Det ordnar sig..

Ja just nu känner ja mig lugn som ja vet inte vad, kanske för att ja städat och lyssnat på bra musik högt:) Känns som om allt ordnar sig, just nu är ekonomin ett litet större orosmoment, hatar när pengar försvinner oväntat.. Men glad för datorn iaf, vi fick ju oväntat köpa en ny, men denna älskar ja iaf.. Får jobba ordentligt i sommar och hoppas på löneförhöjning igen av chefen men ja tror inte ja får det faktiskt men man kan ju alltid hoppas, blir ju lite girig nu ju:) Vill utomlands en vecka i höst om det är för jävligt väder i sommar igen, då behövs pengar.. dock blir det ingen långresa utan bara till medelhavet eller nåt.. får se..

Allt löser sig oftast... även kanske engelskan fast ja fortfarande har en klump i magen ( "alla är så duktiga utom ja") .. Men känns lite kul ändå att sofie ringer mig om hjälp, kanske inte är så kass som ja tycker då?

Försäkringskasssan har inte hört av sig än, de är la fler som klagar antar ja:)

Nu ut och gå så ja håller dagens schema, kram!

ja just det, v 6 (nästa v) och v 9 är vi hundvakt och bor i bollnäs under de veckorna så ni vet. .

Helvete

Sorry för svordomen - men helvete!!

Ja ska betala tillbaka mitt bostadsbidrag ja hade första året här i gävle.... niiiiicccceeeeeeeee... not.. har redan gjort det en gång, men nu en ännu större räkning! farväl lönen igen!

Ska dock skriva ett argt mail till försäkringskassan efter att pappa tyckt det.. (vid såna här lägen är pappa bra å ha=)) försökte tigga till mig lite pengar av far men det gick inge vidare:) Han bara skrattade den jäkeln:)

Jaja som pappa sa det är väl bara att bita i sura äpplet antar ja.. men ett mail ska de få de j*****a på försäkringskassan!





------------------------

Nu är det skickat,, skällde lite på dem, tycker det är deras fel att ja överhuvudtaget fick det då de är de som sjabblat med mina uppgifter tydligen.. hoppas på det bästa att ja slipper betala, men det kan man i stort sett glömma, men hoppas kan man väl alltid..

Dagen idag

Idag blir det förvånande nog plugg.. hm.. har iaf skrivit ett utkast nu till causal analysis.. yay. älskling får läsa igenom den sen måste ja ringa mor och fråga henne lite saker om den.  Ska läsa grammatik i em (nähä??).. grammtiken är tydligen den tyngsta kursen på alla engelskakurserna (a, b och c), det är bara en till i B som är lika tung faktiskt,, kul och veta? not.. tur ja inte går B också, skulle aldrig orkat.. fattar varför Carina hoppade av och började Spec A ist i höstas... tänk där hade man lagom soft, aldrig va ja stressad,, ja menar det är ganska soft när ja kan åka utomlands 2 veckor (utan att plugga nånting) och ändå komma hem och ligga två veckor före de andra.. altså en månad före kan man säga:) Men trots att det va soft lärde ja mig mkt på den kursen, vilket ja absolut gör på engelskan också, men just nu mkt!

Det blir inte bättre att vi är så gott som tvungna att va hundvakter igen.. blir nästa vecka vi bor i Bollnäs och vecka 9, känner inte alls för denna gång.. tror det va bara för att ja blev osams med hunden som förstörde mina trosor och gick och bar på mina mjukistofflor så det va massa dreggel på dem... är inte van vid såna rackatyg då min vovve aldrig gjort nåra sådana.. han vet va han får ta, i nuläget är det hans älg han får gå runt och bita på!
Känns jobbigt också för att ja vet inte hur mkt ja kommer få va i gävle och plugga.. jobbigt att åka fram och tillbaka trots att ja vet att älskling gör det, men han jobbar ju "och är illa tvungen" .. nä dont like this, men får la gå.. hoppas inte katterna får kattungar igen bara,, katten ville ju föda  mitt i natten i min säng, men ja puttade ner henne, vill la inte ha förlossningsgrejer i min säng heller!


Igår fick ja veta varför skolan har en så kallad "akademisk kvart".... vill ni veta?? jo det va så här (om ja fattade det rätt då de sas på engelska naturligvis)..

en gång i tiden så hade inte folket klocka på armen och då heller inte mobiler eller annat som man idag kan se klockan på... för att då veta när skolan började så fick man helt enkelt lyssna på kyrkoklockorna som då ringde (vanlgivis) prick kl 8 tex... då ivisste man att man hade en kvart på sig att ta sig till skolan för då började lektionen!!!


man lär sig mkt på engelsklektionerna... :)

Aja bäst att göra iordning sig för promenix

Kram på er

Jag överlevde

Ja ja va ju nervös idag, men överlevde, kommer ja överleva hela våren? Det lär märkas när sommarn kommer - längtar till sommarn bara för det men ändå inte.. för då försvinner mina töser och ännu en sommar från Ä, fast denna blir nog lite bättre än då än förra sommarn. Vill jobba för ja vill åka utomlands i höst igen. Vill åka Med A och hennes F.. och älskling såklart.. vore så superkul, ska allvarligt föreslå  denna sak till henne, fast hon borde ju läsa detta faktiskt? Vad sägs om Greece, kära A i höst? F har säkert råd!:) VILL! En restresa vore super, i sept? Ok klart, då har vi bestämt det:)

Ok engelskan går bra, men har sån jävla huvudvärk och har haft det en vecka nu att ja undrar hur det kommer gå om ja ska ha det hela våren.. kan inte koncentrera mig och det behövs verkligen i grammarkursen  för där går det foooortttt som f*n... att skriva, titta i handouten och lyssna på honom går bara inte.. missar alltid nåt! KORVSTOPPNING!

Oral communicationen startade idag, gick sådär, klarade väl uppgiften men ack va svårt ja har att hitta rätta orden, men men alltid knaggligt innan man kommer in i  det, som det var i kära Thailand!

På torsdag, ska vi plugga på fm i skolan, har en massa uppgifter att göra, sedan är det written com på em,, ingen mer grammatik denna vecka iaf förutom självstudier, tacka f*n för det:)


Nu något mer argsint:

Hatar alla hundägare som har koppel på sina hundar som går över nosen på dem... om de drar lite för mkt får nosen och kanske även nacken stryk, vilket jag tycker är rena rama djurplågeriet..! Tänk er själva att så fort ni går för fort så rycker någon till i er näsa så att ni tvingas vrida huvudet och kansek sträcka det eller vad.

Nä om man ska ha en hund måste kunna fostra den så den slipper hemska koppel och munkorg och allt va det kan va! Annars om man inte klarar det ska man inte ha en hund!


Nu plugga

Sanningar

Ja ja blev visst utmanad  av Nadja ( http://lessoeurs.blogg.se/ ) att berätta 7 sanningar om mig själv. Utmaningen var då:

Länka till den som utmanat dig

Berätta sju sanningar om dig själv
Utmana sju personer
Lämna ett meddelande till dem du utmanar

Jag brukar oftast inte svara på såna saker men kan väl göra det för omväxlingen skull idag. Utmanar dock ingen för den som vill svara får göra detta om den känner för det.

1. Hatar offentliga toaletter över allt annat och håller mig hellre. Men mest av allt hatar jag flygplans- buss.- tågtoaletter, alltså att gå på toa i färd.. När jag flög till DR (Dominikanska rep) gick jag inte på toa en gång på hemvägen. Hemvägen tog väl cirka 10 timmar. Nu senast, i Thailand fick min käraste hänga med och stå utanför toaletten varje gång jag skulle gå. Gillar inte låsen och att det känns ohygieniskt.

2. Har tvångstankar som enligt mig är ganska jobbiga, men är mkt bättre nu än på senare högstadiet och gymnasiet.

3. En stor fobi är fötter. HATAR ALLAS FÖTTER utom mina egna, de kan jag med iaf.

4. jag blev uppvaktad av en kille en gång på Sigges (ni hemma plus Linda vet va Sigges är) och det låter ju inte så konstigt egentligen att bli uppvaktad. Det konstiga med denna kille var att han kom med en plastbelagonia i kruka (som han antagligen hittat nånstans inne på Sigges) och gav den till mig för jag var den finaste på hela stället. Sedan gick han rätt generad och där stod jag med en belagonia i handen som inte ens levde. Jag skrattade åt gesten och lämnade den på baren :)

5. Jag har haft gröna tänder.... slog i de så hårt så de blev denna färg:)

6. Älskar allt vad sol och bad heter. Framförallt solning då jag ofta ligger med linne över ansiktet för att inte bränna mig där, annars kan jag ligga länge och sola - och svalka sig ibadet.

7. Jag älskar att klippa gräset! Helt ärligt. Det känns så befriande på något vis. Hr klippt sedan jag var 11 och numera jobbar ja med det på somrarna ( som trädgårdsmästare). Älskar att få motion, att känna att kroppen få arbeta men också kicken av ett fint nyklippt gräs! Helkonstigt men så är det!

Ja de var mina sanningar det, inga roliga och nåt jag skäms för men men:)

Måste skriva att jag slog J i går i monopol med hästlängder:) J ska ha revanch sa hon, men tror inte hon vågar;) hehe, ja ställer upp!:)

Nu är jag supernervös inför morrondagen, hoppas allt går i min väg!

Bäst att göra annat för att slippa tänka, kram på er

Lördag

Skönt med lörda! Har bara pluggat lite och sen va ja ute och gick med J bara... ikväll ska vi mingla lite på mingel och bar så det blir en väldans lugn helg, kan behövas eftersom ja dras med huvudvärk fortfarande (då ja inte ritigt kan koppla av) .. i morron åker flickorna till åre, kul för dem då... hm här får man sitta å knaggla engelska hela veckan ist.. känner det är bra att ja inte hängde med, hade hamnat mkt på efterkälken!

Igår fick P besked om att betala tillbaka till csn, kul eller inte.. tur att det bara är han som ska betala av oss två, känns inte lika hårt då. Jag tar ju bara bidraget. Vi valde iaf att han skulle betala några tusen i månan nu ist för ynka 6000 per år. Det skulle i så fall ta 25 år att betala tillbaka, men vem vill dras med studielån hela livet om man kan få undan det snabbare? Och just nu när vi varken har barn, husdjur, hus som kostar så gör vi inte åt så mkt pengar att vi faktiskt kan betala av mkt av det i år.. enligt mina kalkyler kommer lånet va betalt om 6 år om vi inte betalar klumpsummor också, vi får se.. Lån är bra ide men tråkigt att betala tillbaka det!

Jaja det är väl så vuxenvärlden ser ut ..

Inget mer har väl hänt sen sist i af.. igår tog vi det lugnt för ja va trött och hade huvudvärk, tackade nej till att festa på goya! Satt och mös i soffan ist och tittade på på spåret och en halvdålig skräckis.. sen så va den fredaskvällen över!

Jag tror inte ja kan åka hem i vår:( mitt schema är för jäkla dåligt och jag kan inte missa ngt.. åtminstone inte fram till april... påsken blir till att pluggga!!! för efterpåsken så kommer lilla tentan,, yay! NOT kul nu får man ingen lugn och trevlig påsk utan vet att man måste plugga! HM!!
efter tentan måste också portföljen in men hoppas min ambitiöshet håller i sig tills då så jag kan vara i stort sett färdig med det! För direkt efter tentan, så startar 4 nya kurser ( engelskan är uppdelad i 7 kurser) ...

Nä nu ska ja mysa lite med grabben min, han är snäll och läser en bok som ja ska läsa som ja fattar nada av.. konstig bok! Sen blir det mat sedan blir det J och C..

Kram

Lön!

Wihho idag fick ja min lön från i julas! Och den va mkt mer än va ja räknat med! ungefär 1000 kr mer! Iofs så fick jag en rejäl lönehöjning av min chef men ändå! Gud va glad man blir när man får mer pengar än beräknat! Dessutom fick ja studiestödet i går som var på typ 700 kr mer än  va de brukar!:)

Men det behövdes ju när lilla datorn kom, den ska betalas med, han är jättefin datorn och ska va bra enligt min bror (va tvungen att ringa å fråga) ..:)

Aja, nu måste ja ta mig samman och plugga --- ska börja skriva på engelska...

Första seminarierna

Idag började engelskföreläsningarna på riktigt... 2 st lectures idag... ojojjoo både ja och sofie var alldeles slut efter första lecture! Har en glad gotlänning vid namn Eric som lärare i grammarkursen.. och jäklar va fort han pratar och alltid på engewlska.. frågar du en fråga på svenska svarar han på engelska... och ja som är sämst på att prata engelska..! Var lite orolig att ja inte skulle fatta nåt va både erik och per sa men det gick väldans bra, fattade till 99 %, nästan mer än lärarna som pratar svenska:):) hehe eller inte.. iaf den lecture (föreläsning) var i ett väldigt högt tempo och mkt information... vi skulle alltså lyssna, ta till oss på engelska och skriva samtidigt... hjärncellerna jobbade för fulla muggar:)


Efter denna lecture så började vi med writingcourse och vi vi fick veta va vi skulle göra fram till den 2 april typ... skriva skriva skriva på engelska... på måndag börjar vi oralcourse och ska alltså prata en massa, just i nuläget mest nervös för den för mitt prat på engelska är just nu ringrostigt, men det är väl därför vi går kursen för att lära oss!

Men det är iaf mkt att göra eftersom vi går tre kurser och går efter 4 scheman kan man säga... så fullt upp med andra ord... men ändå känner ja mig lite lugnare än före kurstart, kanske för att jag förberett mig på bästa sätt? Känns också lite kul (detta kommer väl ja få äta upp nu när ja säger det) att läsa engelska, framförallt att jag förstår va våra lärare säger .. och sen om vi inte skulle förstå så får vi fråga på svenska, men helst inte.....

Jaja nog pratat om engelskan nu, njuter av vår nya dator som ja inte sitter vid nu dock:) Patrik grejsar med den!
Jag har dock världens huvudvärk me ndet hjälpte med lite glass iaf, bästa medicinen enligt mig:)

Aja nu ska ja se hur det går med finfina datorn... herregud netonnet ni är snabba ni, imponerad,, ändå från (nästan min hometown) Borås och till gävle! PÅ EN DAG!!!! TA EFTER DET ELGIGANTEN!!!!!!!


Kram på er!

Dator!

Nu har vi äntligen beställt en ny dator! Känns bra faktiskt. Fick också ganska mkt rabatt ( bra med kontakter:) ) så det blev inte såå jättedyrt ungefär som vi hade räknat med. Blev också en fin en med stor skärm å så tydligen snabb också, hm inte så duktig på datorer faktiskt. Nu håller vi tummarna på att den hinner komma till helgen så vi (patrik) kan greja med den. Tvn som vi köpte för drygt ett år sedan var ju snabb ( tog bara två dar) så hoppas att den kommer fort.

Kul med nya saker - men nu är det köpstopp. Herregud hela min lön gick till en dator, inte va ja räknat med:) Men måste ha en dator som fungerar bra annars får ja spasma! Denna fungerar iofs när den är igång, men nåt är fel på han för han är trött och vill inte hoppa igång när ja vill det.. pensionärer!:) Hehe

Aja nu mer plugg

Tanke

Skänker en stoooooorr tanke till bästa Danni som krockade med refugen(?) för några dar sen... Se till att ta hand om dig för Johannas skull!! Blir så damn orolig när du återigen råkar ut för såna där saker!

Känns lite bättre idag än igår, ang den saken ja vägrar skriva här, men fortfarande ganska orolig för det. Men jag lär få förtränga de tankarna för jag måste koncentrera mig på min skola denna termin, har inte vart så här stressad på lääänge! Och jag hatar det! Jag fungerar helt enkelt inte när jag är stressad. Hjärtklappning, svårt att andas, huvudvärk och sömnbesvär är inget ja vill ha för då funkar det inte att plugga vilket gör att det blir mer att göra... alltså en ond cirkel! Jag trir dock att jag förberett mig på bästa settt.... i morron startar terminen officiellt, första föreläsningarna i morron, min grupp går hela dan, de andra bara på fm... Men som ja skrivit, jag älskar att utmana mig själv, pusha mig själv för hur utvecklas man om man inte gör något som inte är ens bästa ämne? Som jag skrev  i spec A så måste tex elever med koncentrationssvårigheter både arbeta med uppgifter som de tycker är "lätta" men också uppgifter som är svåra för att så klart utvecklas!

Så i sommar om jag blir gödkänd vill säga, kommer ja va såå stolt över mig själv! Hm jag längtar till Halmstad, vill se hur gumman bor och jobbar! Vill lata mig på playan och vill shoppa men denna vår ska ja ta det lugnt med shoppningen faktiskt, måste spara pengar då hösten var dyr (förlovning, thailand, bettskena) och nu när vi ska köpa en dator... skärpning helt enkelt, Johannas budget går inte ihop, därmed spara pengar! :)

Gud va ja skriver här nu, kanske för att slippa plugget ett tag, eller för att det är så mkt tankar just nu, verkligen innen i en tankeperiod:( Inga bra tankar dock.

Min pappa skrev ett sms innan och skrev att han är såå stolt över sina barn,! det värmde hjärtat!

Nu måste ja ta tag i mitt liv idag med...

eller ..

Den som lever får se..

Saknar

Jag har kommit in i en period som jag inte tycker om - alls. På grund av olika anledningar som jag vägrar skriva här. Det känns helt enkelt inte bra, jag oroar mig för en sak jag inte borde enligt min älskade. Men jag gör det, varför egentligen? Jag förtjänar väl bättre, eller? Jag dödar ju knappt flugor!:) Jag behöver en nystart, det är nog därför jag hela tiden skriver att jag längtar..

Men jag ska inte klaga heller, för jag har det bättre än många andra i  världen.

Jag har en underbar familj som ställer upp och stöttar, hjälper mig med saker jag undrar. Får mig att bli på bättre humör.

Jag har mina älskade Anna och Danielle som jag saknar så mkt. Har kommit in i en saknadsperiod som ni märker. Men ni gör mig alltid så glad, när jag är nere. Ni tror på mig och stöttar mig när jag tvivlar. Gud va ja saknar er! Men jag vet att det går bra för er och att ni är lyckliga, det värmer mitt hjärta! Ni andra vänner därhemma saknar jag också såklart men kanske inte på samma sätt som dessa två guldklimpar!

Jag har ni fina här också i Gävle, icke att förglömma. Älskar våra skratt och att bara va. Det är så livet ska vara - ingen dag utan ett leende. Jag kommer sakna E och J i höst så förbannat mkt, men nåde er om ni inte kommer och hälsar på:)

Alla klasskamrater (ja ja är nu inne på min sjätte klass på högskolan) som ja jobbat med under årens gång som blivit många skratt skall heller icke förglömmas!

Ni märker va att jag borde vara glad och det är jag också, men just nu gnager det i huvudet på framförallt en sak som gör att jag är lite nere. Kanske ni också märker att jag inte skrivit om min älskade hur bra han är.

Kanske för att det inte finns några ord för hur underbar denne man är. Jag förstår inte hur tur jag har haft som träffade dig! Valde Gävle efter gymnasiet, då jag var trött på den delen av Sverige helt enkelt och ville se mig om. Och så bodde du där, på korridoren och älskling jag får tårar i ögonen för jag är så glad att jag hamnade på triangeln våning fyra och träffade dig. Du är helt enkelt bäst, du vet vad jag behöver, du tror och stöttar mig fast jag aldrig tror på mig själv. Du skriver söta meddelanden på kylskåpet som jag ser när jag gör frukost och du redan är  på jobbet. Du frågar alltid hur det är med mig och finns alltid till hands.
Jag har haft så jäkla tur. Du får mig att le och glömma problem. Jag kan inte tro att jag förtjänar en sån fin man som du. Jag älskar dig nu och för alltid,så mycket en människa kan älska en annan!

Jag  är tacksam, men förstår ändå inte en sak, men kanske jag aldrig får reda på det. Eller så blir det som en överraskning, vem vet?

Jag skulle börjat plugga kl 11 igen, men nu är tiden över det med, men ville ta mig tid och skriva av mig.

Idag ska vi nog beställa en dator, för denna busar ibland lite för mkt, och när man är känslomässigt instabil så är det int eroligt:) Så det blir nog en ny, även om denna vart snäll idag.


Nä nu ska ja ta och ryka upp mig, kanske är dags? :)

Till plugget --------->

Hejdå - vi ses till sommarn! :(

Ja så känns det iaf, såååå mkt denna vår att det känns som att plugget både kommer inkräkta på min motion och helgerna, känns inte så kul!

Vi var många som ska läsa, delades upp i tre grupper, hade tur som kom ihop med Sofie för vi har kommit överens om att plugga ihop, ville ha en Maria till oss men hon hamnade i en annan grupp, men kanske kan hon byta!

Det känns inte bra med att läraren går ut med att detta är en intensiv kurs och att ta jobb vid sidan av är inte att rekommenderas.. då vet man att det kommer bli tufft, det är mkt att göra!
Både ja och Sofie fick ont i magen - va har vi gett oss in i? Men med hjälp av varandra så hoppas hoppas ja att vi fixar detta.. men just nu känns det jobbigt!

Helgen var trots allt hyffsat lugnt med lite plugg bara, har cirka 250 sidor kvar attt läsa - ligger alltså före mitt schema:)
I fredas va J, E och D hos oss och tog det lugnt och käkade godis och chips, sedan i lördas var patriks arbetskamrat och hans tjej här och då bjöd ja på blåbärspaj  och vi tittade på film, skön helg alltså:)
Igår skulle ja vart med på bastufesten men hade lite grejer att fixa, så ja avstod från detr...
Ringde också min bästa kompis och vi pratade ett tag - var skönt att prata av sig! Tack för att du finns gumman!


Nu i veckan blir det mer plugg, så ha det gött

Ambitiös

Ja just nu har jag ett rasande tempo när det gäller läsningen! Har bara 400 sidor kvar, med andra ord två böcker att läsa till på måndag den 28!

Det känns superbra att ja läst så här mkt i förväg eftersom engelska inte är mitt starka ämne, det kanske ni la märke till i förra eller förrförra inlägget att ja skrev doesnt ist för dont... hm hm... ja hoppas nu att ja är tillräckligt förberedd för ja blir så lätt stressad annars, förra veckan var dock bedrövlig för mig då jag inte alls mådde bra för ja va så stressad så vill ja inte ha det.. denna vecka har det gått bättre.. kanske för att det går framåt i läsningen.. en novell fattade ja typ nada av så den har ja bett min älskling läsa för att se om han förstår den bättre.. var hur konstigt skriven som helst, förstod inte ens vilka personer det handlade om, stod typ bara om he och she fast de va en hel del personer boken tog upp... nä den va inte alls som angelas ashes som var en bra bok,, hoppas de andra två böckerna är mkt bättre än den här!

Helgen är lite diffus, har inte bestämt nånting än faktiskt... så får väl se va det blir,, ev blir det filmkväll med patriks kompis + tjej, sedan kanske det blir ett besök till ida (har ju inte vart där sen de köpte huset) och sedan vette tusan... plugg måste ja hinna med också  - läsa alltså. Börjar på måndag med engelskan, vet bara en som ska gå den så vi får väl se va det är för nåra, säkert såna som är brillianta på engelska, fast då kanske de inte borde gå på en Akurs? För de här är ju grunderna tydligen även om ja just nu känner att det är jättemkt ja ska lära mig.

Jätteroligt inlägg kände ja att detta blev (not) men just nu känns det som om allt kretsar kring plugget, tråkigt nog,, hoppas på ändring:)
Jag känner att examen är hur nära som helst, blir nervös när ja tänker på att ja faktiskt ät utbildad och ska kunna leda och lära en klass helt själv! Men alla jobb är svåra i början - innan man kommre in i det... En utmaning kommer det att bli och man måste utmana sig själv för att utvecklas!

Nu ska ja ta en pluggpaus och ta min dagliga dos motion som består av promenad på cirka 1,15 h... den här gången ska ja också hämta lite kläder som ja beställt från HM, får se om det är nåt ja behåller:)


Trevlig helg, svälj en älg... :) (är det sune som säger så??)

620 sidor kvar

Ja, läsningen går framåt, har 620 sidor kvar att läsa.. har 10 dar på mig ungefär, vilket ja räknar med att läsa 100 sidor per dag och lite mindre på helgen, men ack va less ja är på att läsa.. har redan läst över 1000 sidor.. hm.. lång vår eller?


Min pojkvän, sambo, fästman sa nåt som förvånade mig och skrämde mig en aningen kanske, med hänsyn till honom vill ja inte berätta vad eftersom han ogillar att ja skriver om privata saker här... men jag insåg iaf en sak och det var väl bra det!  Ändock är jag irriterad,,, men det går väl över!

Detta år tar ja examen, ja fattar det inte! Skräckblandad förtjusning! Som allt annat som har med framtiden att göra. Jag tror ja oroar mig för mkt, vill veta för mkt... men ja ska va hemlighetsfull när det gäller stora saker i framtiden, hålla på det länge och överraska oss själva, ist för att ta bort överaskningen... den enda som fattar är väl nu bara min sambo då kan tro! Men så får det väl vara då!

Jag är så trött, ja har cirka 40 sidor kvar att läsa för dagen, men det tar så mkt emot! Doesnt want to!
Jag längtar till sommarn när det är varmt och skönt å man slipper detta skitväder vi har nu!


Jag älskar sommarn, vill att den ska va här nu för då är ja som lyckligast... sol sol, bad och ingen skola:)
Längtar så mkt att åka utomlands igen trots att det bara var ett par månader sen, men det ger mersmak.. här är bilder från Thailand och Egypten




Får skärpa mig!

Ja ja har inte skrivit på ett antal dagar nu men jag har helt enkelt inte haft tid eller ork, all tid går åt att läsa mina kära engelskaböcker (mestadels av tiden), motion, umgås med älskling och vänner.. och vem vill då sitta framför datorn?

Avslutade termin 5 i går, bara två kvar, känns enormt häftigt, men samtidigt väldigt nervös för det för då börjar verklighen en ny fas i mitt liv, ja ska hitta ett jobb och börjar arbete som 1-7lärare! Jag och älskling ska således flytta också, ska bli väldigt intressant att se var vi hamnar! Älskling du är bäst!
Iaf redovisningen och opponeringen gick bra, skulle bara ändra lite grann,, tog typ 5 min så nu är det engelska som gäller till juni... vemodigt att sluta dock, vår grupp hade verkligen så himla roligt, även om vi inte fick allför mkt gjort när vi hade grupparbete;) hehe

Idag har ja vaknat med öronvärk, känner mig irriterad på grund av det.. har inte haft värk sedan två veckor  före jul, så ja trodde de skulle va helt borta nu då men ikke... får väl leva med det!

Danielle och Anna, jag saknar er så mkt, hoppas allt är bra med er gummor!

Kram!

Ger upp?

Ja Linda, ja känner som du ja vill ge upp! Än har inte min skola börjat än, men ändå vill ja ge upp.. det är så mkt nu! Mkt är bara förnamnet och ja vill inte veta hur mkt ja kommer att ha att göra i vår! Jag har snart avverkat iaf 2 böcker (läser 3 åt gången för tillfället) men 3 böcker ligger och väntar på att få bli lästa - alla på engelska naturligvis vilket tar såå mkt längre tid än att läsa på svenska! Suck ja har haft huvudvärk i tre dagar nu antagligen för att ja läser så mkt, men vill verkligen va förberedd inför engelskastarten  och gärna ha läst min fina engelskspråkiga engelskgrammatikbok på 500 sidor, men ni förstår, det är inte alls så roligt att läsa grammatik med miljontals regler som jag knappt hört talas om! Visste ni dessutom att akusativobjekt och dativobjekt som vi tragglade på högstadiet och gymnasiet bytt namn och heter numera direkt och indirekt objekt? vilket som är vilket vet ja ännu inte eftersom ja blandar ihop det men tror att direkt är dativ, men kan lika väl vara tvärtom!!

Sen skillnaden mellan adverb och adverbial, vem bryr sig egentligen? Jag vet nu ialla fall vad ett adverbial är eller va det adverb? nä adverbial va det.. nu ska ja bara lägga det på minnet också! Goosh! Snart (om ett år) slipper ja all denna prestationsångest och all annan ångest jag har nu... suck jag mår inte bra idag..

Jag har ångest och huvudvärk... jag vill tillbaka till Thailand eller nåt annat land! Eller i alla fall hitta på nåt kul! Nån vän som är på?

Året 2007

Ett år är till ända och ett nytt startar.. på ett år händer det ändå ganska mkt mer än att man bara blir ett år äldre!

Det svåra är bara att minnas va som hände! Jag minns massa roliga fester som valborg, födelsedagsfester och nollefest, bockbränningen och nyår... Var på ett bröllop detta år också, så nån som gifter sig detta år så det blir fjärde året i rad ja går på bröllop?? näähhä inte det.. hrm

Fyllde 21 år och Patrik 25, så vi börjar  blir gamla nu med tanke på att vi snart är 22 och 26.. men nej elin jag har ingen bulle i ugnen som kommer till sommarn:)

Firade 50 åringarna i släkten också (far, morbror, mosters man) med att tex skjuta lerduvor.. var 5 kamp och tack vare kusin johan så blev vi 2 :) höhö

På sommaren jobbade ja  å P på olika ställen i landet... jag som trädgårdsmästare, patrik som ja gud vet vad! De lediga veckorna jag hade som var 3 st, spenderades i ljuvliga Halmstad och på ett vandrarhem där patrik bodde i några veckor eftersom jobbet fanns i gnällbältet.. han bodde i surahammar (hör bara namnet!) och jobbade på 3 olika ställen runt om surahammar... ja spenderade 4 dar i surahammar innan ja fick nog.. kasst väder va det så ja hade nada å göra.. det enda ja gjorde va ute och giuck typ bara..

Men älskling hade ändå saknat mig när ja åkt från halmstad till surahammar, vi gbg och örebro.. han kom med blommor och så hade han köpt choklad och skriivit ett fint kort:)
Han hade också klippt ut en massa pappershjärtan och köpt ljus så det var väldigt romantiskt:)

När mitt arbete tog slut, åkte ja upp till gävle igen där ja fick ett sånt fint halsband och armband bara för han saknat mig så mkt:) Vi kom ockå underfull med en sak efter denna sommar.... vi kunde inte leva utan varandra.. vi smidde planer om förlovning...

Vi beställde också resa vid denna tid till thailand för att ja ville förlova mig på nån romantisk plats och inte i tråksverige... och den 11 november 2007 förlovade vi oss på stranden på karon beach, phuket, thailand:)


Det var årets stora händelse, resan och förlovningen och nu tror alla att giftermål eller barn skall ske snarast.. alla och alla btw kanske var att ta i men det känns som att EN DEL tänker så och till dom... blinkar jag med ögat och säger : den som lever får se:)


Det har varit ett givande år i skolan tycker jag, känner att ja lärt mig mkt,, hoppas på ett minst lika givande sistaår i skolan nu när ja ska läsa engelska och sista au terminen...

det var en liten summering i af..

I år hoppas ja att skolan går bra, att vi hittar nånstans att bo och att patrik får ett jobb han vill ha i vårt nya boende.. jag hoppas också att ja får jobb naturligvis! men det lär ja inte få innan tidigast jan 2009!

Jobb till sommarn har ja iaf, det känns skönt det, min chef like me a lot!:) Han fixade ju tex min suveräna lönehöjning! ME LIKE :)

Nu ska ja läsa lite engelska.. boken ja läser är en självbiografi på engelska då med... hela 425 sidor, nice :)! höhö


Ciao på er .. glad trettondedagsafton! (?)

Jul och nyår

Det har hänt så mkt kul, under dessa veckor jag inte skrivit...

julen har ju varit, blev en mysig jul trots bedrövligt väder! Älskling var ju med i år och firade med min släkt eller iaf delar av den.. vi hämtade han den 23 dec och eftersom han kom vid 5 tiden tyckte vi att vi kunde gå å handla lite så länge.. och visst hittade vi lite julklappar fast vi eg var färdiga..!
På kvällen den 23 var det ju naturligvis uppesittarkväll med bingolotto och mormor och morfar.. mysigt som vanligt med massa fika och godis.. ingen av oss vann.. (nähä??)

Vi somnade när julafton hade blivit till och gick upp vid 9 för vi skulle till min "extramamma" och fdgranne... hade fått varsin morgonpacket av mamma... jag fick ett fint diadem som ja både hade på julafton och även nyår. Patrik och även min bror fick en julslips som spelade bjällerklang:)

Vi gick till gunsan och där var ju även min gudfar och hans familj.. gulliga alice är bara för söt! Vi fick förlovningspresent av dem, helt oväntande.. var en skål som är lokalt gjord där ja kommer ifrån och champange! Blev jätteglad! Tack för denna överaskning som då inte var en julklapp:)

Vidare till mormor å morfar där mammas syskon och delar av familj skulle komma.. kom bara 4 kusiner av 9 men 2 av de andra har egna familjer..  vi blev dock fullt hus (tror vi var 17 st) och morfar hade fått låna hem bord för bordet räckte inte! Jag hamnade jämte min kusin tess och hennes tyske pojkvän som ja träffade första gången där! För att inte bott i Sverige så talade han väldigt bra svenska! Så om man vill kan man verkligen lära sig det språket, och då har han ändå inte tagit svenskalektioner! Han talade mkt bättre än många andra invandrare här i Sverige som har bott här i många år.. ja säger skärpning till dessa - det går att lära sig!

Maten var naturligvis klassiskt julbord (som alltid) och också gott.. kanske ska skriva ochså att ja satt också jämte min moster och vi hade vårt lilla hörn där för vi var de enda på hörnet som drack snaps och ibland var vi efter och ibland var vi före när det gäller snaps! Och visst blir man lite gladare av sånt där.. ja blev så glad att ja tog fel bestick och åt med min mosters:) Detta skrattade vi länge åt...

Min andra moster (den yngsta av syskonen) frågade min moster jämte mig vad hon skulle få i julklapp (vi hade ju inte öpppnat paketen ännu)... hon svarar något bryskt och väldigt snabbt : Määhhh,, det vet vääl inte ja!! Madde som min andra moster heter... säger nähhää men vad får du då? Moster svarar väldigt kort och lågt: ...en jacka...... och en skjorta.... :)
Det kanske inte låter så roligt me ndet var fruktansvärt roligt och när mamma och mina mostrar kommer igång ja då förstår ni att  man alltid har gapflabbet i närheten för alla är lite småflummiga och särksilt när de druckit lite:) I år kom ja å tess på att alla är så lika varandra, särskilt mamma och den äldre mostern eftersom dessa två är tvåäggstvillingar... men iår hade de nästan likadan färg på håret vilket då inledes en diskussion om vem som färgade håret först... min morbrors fru föreslog att de kunde köpa familjepack:) tydligen så var mamma först med den hårfärgen så det är väl bara att tro på det:)


Kalle Anka kom sedan efter maten och Tess pojkvän från tyskland hade aldrig sett det så det va lite kul!
Efter det kom tomten (mamma?:))  och därefter  lämnade  vi sällskapet för en promenad och sedan  kom även tomten till oss, som bestod av johanna och mamma:)
Fick massa bra saker som veromoda presentkort (blev en vårjacka på a6), underkläder och sockar, kalender, tröja, handdukar,jättefina påslakan, armband, hemgjord duk av mormor och mkt mer som ja inte kommer på nu... men den STÖRSTA paketen fick jag när vi åkte upp... det var en hushållsassistent som ja fick från min familj, hade önskat mig en sådan så nu kan vi baka i stora lass!!!! Tack för det!!
Vi gav mina föräldrar biljetter till rapshody in cirkus som nu går i helgen, ska bli spännande och se om det var bra eller inte..

Så var den julafton över , återstod bara lite gröt och se lite på tv,, men ,MKT DÅLIGT gjort av SVT som tagit bort SVENSSON SVENSSON från tvtablån!! julafton försörd nästan ju!! hm

På juldagen fyller min bror år så vi gav han presenter och vi åt mat ihop.. på kvällen kom släkten hem igen och julmat igen, är en tradition då bror fyller år då.. hade kul då också, men vi valde mellan att va hemma, gå till bror och hans gäng eller gå till brors lya och kolla in en film på hans projektor... vi valde det senare.. vi hade också en del att prata om så det kändes bra att kunnna göra det!

Resten av veckan (åkte hem på fredan) tog  vi det bara lugnt och det va  så skönt! Hade jobbat veckan innan och haft en fullspäckad höst vilket va då skönt med helledigt!

På fredan öppnade vi mer presenter, ja hade ju inte öppnat från patrik.. fick en tröja, underkläder och produkter från lusch... men blev lite otacksam för ja ville verkligen ha VARMA vantar.. Bh som han köpte ville ja inte ha så den fick vi tillbaka pengar på.. tröjan var fin men vet inte om ja gillar färgen men har beslutat mig för att behålla den.. och lusch produkten va lite rolig för att när vi fick i nian dan efter var det halva priset på den... så va gör man, går in å byter så klart! Så då hade ja lite pengar över av patrik så då kunde ja köpa varma och dyra hanskar också så nu är man mer än nöjd:)
Patrik fick ett spel av mig "lika par leka bäst" och även myskläder, mjuiksbyxor från intersport  och en gosig tröja från HM...
Fick vantar, halsduk och mössa från patriks mamma men tror kanske ja byter det också... har likadana vantar tex... så denna jul har ja bytt mkt, en paket från mamma, en från patrik och en från patriks mamma:) Hm otacksam?? nejdå men mina julklappar skall vara såna som går att använda om det inte gör det tycker ja det är onödigt och byter dem.. om man inte använder dem är som att kasta dom i sjön, då kan man lika gärna skicka ner pengar till barnen i AFRIKA!

Nyår kom också och det va en bra fest och johanna blev väldigt på g efter två "hot n sweet", en cider, vin till maten och också snapsa.. jisses! Men det va supergod mat och tårta! Och även kom det fytverkerier! Väldigt mysig nyår och det är inte alla gånger man är så uppklädd när man är på BARacken! men va hjälper det när man ser ut som ett fyllo när folk tar kort på en.. men ja får väl skylla mig själv.. nykter är bäst? eller? Njaa ja hade skitroligt ja!


Nu orkar ja inte skriva nåt mer och ni orkar inte läsa mer tror ja...för att sammanfatta jul och nyår så var det supersköna veckor!!!

Saknar er redan ni i min familj och by!!
Bamse, du gör mig så jätteglad för du är så fin och snäll! Och lite busig:)

Patrik, du vet vad ja vill, ja hoppas ja vet va du vill... älskar dig..