om hund/ar, men nu blev ja bara så förbannad!

Bäst att hoppa in i duschen istället... ska läsa om verb sen så lär väl skynda på lite...

Tenta ..

ja ja tittade på gamla tentor nu, det finns två ute nämligen,, och usch och fy! 17 frågor ska besvaras och det är massa översättningsmeningar som ja hatar! (pga mitt dåliga ordförråd)

Om ja hade gjort tentan nu, hade ja klarat den? ja vet inte ännu, ska göra dem senare, men nog hade ja skrapat ihop några poäng faktiskt, men tyvärr kommer tentan inte se ut exakt så, dels får man tydligen svara på svwenska på den tentan för att de hade en svensk grammarbok,, det har inte vi så vi lär inte få svara på svenska ...

Nä har inte tid att sitta här längre märker ja!

Grattis till älskling som nu fått bekräftat att han är elektronikingenjör på riktigt nu, men examsbeskedet kommer först inom 6 veckor (snabba de är.. )


Kram

Nedstämd

Helgen, den gick, fort. vet inte vart den tog vägen, men tror att plugget slukade den, 24 dar till tentan - då ska allt sitta. Gör det det nu? nope absolutely not..

jag är nedstämd idag, men försöker rycka upp mig. Det har hänt en privat sak som gjort mig det, men den håller ja för mig själv.. hoppas det blir bättre fort.!

Mam och dad är nu i thailand - ja skulle kunna ge va som helst för att va där nu med eller utan dem.. men om ett år - då är det dags igen för nya äventyr .- nya kontakter med apor, ödlor, elefanter och fiskar och allt va det va:) 

Ja skriver inte här så ofta längre pga tidsbrist... denna vecka är det många lectures, oral och written seminars.. men i morron är ja iaf ledig, men då blir det tentaplugg som gäller hela dan..
Idag redovisade vi vår första uppgift i oral com, va nervös men ja va nog inte ensam.. som tur va fick vi sitta i grupp! Men ja har aldrig varit den som pratat mkt på lektionerna, jobbigt att prata både svenska och engelska´, gillar inte alls muntliga redovisningar!
På onsdag ska vi ha rollspel på engelska......... säger inget mer än så förutom att ja är så kass på rollspel när vi får prata svenska, hur dålig kommer ja inte va på onsdag då?


Hemma igen efter att ha bott i bollnäs i en vecka, så jäklans skönt så det finns inte! Hunden kräver ju så mkt mer än va min lilla ängel till hund gör! Min lilla hund hade lagt sig på rygg när bror hämtade honom igår innan mam och dad åkte... det gjorde inte saken bättre heller när möblerna är huller om buller för att morfar ska tapetsera om! Han trodde väl de skulle lämna han för gott!
Min lilla vovve hade gärna fått va hos oss i itvå veckor, gud va ja hade varit glad! Denna hund har gett mig så mkt glädje så detfinns inte.. när allt va sådär jobbigt på högstadiet (personliga grejer) och mkt attgöra + operationer på gymansiet, då fanns lillmattes lilla älskling alltid till hands och tröstade henne..

Jag önskar att min hund hade varit hos mig nu när jag är nedstämd, då hade jag blivit gladare iaf!
Hundar är livet för de sprider så mkt glädje, de förstår en och säger aldrig emot!


Se vilken fin hund han är - dock börjar lilla busen bli grå, men han blir faktiskt 11 år i september!


    Bammi har fått ett paket - innehållande favvosen grisöra:)


image91

Mattes favvobild, men hemskt vilka lysande ögon:) Här brottas bammis med sin älg som till å med fått amputera sitt ben och den operationen fick mor utföra!


Skulle gärna lagt upp bilden där bamse har min studentmössa på sig men där förstör ja kortet höhö

däremot, eftersom ja också längtar till semester (v28) så lägger ja upp ett fint sommarkort på min lilla gris:)'

image92

LILLMATTES SUPERMODELL!

Är han inte söt eller vad! Dock har midsommarkransen han skulle haft på sig, ramlat av:) Passade nog bättre på lillmattes huvud:)

dra på trissor ja blev allt lite gladare! Tänk vad djur kan göra med en:)

Kram