Finally friday!

Äntligen fredag, har varit en lång vecka men som gått så fort så fort! Och ja har faktiskt hunnit med och plöja igenom tre böcker!
Och igår hade ja ju fint pluggsällskap av Ida, var jättekul å ses igen, blir ju inte så ofta nu för tiden.. fick veta att lille söta elliot redan går!! Jösses va tidigt, pojken är ju bara 8 månader! :)

Idag begravs min farmor, ja är ju inte på plats men så är det ju om man bor 50 mil ifrån släkten... :(:( (vill inte!)

Men igår började vi planera för en stor sak.. men det är högst hemligt än så länge moohhahahaha!

Aja ska fortsätta plugga en stund till sedan ska ja ringa A för att vi ska bestämma en helg som de är välkomna hit :D

Trevlig helg, svälj en älg  (som Sune säger?)

Kommer orken orka?

Ja nu har jag börjat min tredje 15 poängare.. som kommer att sluta i en salstenta.. lovely! Ja har i nuläget alltså tre hemtentor, 1 salstenta, ett prov och småuppgifter plus tonvis med böcker att läsa.. tills det är kursbute i mars/april nån gång.. så mkt på gång nu två månader framöver.. wohhoo (:S)

En otroligt häftig grej var det iaf i vår 45 stora klass... det visade sig att det fanns en till som hette som jag (både för och efternnamn alltså) och som kom i från gotland och var distansare.. ja har kollat upp mitt namn på eniro hur många det finns, och det finns typ bara 3-4  så det är ju inte jättevanligt precis.. både hon och ja trodde först vi hade hört fel men sen så blev vi nog chockade eftersom vårt namn inte är jättevanligt!! Å läraren hade aldrig sett på maken fast han borde gå i pension alldeles snart!! Så då finns det en jag i gotland med och jag då från västergötland :D

Nu ska ja göra ett planeringschema å samla alla scheman på ett och sen skriva upp exakt vad ja ska göra varje dag... det blir långa dagar,, drygt 10 timmar är ja igång (plus ex antal timmar på helgen, framförallt söndagar).. men skam den som ger sig!

Grattis

Kusin S till sötaste flickan! Jättesöt ser hon ut :) Skönt att allt gick bra med! Hoppas det ligger i släkten :)

Sedan igår har det väl inte hänt så mkt, mina dagar består ju eg bara av plugg plugg plugg... är typ igång hela dan från kl 08 - 18 för att få undan på plugg som aldrig minskar! I morron börjar jag min sista kurs och ja fasar överhur mkt den har!!

Men skam den som ger sig, eller hur!

Så därför poof väck... hör att matten ropar på mig! (går för övrigt sådär, tror allt ja har dyskalkyli! (:)) eller kanske inte, men just nu är ja ganska seg men vi tränar varje dag och nog blir jag bättre (tror jag iaf)

Aja have a nice day!

Spooky

är det allt, lite iaf... älskling tog över min dator från sitt jobb 12 mil härifrån, vilket var lite komiskt faktiskt.. här sitter jag framför min dator och musen åker fram och tillbaka över hela skärmen och ja gör ingenting.. sen så "skriver" jag fast jag inte gör det.. nä men då är det älskling som skriver till mig från min msn! Lite konstigt ändå, iaf för oss som inte är såna datanördar som min älskling :D

Nä hinner inte skriva här,, har tonvis att göra, så bäst att sätta fart.. två uppgifter är dock fixade! DONE som Gordon Ramsey säger!

Länge sen!

Ja det va ett tag sen och så här kan det komma att se ut tyvärr.. ja har nu insett att 150 % är en enorm skillnad mot 100 % så det är mkt att göra, vi har tex suttit med mkt matte, med vi menar ja ja och min älskade.. han är ju ingenjör och läst mkt matte medan jag är inte lika duktig .. hm så jag är så glad för att han hjälper mig! Älskar dig!

Har bara startat två av tre kurser.. de krockade i torsdas men ja valde att gå på kursintroduktionen av ADHD/autism kursen ist för att va med på räkneövningen i matte.. Båda kurserna verkar jättebra och lärararna verkar alla vara bra!
Dock oroar jag mig för ett säkerhetstest vi ska göra i matten om några veckor.... det är SVÅRT och man måste ha minst 66 % för att bli godkänd, eller två tredjedelar om man så vill :) Usch å fy, därför blir det mkt matte framöver, men också specialped och svenska.... som det är MKT att läsa i och jag har inte en enda bok... hm det känns att man lever iaf :)
Det är iaf jätteroligt att jag och Linda går tillsammans, utan henne vet jag inte om ja hade gått kursen! Vi klarar det tillsammans!

Nu ska vi snart ut å gå i snöovädret.. sedan blir det nog lite mer matte, tvätt och så ska minsann en hemmagjord semla slinka ner... det är ju ändå helg!! :)

Kram på er!

..

Just nu har ja väl eg inte så stor lust å skriva här... känner mig lite trött, tror förkylningen fortfarande är inom mig lite grann eller så har ja ju vart duktig och ansträngt mig.. tror på en kombination faktiskt..

igår städade ja ju bort julen å höll på i 4 timmar innan ja va färdig, men nu riktigt blänker det här,, sedan bytte ja ju gardiner i alla rum och påslakan i sängen å sånt tar ju faktiskt tid..

Pratade med A rätt länge med, har beslutsångest om vi ska åka till Idre eller inte, vi å gänget eller gänget ska dit å vi får ju följa med om vi vill, men det kostar ju ändå en del med.. plus att patrik måste ta ledigt vilket han eg inte kan... får bestämma oss snarast! vore ju kul med lite skidor  men hinner ja då? har insett att ja kommer ha mkt att göra, 150 % är då inte att leka med, har ja tatt vatten över mitt huvud kanske? Satt i dag i tre timmar å läste matte, fruktansvärt roligt, NOT finns det nåt värre ämne än matte? så otroligt ostimulerande som det ämnet är! Inte konstigt att "alla" barn hatar matte... jo men visst, ja ska allt försöka få matten å verka roligare än den är.. blir ju dock svårare när man själv tycker det är tråkigt, men matten på mellanstadiet är ju ändå acceptabel!

I helgen då ska ja tjuvbaka SEMLEbullar!!! Jo ja vet det är tidigt, men det är ju så gott och alla konditorier läskar ju en med det.. och man får äta onyttigt om man gör sig av med det också! Ja har denna vecka gått mellan 10000-13000 steg per dag därför får man synda!! ja fick ju en  stegräknare med larm av P i julklapp så nu så.. mitt mål är 10000 per dag, men det kommer bli lite svårare sen när lektionerna drar i gång.. ja har inte på mig räknaren hela dan, nej nej det där är ju fusk, knapp nnån motion å gå på toa.. ja har endast på mig den när ja är ute och går! Så nu vet ni det!

Nu hungrar min mage, så går det när man slarvar med lunchen, den får snällt vänta en timma till!

Ciao

Jahopp

Nu har jag fått lite info om mina kurser och jösses ja kommer få det svettigt om öronen i vår, hur ska ja hinna med allt? får se om ja kan läsa 150 % som det är tänkt.. den där j***a matten som ja ska läsa ser inte ut att vara en lätt kurs.. ja som är typ sämst på matten, skulle tro att den blir lika tung som engelskan... å två tentor ska vi minsann ha!! jösses,, tack älskling för att du kan matte!!!! nu blev ja nervös.. å schemana de krockar ju med varann med, toppen.. hm hm.. känns som att ja kommer välja matten före adhd kursen!

brr.. kommrer bli en tuff termin, hoppas svenskan är lite lättare iaf!

....

Idag skulle farmor nå 86 års ålder om hon levt, men som ja skrivit innan så dog hon förra veckan... Grattis ändå farmor!
Helgen har varit skön! Ifredas tog vi det lugnt, gick på stan en stund där ja fyndade på guldfynd, sedan hem och hade fredagskväll med den obligatoriska tacosen :)

I lördas var vi på 30 årskalas! Var väldigt seriöst sådant, 65 gäster, bordsplacering och middag som va 4 timmar lång! Och därefter dans såklart! Måste säga att det var väldigt trevligt och supergod mat! Jag som är italienfantast blev ju inte så ledsen när det som bjöds var italiensk buffe! Mahh vattnas i munnen bara jag tänker på det.. det var bland annat kycklingspett, rostbiff, laxspett, lufttorkad skinka (såklart) salami, fetaost och oliver, minipajer med soltorkade tomater, pastasallad med pecorino, potatissallad, tomat och mozzarellasallas, pesto, brieost, gorgonzolaost, kex, grissini... ja you name it.. till detta serverades öl eller vin.. efterrätt var citroncheesecake med passionsfrukt och avec och kaffe till.. ja va hur mätt som helst.. kan tillägga att födelsedagsbarnet Es lillebrorsa är kock och jobbar på en italiensk restaurang... så gissa vem som gjort denna underbart goda mat!
De hade gjort ett häfte till alla också som är så typiskt på bröllop ex så därför kom ja ihåg  all mat :) Ja det va trevligt och vi va nog inte i sängs förrän halv 4! En härlig baluns!

Igår va vi tröttast av tröttast så vi gjorde inte många knop.. men hämta pizza minsann.. det orkade vi! (Eller P iaf)

Vila i frid

Idag har det varit begravning för G, tänker på er alla!! Vila i frid G!

Ja ska snart gå ut på stan med älskling för ja ska handla en del av min julklapp och vi ska även köpa present till E som har 30 årsfest i morron! Sedan ska vi också fixa med en annan grej, tänk att man alltid har ärenden att göra!

Trevlig helg!

Våren är löst

Ja känner på mig att år 2009 kommer bli ett bra år faktiskt även om det inte började så bra med farmors död och en förkylning (ja som aldrig är förkyld).. min förkylning va nog som värst i måndas då vi va hos G för då va ögonen alldeles blanka och ja nös så mkt att när ja skulle springa till toan sprang ja in i väggen pga nysningen :) Kände mig tung i huvudet  men ja brukar ju aldrig ha feber.. tog ändå febern när vi kom hem igen för skoj skull... den visade 35, 9 grader... hm.. kändes verkligen lågt men typiskt mig att ha underfeber.. min normala temp är ju på 36,5 ca.. tog febern igen för tyckte det va för långt och denna gång fick de inte prata med mig och ja öppnade inte munnen.. då minsann steg tempen,, ända till 36,1!! wohhoo! Nää ingen kokande J va det hemma iaf :)

Idag fick jag veta att jag ska läsa 150 procent i vår.. kom in på kursen läs och skrivutveckling och matematikinlärning.. denna kurs anmälde jag mig så sent som i december.. ska även läsa en 15 poängare samtidigt så ja hoppas ja orkar och att schemana stämmer.. har ju inte fått nåt schema än på den stora kursen..

Nä a tror detta år blir bra.. i påsk ska ja ju åka hem med, mor fyller ju jämnt men behöver ju inte säga hur mkt ;) vill gärna boka hemresan så fort som möjligt då det är billigt nu men utan schema går ju inte det! hm ..

Sedan tror ja det blir släktträff i sommar.. i Norge.. ska bli kul tror ja men ja kan ju nada norska och ja har svårt att höra va de säger.. pappa får väl översätta hahah.. vi satt med vår släktgrej å tittade på alla norska släktingar när vi kom på att det är 2009 nu och det betyder att det är 10 år sedan sist.. och det är pappa som ska ordna det.. ( då han enligt alla tydligen är bra på att ordna sånt.. ?:)) pappa som är typ den enda som inte bor i norge... aja ska bli intressant faktiskt har ju inte träffat dom på hur länge som helst..

sist ja var i norge va väl ja 10 -12 år .. säger en hel del..

Sedan hoppas jag att vi får jobb så vi kan påbörja vår framtid tillsammans och planera den så som vi vill ha den.. planer har man ju alltid eller ? ja vi har det iaf.. :)

Ja måste ju erkänna att nu när ja får gå intressanta kurser i vår så känns det inte så tungt att ta en termin till även om ja i regel är "färdigutbildad".. men färdigutbildad blir man ju aldrig!!

Sist vill jag säga att Björn Gustafssons dvd ett livsverk är faslig rolig, fick den bla av min älskling i julklapp... vi höll på å då av skratt i går när Björn lekte Arn.. jösses alltså!
Sedan vill ja ocks säga att Mamma mia Cdn också är superbra! Tack älskling för den med..!
............................
Framtiden ser ljus ut trots världsekonomins dystra rapporter..!

Ett omtumlande avslut

Det blir aldrig som man tänkt sig.. heter en film och det känns som att den titeln stämmer in på mitt liv ibland.. detta betyder inte enbart negativa saker... till exempel hade jag bestämt att när jag flyttar till gävle så skulle ja minsann va singel minst ett halvår för att leva ett "riktigt" studentliv, men det gick ju sådär.. min man i mitt liv stod ju framför näsan på mig eller rättare sagt i pizzakön utanför skolan.. och 7 veckor gävlebo var ja inte singel längre..

Men när man skriver den där frasen "det blir aldrig som man tänkt sig" så är det lätt att tolka den negativ och jag kommer alltid tycka det.. men efter regn kommer solsken och ur det negativa kommer det positiva eller ??

Jag var hemma hos världens bästa familj i 16 dagar och jag ville verkligen inte åka hem för det har hänt så mkt på dessa dagar att det känns hemskt att lämna familjen... såna här tillfällen HATAR jag att bo 50 mil bort...

Jag börjar dock att sammanfatta 2008 vilket ja tycker vart ett skitår på många sätt ....

Jan 2008..
Nyår i gävle och firade J på Baracken, underbart roligt va det! Därefter påbörjades lärarprogrammets tuffaste ämne tillsammans med matte, nämligen engelska...

Feb - juni 2008
Det hände inte jättemkt här då det var enormt mkt plugg och det va väl precis ja orkade med och jag är ändå väldigt duktig på att studieplanera och är även ambitiös... student efter student trillade bort från klassen och många hade rester... jag klarade allt felfritt och med ett bra betyg med :D Umgicks mkt med J och E då de tog sitt pick och pack i juni... miss you!

I juni åkte ja ju också hem för att jobba.. midsommar firade ja med älskling, A och F på kryssning till Helsinki! Underbart kul och mysigt!!

Juli 2008

Spenderades i mitt älskade Halmstad, här känner jag mig fri som en fågel! L och J var och hälsade på, - trevligt värre!

Aug 2008

Påbörjades examensarbetet och höll på till december, vilket resulterade i fint betyg och lärarexamen

Okt 2008
Vi drog till Marocko!! Underbart skönt att komma bort och glömma skolan och bara va med älskling för en stund

Dec 2008

Lärarexamen... :D

Åker hem de n21 dec och precis när vi kommit innanför dörren får vi reda på att min "extrapappa" har dött hastigt.. tillbringar kvällen hos min "extramamma" och vi alla är chockade och ledsna.. jag får inte fram ett ord för tårarna bara rinner..! Varför ??  Livet är så fruktansvärt orättvist, varför inte låta de som mördar och begår andra grova brott dö istället för bra människor!!!  Begravningen är på fredag.. ja sitter i gävle.... gissa om ja HATAR att bo här just nu, ja kan med andra ord inte gå.. det känns hemskt, men jag är i af med på buketten och så var vi å pratade med G i måndas och jag tror hon uppskattade det väldigt mkt!

Julen går ändå bra fast det inte blev som det brukade... Vill passa på att tacka alla som jag fick presenter av! Jag är helnöjd, och mamma servisen är så superfin!!

Dan innan P kom var vi å hälsade på farmor..det första hon sa till mig var : åh va fin du är och det minsann kommer ja komma ihåg..

nyår gick den med och det va mkt trevligt att träffa alla igen framföallt A, synd bara att J var halvdålig och inte kunde vara med hela kvällen (dessutom smittade han mig så ja har vart ganska förkyld nu i 5 dar! :) ) mina sånghäften blev också en succe tycker ja!  

vi åkte till halmstad på nyårsdagen och åt en hot sebbe till kvällsmat å guuud va god den är!! Godare pizza får man leta efter.. ja som brukar äta en barnpizza käkade upp den lika snabbt som de andra!! så gott!
vi myste i halmstad, handlade lite till Ps förtret sedan så var vi å hälsade på D i hennes lgh .. och hon hade en som gärna ville träffa mig... en liten BEBIS  på 10 veckor!! Lille Teo var ack så söt och låg å sussade i mitt knä länge å väl men när mormor kom då blev han allt lite busig:) ska kanske berätta att lille Teo är en dvärgpincher/chiuvauva (hur stavas det?).. så gullig så!!

Vi kom hem på söndag efter omvägen om Ullared, som var stängt.. typiskt men det visste vi.. pappsen skulle ha en dator så de fick vi med oss hem..!

På måndagen gjorde vi inte särskilt mkt medan var hos G då.. vi skulle eg till farmor men det blev inte så...
På måndag natten till tisdagen.. dör min farmor så det blir ännu en begravning jag kommer att missa... Åkte dock till farfar med min pappa för att krama honom och förklara att det inte går vilket han har förståelse för såklart ( ja har en underbar farfar). Han var jätteglad för att ja kom, vilket syntes på honom :) 
När vi åkte därifrån var ja å pappa tysta... vi ville inte åka för att se min döda vackra farmor.. hon är väldigt fin.. personalen på boendet sa till å med att de är väldigt ovanligt att se så fin ut vid 86 års ålder.. min farmor hade knappt en rynka i ansiktet! Vi valde dock att inte se henne för jag tror att bilden av en död farmor kommer etsa sig fast i näthinnan på mig i all framtid och det är inte så jag vill minnas.. hellre den där kommentaren som ja skrev innan och att hon kunde skoja med oss... vi var alltså bara hos farmor 1 vecka före hon dog och ja tror att hon äntligen kunde ge upp nu när hon träffat hela familjen.. vi träffade tyvärr inte farmor så mkt som ja skulle önskat,..
Pappa tyckte det va bra att ja hängde med till farfar för han trodde det skulle bli lättare för mig att lämna samhället för att åka till gävle och han har väl rätt i det, men det är fortfarande superjobbigt .. på det plan som jag inte kan skriva här då det är  för privat och jag vill inte gärna skriva alltför privat här ... ur det negativa kommer lite positivt faktiskt, ja slipper fundera på en sak som gnagt mig länge å väl.. det känns ändå skönt även om allt inte är tipp topp!

Så två begravningar på kort tid och dessutom två nästående personer.. det är tufft det! Men farmor var ju ändå gammal, det är inte många som får leva till 86 år! G till exempel...

Mina önskemål 2009 är

* Att vi båda får jobb någonstans där vi kommer att trivas (men nära min familj helst)

That's it! Hur svårt kan det vara?! (med värsta finanskrisen sedan 1929.. typ...). 

Nu bad för att kurera mig!
...........

Vi har sträckt ut våra händer.. nu är det upp till dig om du vill ta emot dem..