Venezuela

Ja det har gått ett tag sen igen sedan ja sist skrev.. sist skulle ja åka till venezuela men nu har vi kommit hem och även haft bröllopsfest!

Vi hade det helt fantastiskt i Venezuela, helt otroligt!
Vi bodde i djungeln i två fantasiska camp med många vyer och många djur, vi såg bla papegojor i mängder, anaconda, ödlor, myrslok eller sengångare, vet inte riktigt va det var... floddelfiner, så söta så! pelikaner... å massor med häftiga fåglar mm..
I orinocodjungeln bodde vi i en hydda som bestod av palmblad, vi hade palmblad till dörr, tre väggar och tak.. den tredje "väggen" var ingen vägg utan den var helt öppen och vi kunde vakna och titta på den vackra djungeln och floden som rann bredvid oss... snacka om romantiskt! det fanns såklart ingen el i campen utan när vi gick och la oss så fick vi använda oss av två stearinljus och det var inte riktigt lätt när det är becksvart och när det blåser lite granna! Men ja kan nog lova att ja nog sov bäst den natten på hela resan, kanske någonsin! för fy 17 va vi sov gott,, var det sövningen från syrsorna och paddorna och vrålaporna i djungeln som gjorde så att vi somnade som små barn?

Vi åkte vidare till en stad, cuidad bolivar och där fick vi lite historik om landet, intressant! Sedan åkte vi femmannaplan till vårt andra camp kainama.. det va häftigt att åka flygplan, så litet, men mådde lite illa av det.. kanske var det några kraschade plan som låg bredvid flygplatsen som gjorde det :)
I kainama åkte vi mkt båt och vi såg mkt av en av världens största nationalparker.. bla såg vi världens högsta vattenfall... i år var dock torkan den värsta sen 100 år så det va inte jättemkt vattnen i angels fall... men häftigt att se det! vi gick också bakom mäktiga fall så det var riktigt häftiga dagsutflykter vi gjorde!

Det här var lite vi gjorde den första veckan, skulle nästan bli en novell om ja tog med alla saker!!

Andra veckan åkte vi till Isla the margarita och där slappade vi i flera dagar, jösses va skönt det var att glassa i massa värme och bara sänga sig i havet/poolen!! och kunna ta en drink när som ;:)

Sedan var det fredag och vi gifte oss, jösses vilket drömbröllop, sånt man ser på filmer i stort sett!! kan inte bli mer romantiskt! Bilder kommer att läggas ut men det kommer att krävas lösenord för att komma åt dom så om ni vill se får ni säga till om det!


När vi åkte hem så var det massa strul på flygplatsen, vi hade överlass, massa kg, för vi hade en väska och det gick ju inte...  så vi var tvungna att betala 150 dollar extra, alltså typ 1000 kr... å med en del bakslag som vi hade på resan med pengar så bröt ja nästan ihop... nä vi öppnade upp alla väskor, tog ut all sprit vi köpt och la det i mammas, pappas och brorsans väska och DÅ gick det bra! Men problemet nu var att vi skyndade oss att lägga i dom i väskorna pga kö och då la vi inte flaskorna så bra... en eller två låg i väskan med bröllopskläder.... så vi var lite nervösa att de skulle gå sönder..

MEN då ropar dom upp brorsans namn på hela flyplatsen att han ska gå till gaten.... och vi tänker direkt, shit hans väska läcker med massa sprit...
Men icke.. det var sticksprovskontroll på ett antal väskor (på grund av allt knark som förekommer och som kommer från bland annat colombia, grannlandet) och hans väska blev utvald... så det var bara för han och pappa som hängde med att ta på sig en väst som de var tvungna att ha och sedan hänga med vakter ner i källaren för att ta upp allt i väskan för att bevisa att de inte har nåt knark med sig...

de klarade sig bra och brorsan och pappa kunde rädda våra flaskor att gå sönder genom att packa bättre :)

Men ja jösses alltså!

Man blir miljoner gånger erfarenhetsrikare av att resa, särskilt av en sådan här resa  där landet är så olikt hemlandet som man bara kan komma... va sägs som levande larver som fredagsmys till exempel?
eller låta barnen göra en båt och åka runt i när där är sådär ett två år.. bland krokodiler och pirayer utan flytväst... ja vi har verkligen en annan kultur och det tycker jag är så häftigt!!!


Nu får  det allt räcka! kanske skriver om nån mer händelse nån gång :)

Kram på er!