Julklappar

Ja igår va ja och L i Valbo för vi kände att en break satt fint och vi hade lite ärenden att fixa där... det resulterade i så gott som nästan alla julklappar är färdiga :) Enda missödet var min älsklings julklapp som ja tänkt ut men som visade sig nu att den affär där ja måste köpa saken är i konkurs! Och P måste prova den för att ja ska kunna köpa den! Vi ska dit på fredag så han får veta sin ena julklapp... den andra tänker ja inte säga ett knyst va det är! Ja vill också ha en liknande så min del av Ps julklappar kommer ja ju också veta.. men va gör man när man måste prova och affärn är i konkurs och inte finns efter jul! typiskt! ända bra är ju att de rear :)

Nu är det plugg och städ som gäller idag.. det kliar i fingrarna att sätta upp adventsljusstakarna, men det får nog bli till helgen :)

Minnen

Min kära sambo hittade en nyckel som gör att ja kan öppna mina dagböcker så ja har gått igenom en lite snabbt.. den ja skrev mellan 2003-2005 (17 - 19 år) Va söt man va då! Ja blev tokkär hela tiden känns det som enligt dagboken! Å så hängde man upp sig på småbekymmer som idag inte ens skulle få klassas som ett bekymmer! oj va ja lätt gammal nu då, ja med mina ynka 22 (iaf snart 23) år men ack vad ja har utvecklas sen den tiden för bara några år sedan!

Anna du anar inte, det va roligt att läsa om vad vi och killarna hade för oss! Jag är så glad att ja har skrivit så mycket så jag minns min tonårstid, för oj va det händer saker den tiden! ja tror ja har skrivit dagbok sen ja va 9-10 år och än skriver ja ju fast utvecklingen gjort att ja numera skriver här elektroniskt och med läsare.. skillnaden här är ju att ja inte skriver om hemlisar som ja gjorde/gör i mina dagböcker :D Nänä inga smaskiga saker här inte!

Aja nu är ja hungrig så det blir nog mat om en stund, måtte inte tåget va försenat bara pga snön! Brr så kallt det är ute!   

Åt rätt håll

ja vi fick svar från vår snälle handledare..
Å det gick ju bra! Varflör är vi så nervösa för?  Bara småändringar å lite tips å sånt, sånt som vi ville ha! Diskussionen som va helt ny för honom, hade han knappt några synpunkter på så det måste va bra :)

Lovely!

ett litet tag sedan

va det allt ja skrev.. inte hänt jättemkt, allt kretsar kring uppsatsen nu och ja tror att både L och ja börjar bli lite less på den... skoldagen börjar allt senare, vi kommer in på sånt som inte hör plugget till (vilket inte behöver va negativt:)) men på ett eller annat vis får vi ju gjort det vi ska (hur den ekvationen går ihop) ... i fredas så skickade vi in uppsatsen till vår braiga handledare så vi hoppas han svarar så fort han bara kan (men det tar väl ett tag å läsa 50 sidor) för respons.. å ja är som vanligt dönervös för hans kommentarer! Fastän vi bara fått bra innan så väntar vi ju fortfarande på ett bakslag... kommer det när vi redovisas? usch hoppas inte det!

Är jag nöjd med vår uppsats?? har jag lärt mig mycket ?? Det vore ju jättekonstigt om ja svarade nej på frågorna så det gör ja u inte, såklart ja lärt mig mkt, dock kan man ju ifrågasätta om man inte hade lärt sig mer i de vanliga kurserna än bara en uppsats ?

Jag har varit deprimerad i helgen också av diverse orsaker, kanske hänger depressionen ihop med uppsatsen också,osäkerheten om vi blir godkända eller inte hägrar hela tiden över oss... men den delen är så liten mot allt annat ja oroar mig för.. ja oroar mig för mkt! ja har haft ett tungt tryck över mitt bröst framförallt i går vilket resulterat att ja haft svårt å andas.. detta har hänt innan men det är lika jobbigt varje gång... min älskling försökte få mig på bättre humör men allt kändes hopplöst igår, ja orkade knappt prata, sedan blev han orolig när han märkte att ja ibland kippade efter andan... jag är så lyckligt lottad över att ha dig å det vill ja att du ska veta.. snällare och omtänksammare sambo/fästman kan man inte ha!


En bra grej med denna helg är dock att brorsans julklapp och födelsedagspresent är typ färdig, ska bara köpa nåt mer.. men eftersom du inte sagt nåt va du vill ha så är det ditt eget fel om julklapparna är dåliga!

Även mammas är typ färdig och även pappas :D

Så TYP är det bara älsklings kvar och jag har en del ideer om va ja ska köpa till han, men det är gud så svårt att köpa till killar!!


Aja ska titta över uppsatsen nu, nåt måste ja ju göra på plugget!


Hm

Nya NE ser ju för bedrövlig ut, men det är kanske ja som inte är van, men ja är glad att den inte var omgjord i våras då ja tog hjälp av NE när jag läste engelska! Aja man lär la sig den sidan med, men värst va de gör om.. hotmailen är ju också omgjord!

42

sidor uppsats är nu skrivna... jo men visst och än är det inte färdigt, kommer vi slå 50 sidorsgränsen?? nä det tror ja inte, det känns så långt dit :)

Nu ska ja ut å gå och rensa hjärnan, sedan blir det ev mer plugg ..

Har det vart helg ?

Ja vart tog den vägen,? inte är ja utvilad iaf..
vi va ju i sthm på 60 års kalas å som ja befarat så skulle den hålla på hela natten (why??) ,, så vi halv 5 låg vi äntligen på en madrass i köket men sedan tog det en lååång stund innan vi ens somnade om vi nu gjorde det ? kanske ett par timmar iaf!

Festen då? tja 60 års kalas betyder att det bara va ja å P som var unga, visst hans syrra med man å unge va väl där ett par timmar, men sen försvann la dom å då satt vi där.. .. de ska ju alltid spela å sjunga hela tiden med, så i 7 timmar höll de på å ja fick huvudvärk... sen va de ju inga låtar ja hade hört heller, ja menar evert taube å nån jocke eller dan?? ah ja vet inte.. det va ju inte så dragit som de brukar va med min släkt iaf.. men man får la komma ihåg att de faktiskt va 60 års kalas..
Sen också ett plus till 60åringen som var ack så rolig ibland, ja gillar henne skarpt, ps moster för hon är alltid glad och på ett glatt humör - kanske dock inte lika glad dagen efter:)
ett plus va ju också att ja fick en del komplimanger å de gillar man ju alltid, bäst va väl från Ps morsas sambo som spådde att ja kommer bli en sån bra lärare att P kan bli hemmaman :) då måste dock regeringen höja lärarlönerna innan det kan ske :)
En annan komplimang va ju att ja som är sååå fin måste ju bara kunna sjunga å så ville de att ja skulle sjunga... eh nä , visst kan alla sjunga! men ja hade nada lust, sedan kan ja ju som sagt inte en låt som de kan så de sprack ju det - oturligt :)

en man försökte få oss att flytta till sthm - ja sa aldrig i hela mitt liv att det kommer att ske - han säger ; säg inte det; ja säger ja är 110 % säker... vi gillar inte stan, inget för oss!! senare på kvällen pratade han med oss igen... å då hade han ändrat spår.. å nu förstod han att vi är smarta som inte flyttar dit då de är bättre att bo någon annanstans ur många perspektiv... tyckte det va lite roligt att han ändrar sig så.. men han såg nog hur bestämd ja va!
Ja stör mig så på "alla" människor i sthm, de är överallt å alla har budskapet "här kommer ja, akta er", ja hatar sånt å ja skulle bara gå å vara irriterad om ja bodde där... ja menar här går ja å p.. å ska hitta tunnelbaneskiten å då kommer de två ungdomar i rasande fart att de inte ser min lilla resväska... den första hinner se den å hinner svänga runt å klara sig.. men den andra ramlar ju över den å håller på att ramla i backen! Å ja hoppades innerligt att idioten skulle ramla för de hade vart så kul... för jösse namn! det här är centralen å då finns det folk som har väskor med sig... TA DET LUGNT tunnelbanan går var 10 minuten å om ni har så bråttom ja men gå 10 min tidigare  hemifrån!

tack vare denna stress så vägrar ja ju gå fort såklart.. vägrar springa i rulltrapporna.. tänkte nästan jävlas å blocka i rulltrappan men vågade väl inte riktigt.. ja är ju trots allt från landet......  


å så va helgen slut... typ.. ringde mor sen å frågade om de hade gjort lussebullar.. de hade de men de hade inte blivit så bra.. saffranet som vi köpte i marocko va tydligen inte så bra så det smakade inte mkt å bullarna va inte gula :( tur vi inte köpte så mkt då!

AJa nu ska ja plugga

1 år!

ja idag har jag och min älskling vart förlovade i ett år :) Men vi gillar ju att bryta på lite regler och traditoner så såklart bröt vi regeln med att man "måste" gifta sig inom ett år från den dan man förlovade sig...

Och än är giftermål inte i närheten av oss ... eller ? Tja vem vet, planer finns väl alltid i ens huvud men dessa är ju såklart högst hemliga om de ens finns ;)

Den som lever får se eller hur, grattis iaf älskling till att du stått ut med mig i ett år som förlovade och 37 månader tillsammans med mig (3 år och 1 månad om ni inte räknade ut det)!!

Idag däremot har dagen tillbringats i skolan woohoo.. vi har läst och läst 7 arbeten, ska ju ha miniventilering på torsdag ( sist hade vi makrovent. men nu har vi allt kommit lite längre)... så nu har vi skrivit en massa synpunkter på allas arbeten, mohhahhah hehe eller inte, tycker alla i gruppen är duktiga men alla har kommit lolika långt dock.. kom ihåg dock att på torsdag är det tre veckor kvar innan det ska in!! Stress börjar komma krypande!

Aja har ingen som helst skrivambition nu för ja behöver mat nu, blir kokta potäter, med kokt falukorv och pepparrotssås ... maahhh gottis... efter maten ska ja ge mitt lilla paket till älskling på ett års dagen :) Vad det är i säger ja inte ifall mister läser :)


hihi

det här med finanskrisen har ju nått sverige och också mig.. ja börjar definitivt tänka mer på pengar nu och försöker hålla hårt i plånboken trots att julen närmar sig, vinter närmar sig och vinterskor måste införskaffas (då de andra är felkonstruerade) .. så likt förbannat så försvinner ju pengarna ändå... hm

min lilla pappa betalar biljetten hem iaf, frågade lite försiktigt om ja inte typ kunde få den i julklapp eller nåt.. eller om brosan ville ge mig det i julklapp... men pappa sa att han pröjsar :) men för att inte det ska kännas för dumt att han betalar min resa så vill ja ändå betala på ena hållet för ja vill inte tigga pengar! Men det känns skönt iaf.. får ju inte jobba nåt i jul heller (gissa varför?! jo finanskrisen såklart)  så får spara så mkt ja kan och inget onödigt får köpas!

Nåväl plugg igen, dock har ja trötthuvudvärk så borde gå ut en sväng igen..

__________________________________________________________

hehe envis min far är - han betalar hela resan punkt slut, skönt då priserna gått upp så mkt TACK TACK TACK KÄRA FAR, du är för snäll mot oss!

Grattis far!

På farsdag! Hoppas skjortan passar bra :) Å tack för allt du gör för mig å bror! 

Btw min plattång fungerar utmärkt ;) Fick ju pengar av far för att äta ute fint typ julbord men i fredags klippte ja mig å då hade de ett erbjudande på plattång som ja bara måste ta! tyvärr kostade det ju ändå mkt pengar men då frågade ja pappa om det inte gick bra om hans pengar gick till dels den å sedan att vi äter pizza och de gick bra o mdet gick bra för P :) Å pizza det åt vi ju igår tillsammans med E, gott det va!

Nu väntas bak, klommer bli en riktig bullmamma sen när ja blir mamma om ja blir det en gång i tiden :) 

haha

ja vann över den otrevliga dansken på flygbolaget minsann! som ljög rakt upp i ansiktet på mig och sa att de minsann inte alls tagit för mkt pengar av mig....!! Nähä trots förklaringar att de tagit över 700 kr för mkt och att ja stirrade på det samtidigt som ja pratade med henne så envisades hon med att de inte snott pengarna!! Men nu har min kära bank fixat tillbaka till mig!!!! KUNDEN HAR ALLTID RÄTT , det måste väl bara va så :D

usch

ja hatar verkligen hösten och speciellt november, går det inte bara att ta bort denna värdelösa månad??? jag och L beklagade oss länge å väl om detta hemska iskalla väder som gör att ens leder knappt fungerar.. ja min kropp knakar å lever för att ja blir så stel av kyla!! L och min kropp är inte gjorda för detta avskyvärda kallhet! Hoppas att ja fort som tusan kan flytta nedåt igen så ja iaf kan hoppas på lite mildare väder... dessutom är det ju bara mörkt mörkt mörkt... herregud kroppen behöver ljuset och det märks, finns ju ingen pluggambition! vädergudar, ge tillbaka solen som var igår, vi ger er dimman alldeles gratis!

Vi får begrava oss i plugg för att slippa tänka på äckliga vädret (kommer väl säkert också börja regna alldeles snart, eller snöblandat regn - ännu värre!).. vi hade handledarmöte idag och vi var som vanligt nervösa... men iaf ja var lättad över mötet för nu fick vi ideer så att vi slipper denna svacka (svackan beror naturligvis på vädret) , Tack kära handledare för det! Så nu är det väl egentlige fullt ös som gäller, men man får ändå passa sig för att jobba för mkt... inte för många timmar per dag för då skriver man bara fel fel fel.. skönt är det också att ja har bloggen för här kan ja skriva hur ja vill, utan fina ord, stora bokstäver, punkter........

nä det är väl dags att göra mat till ens sambo,, för just det, hemmet måste skötas också, städa, tvätt, handling, laga mat... så att eeeee... magen kurrar så det är väl lika bra, äter lite dåligt nu för tiden så får väl bli ändring på det..antar ja, men kommer väl inte bli så... men vem vet! mor o far får göda mig i jul  :D det är ju faktiskt arma tider nu :)
På tal om mat vill ja rikta världens största TACK till pappa som bjudit mig och p på julbord elller han har skickat pengar så får vi göra vad vi vill med dem :) Har ja världens bästa pappa eller vad!!!!!!!!!!!


Nä poof väck, mat!

svajigt

(tydligen kan ja bara blogga idag och inte skriva på exarbetet)

det går upp och ner idag, innan va ja glad för att julen närmar sig, nu är ja inte lika glad.. av orsaker... som att ja hatar hösten, särskilt november, varför finns november? Hela detta år har varit ett skitår (visst ja har vart i finland och Marocko.. men) är det för att det är 08 år? För mkt lite har hänt, har ju för böveln bara varit plugg plugg, lite jobb och lite nöjen.. hm och än har vi inget sikte att komma härifrån som ja vill... är ju verkligen rätt läge att söka jobb...

Ser 09 bättre ut då? nä inte än, ja hoppas.. att det går som ja vill, för ja har en del planer ja..

aja ja hoppas nyår blir bra, A, F och J är ju ganska på iaf.. sedan ska vi värva fler hoppas vi men inte många som bestämt nåt än å det klart är ju ett par månader kvar tack vare j***a november!

Längtar

Ja längtar till jul ja,, älskar jul för  det är så mysigt å så blir man så bortskämd hemma då det bjuds på MASSOR av god mat, har mkt trevligt sällskap och bonus är ju att man får julklappar... jo visst Johanna blir 10 igen när det är jul.. det är bara att erkänna.. men iofs blir mam och mormor det med så jag är inte själv :D Vi har faktiskt redan 7 stora julklappar i vår garderob som vi fått av mam, de har stått där sen slutet av mars då de var här å besökte oss :D nyfiken i en strut är ja och ju närmare jul vi kommer ju mer nyfiken blir ja...

Ska bli kul att träffa släkten också även om de inte kommer så många kusiner men nu när ja är lite äldre så tycker ja det är minst lika roligt å sitta å tjata med mam och mostrarna och även höra papp och morbror diskutera roliga saker tillsammans med bror och kusin J... har även hört att moster A skaffat sig en ny liten golden på just nu 9 veckor, en liten Sally... tänk va roligt om hon kunde träffa min lilla Bamse, va roligt de skulle ha! eller så skulle B tycka hon va för ung och för full med energi, min voffe är ju faktiskt 11 år nu för tiden!

Tiden går och ja kom på att P faktiskt blir 27 nästa år! Jisses, han är ju snart gubbe!! Aja tur att ja fortfarande är ung så ja kan hålla ställningarna här, det går väl knappt att hålla ordning när man måste ha rullator :D Har dock inte bestämt mig om ja blir 22 eller 24 (gillar ju inte talet 23) men ja tror ja tar 22 ändå för då får ja ju va ungdom lite längre, känns ju ändå så... kommer verkligen tro att ja blir 22 i april kanske borde lära mig att ja officiellt är 23 då men typ på kalas å så säga att ja är 22 sen behöver man ju aldrig nämna hur gammal ja är..

Invecklat? Kanske eller inte, iaf så tycker ja det är jättetrist att jag och min stora älskling inte ska fira jul ihop i år... det är en stor nackdel med denna jul för ja tyckte vi hade så trevligt förra julen å så vill ja ha det i år med,,,, kan man önska sig det tro?

Gud  va ja skriver julen, men det går snabbt dit , tiden rinner ju iväg.. hinner inte med mig själv känns det som, men ja tror vi kan ta det lite lugnare nu med arbetet TROR dock och det gör man ju i kyrkan och där är ja ju aldrig så ja säger att vi kan ta det lugnare...

Men 4 dec ska det in gott folk som skriver nu! det är 29 (?) dar kvar...
<Skriv skriv skriv så vi får ut den examen vi vill ha!

det tar sig

36 sdor är vårt examensarbete just nu och än finns inte diskussionen... men resultatet finns nu som utkast, splendid så egentligen är det får oss bara att börja skriva diskussionen men först ska vi se över resultatet och vår bakgrund.... men det tar sig!

I förrgår fick ja en nyhet av mamma som var en tankeställare om nåt.. ja tänker mkt på denna person vars kära mamma dog nyligen och jag lider så mkt med henne för ja vet att hennes mamma betydde minst lika mkt för henne som min mamma gör för mig.. va skulle ja ta mig till om min mamma dog? Sänder massor med förhoppningsvis stärkande tankar och kramar till dig!



Inga pengar i sikte än, trodde att det kom igår men då va det bara en kopia av min reklamtionslapp.... men han sa ju 2 -3 veckor... ja SKA ha mina pengar, det är ju inte så lite pengar vi talar om heller, faktiskt mkt för en student som inte har någon inkomst!

A - ha så kul på VFUn så hörs vi om det där vi pratade om lite längre  fram ;)


Helgen

har varit fin, J har ju vart här men nu har hon åkt tillbaka till götet.. vi var i går å såg på bio... tittade på "låt den rätte komma in", svensk film om en pojke som blir mobbad men som träffar en vampyrtjej... låter jättekass ja vet, men var bättre än va ja trodde... ja kanske inte är riktigt så exalterad som J och P var över den men en klar trea av femma får den..

Vi har myst mkt också, ätit gott såklart och J har hunnit med att handla och även hälsat på gamla lägenheten:)

Supertrevlig helg! Å det tror ja J tyckte också, hon saknar ju stan med.. men snart hoppas ja hon är tillbaka:)


Igår på morronen fick ja en lite obehaglig överaskning som slutade med om ja skulle gå till polisen eller inte... mor far, P och J tyckte först att det skulle polisanmälas men sedan efter en stund beslöt vi oss för att inte göra det.. däremot om det händer igen så får man ju ta å göra åt det!

Mina pengar är ju fortfarande på flygande fot nånstans.. jätteroligt är det.. not.. gillade inte det flygbolaget vi åkte med.. väntar på att få tillbaka pengarna de snott och dels om vi får ersättning för att de gjort sönder vår väska... synd bara att ja gillar resebolaget!