...

ja borde summera år 2008 då det bara är ett par dar till det äntligen är ett nytt år.. visst har de funnits bra saker, men tycker i det stora hela att hela året rent ut sagt varit ett skitår.. de dåliga känns som om de har övervägt de positiva men så är det väl... för att bli glad då man får 1 negativ kommentar måste man få 10 positiva kommentarer...

Ja tror ja sammanfattar året när jag är i gävle igen.. för just ja, vi bor kvar där än... hm ..

snart kommer min älskling och snart är det nyår!!!!!!

...

Jaha har väl eg inget att skriva här.. orkar liksom inte babbla upp dagens händelser så.. iofs kan ja skriva att det spännande som skulle ske idag, blev ändrat men förhoppningsvis kommer vi iväg i morron..

känns bra att älskling saknar mig och han ångrar att han inte valde att fira jul med mina nära och kära då de är bäst!
Men ändå bittert, man vill ju fira med sin älskling å nu blev det ju inte så men det viktigaste är att han insett det han gjort! Hoppas ja han gjort iaf..

Ja längtar så till nyår..!!!!! sedan direkt efter ska vi till halmstad några dar,, wiii va ja längtar!!! 

SÅ har julen varit

Tiden går fort och jul har nu varit.. den va förhållandevis bra, men lite annorlunda då vi inte firade hos dom vi brukar då ena av paret gått bra.. min extrapappa som ja brukar benämna dem.. men det gick det med.. va ju hos min extramamma dan före och hade en minneskväll med henne och min gudfars och hans familj.. va lättsamt blandat med sorg..

julen gick den med och jag fick många fina presenter, så nöjd så! Mina presenter till la familia visade sig va sådär.. ja å bror hade ju köpt en fotoram till våra föräldrar, men pappa hade ju köpt en till mamma också.. hm så mamma får välja ut nåt annat för dom pengarna.. sedan hade ja bla köpt en filt till brorsan å det visade sig att pappa också hade gjort det till bror... hm hm .. dramatik på julaftonsnatten också då ambulanshelikoptern cirkulerade över oss en bra stund innan den slutligen landade på fotbollsplanerna.. en tre veckors bebis hade slutat andas och haft problem meed det ien kvart.. så hela byn typ va ute och undrade va som hände.. pappa som hade jouren trodde de va tjuvar och grejer och gick ut och kollade va det va.. för något larm hade inte gått till honom..

Min älskling ångrar att han va hos sin familj i jul för han vill va hos mig istället.. va väl det ja visste, men han envisades ju såå fast han vet hur mkt julen betyder för mig! mkt mer än va den betyder för hans familj! tyckte gott han kunde fira hos oss!

I morron händer något spännande men det tänker jag inte tala om! hehe
Nu har jag gjort sånghäfte till nyår och nu tror ja vi kommit på va vi ska göra på nyår.. vi fick ju ett sånt konstigt sms med att ta med oss badkläder och 100 kr. .. hm hm spännande!

Tack Anna för fina examenspresenten, va jättegott och fint :) Å så jättekul å träffas, ses snart igen hihihih

Älskling Miss you, tycker inte om att du inte ville fira med mig :( aja nu ska ja göra annat!

Motgångar före jul

Usch julen som ska va en glad högtid känns inte som den kommer bli så i år, eller naturligvis lite men ändå annorlunda..
en närstående person i min familjs omgivning dog igår hastigt och oväntat.. vi gick ner till hans fru och tårarna bara rann.. jag är så ledsen! Det är så orättvist! I natt har varken jag, mamma eller pappa sovit något vidare bra, vi bara låg och tänkte på varför! Varför nu! Vila i frid G, vi tänker på dig alla!

Några fler motgångar är det väl också men vill inte skriva dem här, ja ska försöka vara glad men skulle vilja haft min älskling här som kunde kramat om mig..

Idag har min vovve opererat bort två tänder så han har vart groggy hela dan, stackarn!

Jaja, god jul alla, ska försöka ha det jag med.. har ju iaf familjen och det är ju inte illa det!

1 vecka

Jaha då va det en vecka kvar till jul, ja längtar så tills ja är hemma på söndag! tyvärr får ja ju inte fira med min älskling i år då han är envis och tydligen måste fira med sin familj på julafton (när vi när som helst kan åka till dem så som vi inte kan meed min familj) ... jmen men... julen är otroligt viktig för min familj så att inte fira med dem.. nä det finns inte i min hjärna alltså.. både mormor, mamma och jag blir som barn när det är jul och det är så otroligt mysigt.. för vem har sagt att julen bara är till för barnen? å i så fall om det är så, så kan man ju förvandla sig till ett barn då så man får njuta lika mkt... för vi tre generationer, vi njuter verkligen otroligt mkt... även om mormor varenda år säger att vi inte ska fira jul i år :D


Igår var sista dagen jag träffa Linda, ialla fall för i år.. hon flyttar nu i slutet av året.. men ja tror inte vi har setts för sista gången! Ja ska allt komma å festa och du är välkommen hit när du vill i vår! Vi har till å med en extrasäng så no problemas!
Det vi gjorde i skolan var att skriva klart sammanfattningen av vårt exarbete... vi ska ju ev skicka iväg det till två tidningar för att se om det finns intresse att publicera! Känns otroligt spännande faktiskt! Och även om de väljer att inte publicera så har vi ju ändå fått så mkt beröm och enligt lärarna så är vårt uppsats tillräckligt bra för att kunna bli publicerad :) Sen att arbetet också kanske blir kursmaterial, är ju helt otroligt! Kanske ska fortsätta forska :D

Nu kommer jag ha tråkigt till å med fredag.. för vi har ju inget kvar att göra (typ), det ja ska göra är att baka lite och städa.. börja packa... om familjen läser detta så kan ja berätta att min nya resväska är redan till hälften full -- av julklappar!! Hur i hela friden ska ja få med mina kläder då? Tur att ja får låna gummistövlar av pappa (mamma har för små fötter för mig) och vinterjacka av mammi! För det tar stor plats!


Nä nu ska ja göra nåt dagen! slå ihjäl denna också... såna här dagar är jobbiga då p inte kommer hem innan kl 18...

hihi

Ok ja har fått en del kommentarer ang. mitt senaste mail däribland av J som ringde å frågade om ja är på tjocken :) Och ja det kan man väl tro, låter ju onekligen så på inlägget eller hur och detta va meningen från mitt håll, ville spela er ett spratt haha:D Hoppas ja inte va för elak, men kan lugnt säga att jag inte är gravid! Även om ja skulle blivit jätteglad om det hade visat sig vara så, men då hade ja ju naturligvis inte låtit mina närmaste vänner få veta nyheten via bloggen!  Nej ingen kravallunge i magen inte, men man kan väl bli lika glad för det av en annan sak? Så som ja skrev förra inlägget va så som ja kände det, sedan att ni associerar att ja är gravid, det kan ja ju inte hjälpa :D

Ledsen min Anna, tror nog du trodde att du skulle bli "moster Anna" men det får allt vänta ett tag till!

____________

Var i skolan en dag med L, känns konstigt att vi nu går in en ny period i livet, iaf för L, som flyttar till JKPG :( Jag vill med flytta! Men ja ska ju läsa en termin till har jag bestämt mig, förhoppningsvis ska ja läsa 3 kurser på totalt 200 % eller 60 HP... Så ja har la å göra i vår om allt nu klaffar med schema å så.. och om ja kommer in på 30 HP kurser då jag sökt för sent..
L jättemysigt att fika å prata av sig, kommer sakna dig i stan, stan är inte längre sig lik nu när alla i stort sett flyttat! Jag hoppas det går för oss snart med så vi också kan flytta!

:)

Herregud, ja fick en sån överaskning igår som verkligen överväldigade mig, tårar började till å med å rinna! Ja det är sannerligen den bästa julklappen  i år (även om ja inte fått några än:)) men herregud alltså, ja kan fortfarande inte fatta det! Min älskling är såklart också glad :) Går och tänker på det hela tiden, fantiserar hur det kommer att bli... jösses ja längtar! iihh glädjerus!!!

___________

Vi var en sväng på Valbo igår, en stor sväng egentligen, det är alltid lika mysigt å gå där:) Köpte litegranna men det va egentligen älskling som behövde åka dit, å ja säger ju inte nej:)
Idag har vi köpt en ny resväska, vi fick ju ersättning för vår väska som gick sönder på väg till Marocko så denna blev gratis :) hihih, den ska få göra sitt jobb om en vecka när ja åker hem till la familia!

___________

Just det ja, i fredas tog ja examen med ja, så nu är ja lärare :) detta kanske ja sagt ?? Hm,.. aja ska fixa lite saker, sedan väntas besök om 45 min..

*längtar till jul och nyår*

...

Pratade med min bästa killkompis igår, J, och sa att vi gärna kommer till han på nyår, ska bli superkul och typ hela gänget med respektive kommer :) Hoppas att E vill laga mat, för han gör så god mat :) Och du J, din flicka behöver inte va rädd för oss, för ingen är väl rädd för mig å A!!
Riktigt längtar, ska bli så kul å träffa alla igen! Ett plus är ju också att min älskling kommer ner den 30 också:) Ingen jul ihop men fick ju nyår iaf, får väl va nöjd! Åh längtar!
Åker hem söndag nästa vecka, på måndag ska ja å mor till vetrinären med voffsen för han ska opereras :( stackarn, hur ska detta gå, två dar före julafton!! Tur lillmatte är hemma å tar hand om vovven min!

Idag är det nån avslutningscermoni i Valhall (skolans aula) så det ska väl ja gå på, känns ju inte direkt som man tagit examen precis, inte lika stort som studenten kanske :)

Examensarbetet är inskickat till examinatorn igen, för att hon ska se över de ändringar vi fick - helt enkelt godkänna de ändringar..känns skönt, är otroligt trött nu på det.. nu återstår det eg bra att skriva två sidor sammanfattning som vi ska skicka vidare till olika tidningar då, för att se om de vill publicera arbetet..

Vädret ute är inget vidare, kom ju en del snö igår och i förrgår, så det va en hel del, men idag smälter det... och mina vinterskor blir ju typ blöta direkt, finns ju inga stövlar som klarar väta förutom gummistövlar, men kan väl inte klampa in på skolan med gummistövlar :) Skulle dock va smartast!

Aja so long så länge, trevlig helg och lucia!

Jahaja

Mer goda nyheter är att vår handledare tycker att vi ska skicka in vårt arbete till diverse pedagogiska tidningar för att se om de vill publicera den... så vi ska knåpa ihop ett par sidor som sammanfattar arbetet och skicka iväg.. herregud alltså! Först väntar dock ändringar av arbetet.. idag blev det inte så mkt gjort då det hela tiden kom folk och ville gratta och prata med oss :) Tack alla som grattat oss!

Nu blir det dusch å mat sedan ska ja se  över lite ändringar å så ..

vi är bäst!

Vi är bäst ingen protest, mohohaahahha!!!

Vi fick SUPERBRA kommentarer från examinatorn! "det va en fröjd att läsa detta arbete" och hon hade inget negativt att säga!
Hon hade till å med kontaktat en lärare som ska hålla en nystartat föräldrakurs till våren om att "det kommer ett exarbete" till dom och som de ska använda som kursmaterial!! Dessutom sa hon att vi inte ska bli förvånade om vi blir inbjudna till ett seminarie i den kursen!! Kan det bli mkt bättre ?? Att till å med exarbetet ska användas som kursmaterial!! det är "fucking unbelievable" (som Gordon Ramsey säger) .. Snacka om att jag och L växte 2 meter..!! det kom alltså inga motgångar för oss --- vi som väntat oss det... alla verkligen ALLA som läst vårt arbete har överöst oss med beröm, jösses alltså! Arbetet är också klart över godkänd Cnivå så det ska bli väldigt spännande å se vad slutbetyget blir..... roliga är att vi numera kan titulera oss som färdigutbildade lärare :D:D:D Vi är alltså numera högutbildade!!!!!

Jag vill tacka.... nä tänker inte göra nåt tal,, trots huvudvärk är ja så uppspelt över alla bra kommentarer,  måste nog varva ner lite nu,, nervositeten var ju bara onödig!! I morron blir det ändringar av arbetet (ja visst fick vi lite ändringar - om vi vill) och sedan sitta med på någon opponering... Sedan så, slutar ja!

Julbord å annat

Ja igår va vi på firmajulfest med massa god julmat,, mmm va gott det va! Å så snapsa å lite sånt med, alldeles gratis:) Mmm, en del konstiga människor mötte vi också .. mkt ska man va med om.. sedan va det ju också dans, tyvärr aningen segt men med bra låtar, dock inga jullåtar vilket va en liten besvikelse, vi gick hem till "svärfar" där vi skulle slafa å gud så gott de va å lägga sig efter att ha gott och frysit minst en halvitmma som vägen tog ca.. !

Fick ett tråkigt sms av mor och jag fick veta att deras vän E har avlidit efter en lång lång kamp mot hennes demoner som  var de ena å de andra, bland annats ms och cancer i typ hela kroppen.. känns jättekonstigt att hon har dött för jag är så imponerad av henne och hennes vilja och kamp att överleva sina sjukdomar, hon har hm hade en jävlar anamma som var så imponerande.. ja tänker på alla människor (däribland jag) som gnäller på att de har ont där och förkylning nu och det är så jobbigt, men tänk då E som tar starka smärtstillande varje dag för att ens orka med livet! Ja man får perspektiv på detta! Även om det känns konstigt och sorgligt att de jävla sjukdomarna bröt ner hennes kropp så pass att hon var tvungen att lämne jordelivet, så känns det ändå.. inte bra utan jag vet inte riktigt hur ja ska säga det, men hon led så fruktansvärt mot slutet och nu slipper hon lida mer så om man ska försöka se på det på den ljusa sidan så slipper hon lida mer... Dock kommer det kännas konstigt av alla berörda parter att hon inte längre finns med oss! R.I.P   E!


I morron gäller det för oss, ja tänker på det jämt ja så det är lika bra att få det överstökat... usch usch... men om 24 timmar är det över..  

Hm

Min blogg är ju inte särskilt ambitös som ni ser, därför ser ni också att rubrikerna inte är särskilt bra... men har ja energi för att fixa det ? Nä.. dessutom anledningen till att man har en blogg är inte utseendet utan innehållet... 

För att slippa ...

gå å duscha som ja just nu inte alls orkar så får ja väl blogga lite då... jag är supertrött i kroppen, det är väl därför ja inte orkar duscha kan ja tro, då måste man ju stå upp! Denna dag började ju "som vanligt" med en timmes promenad innan frukost såklart och i såklart det vackra vintervädret vi har, för vem har sagt att regn å blåst är fult ? (observera stor ironi på meningen...) Iaf... L och jag skickade ju iväg vår fina uppsats idag med och båda blev då "jaha va ska vi göra nu då" , slutade med att vi skulle ses på stan å knalla runt där en stund, men innan dess hann ja precis städa klart... ok va inte länge sen ja städade (lör) men det behövs ändå för att detta fina väder gör att det inte vill stanna ute utan ja tror vädret är less på sig själv och vill därför gömma sig för sig själv och då tar regnet tex och smuts utifrån och kidnappar skorna för att få lite värme... jajamän vatten och smuts kommer in och ja gillar inte att leva med det! Vad utsvävande det blev då:) Är nog bara för att duschen fortfarande skriker på mig! Jisses!
Iaf ner på stan med bästa L och vi hade en trevlig stund på stan, men har vi fått någon julstämning då? Inte ja iaf, absolut inte!
Efter stan va ja tvungen att gå å handla lite mat för de måste man ju ha även om ja för tillfället slarvar med det alldeles för mkt, båda ja och L får skärpa oss! Igår mådde ja till å med illa när ja åt, men det kan nog vart för ja va hungrig! Nä bäst å äta annars kommer ja nog försvinna och då blir säkert min Ä lessen i ögat :(
Jajamän efter mathandlingen tänkte ja att ja skulle göra lite julegodis igen för att ja å L ska fira på fredag när vi går igenom uppsatsen vi ska opponera på, så då gjorde ja det, plus lasagne som vi ska äta ikväll.... därför är ja i nuläget ganska trött... men om ja hoppar in i duschen nu så får ja ju se DH för det spelade ja faktiskt in igår! HMHM

Har dock inte gått igenom vår uppsats, men det hinner väl ja.. hm den som lever får se..

Duschen ger sig inte, bäst ja ger mig av dit så den blir nöjd! 

hm

konstigt inlägg det blev... men men orkar inte bråka med bloggen nu, hungrig nu, länge sen ja åt!

...

Uppsatsen är färdig! iaf nu innan opponeringen.. klartecken från vår käre handledare också! Det här är också lite roligt.. då vi mailade honom fick vi tillbaka det här (lite av hans mail)

 Jag har fått en fråga från XXX om studenter som är kapabla att genomföra
en god opponering trots begränsad förberedelsetid.
Kan ni tänka er att genomföra ert opponentskap under måndag alt. tisdag?

Det där måste ju vara positivt! Naturligvis hinner vi göra det,, j
ag är energiknippet självibland
vilket ja fått höra under hela min utbildning
( å då menar ja inte bara högskoleutb)
Dock ska vi ju på julbord i bollnäs på lördag å blir borta i helgen..
men herregud, en hel freda på oss och förhoppningsvi en halv torsdag :D

Känns både ock att göra det så tidigt, men min filosofi (många filosofier ja har :)) har alltid varit att göra saker fort
för att få undan på skiten, så jättebra om vi får göra tidigt för då blir det mindre att göra till veckan och
all nervositet vi har försvinner fortare!

Heheh nu ska ja göra mat, men vill bara säga grattis till L som fått jobb :)
Tänk om det kunde ordna sig lika bra för mig och min älskade också!

hm

1 vecka kvar till opponering!!!! ja är nervös redan nu!

1 advent

Så har ännu  en helg försvunnit å aldrig kommer den tillbaka! hm... Går så fort! Men det har vart en relativt mysig helg, synd bara att min älskling va borta hela lördan, aldrig roligt då han inte är hemma mkt på veckorna och dessutom åker jag hem den 21 till mitt fina västergötland och förhoppningsvis kan ja övertala mor att åka till Halmstad med, vi får la se, min far har jouren så han får ju inte lämna samhälle när han har det.. Åker tåg hem också, ja är redan nervös, men måste ju pusha mig själv lite grann.. har ju  en fobi att åka tåg själv, vet faktiskt inte varför ja fått det men ja har en del konstiga saker för mig och just detta är en.. men en filosofi som ja har är ju att ja hela tiden måste utmanas för att utvecklas.. filosofi förresten, det är ju pedagogik på hög nivå :) Iaf,, 8 timmar i tåg den 4 advent.. lovely! not... dessutom 2 byten och bara 20 min mellan varje.. och så kommer ja va den enda som går av i samhället jämte ja bor antar ja, så då måste ja få upp dörrarna vilket är en stor fobi för mig! Men har förberett mina föräldrar att de får hämta mig där ja hamnar, förhoppningsvis blir det rätt!

Iaf.. i fredas så hade vi en mysdag jag och älskling, handlade lite och satte upp julgran (!) med massa paket under (alla redan!) 

På lördan va ja ju själv för p skulle ju iväg för att hans syrras unge skulle döpas, ja fick inte plats i bilen men det gjorde absolut inget då att gå i kyrka inte är min grej, plus att de tydligen bjöds på soppa och de hatar ja ju :) Mkt bättre hade jag då ja spelade julmusik, gjorde julgodis och pyntade lägenheten, dessutom lunchade jag med bästa L vilket var gott och trevligt :) Dock hade ja lite ont i kroppen då ja ramlade ner från en stol när ja satte upp en lampa:) Pladask på ryggen så min stackars ländrygg ( som ja redan har ont i då och då) och armarna fick ta det värsta smällarna... Klantigt att ramla ja vet, men mest klantigt är det nog att inte äta så att man är så där yr att man inte ska stå på en stol och titta uppåt för att sedan gå ner... så blir det för mig när ja ska städa och greja, det ska gå fort så att man blir färdig nån gång och då blir tyvärr maten lidande!

Nåväl blev färdig vid fyra tog på mig myskläder då typ hela ps släkt kom, jösses orkade inte ta på mig nåt annat för ja var helt slut.. de skulle på nåt event så de gick ganska snart, bara hans farmor o farfar blev kvar ett tag då de skulle ta tåget hem.. Men ja fick väldans mkt beröm på hur fint och mysigt vi har det och ja ja tar åt mig hela äran för det :D P får knappt inte ha några ideer på hur han vill ha det hemma för hans ideer är inte riktigt i min smak :D:D


Igår va det ju första advent, å naturligvis gick vi för att få bocken invigd! Roligast va det när han som höll i invigningen kallade bocken för en hon!! En bock är så vitt ja vet alltid en han :D Titti schulz från rix fm var årets invigare och hon skötte sig exemplariskt! Ja gillar dom starkt Titti, roger och gert!  Därefter sköts det massa raketer i ett vackert skådespel! Så otroligt fint det var, fick nästan tårar när ja stod där med p tätt in till! Ja det va fint det! Synd bara att de regnade!
Var ju såklart också en liten julmarknad också så det gick vi en liten stund... vid  5 va vi hemma igen så då gjorde vi lite mat och hade söndagkväll!

Idag gör vi nog det sista för examensarbetet! Jösses det är nära nu!!!