Exarb

Ja, vi håller fortfarande på med vårt exarbete å kommer göra det i 9 veckor till.... men nu har vi cirka 10 sidor skrivna!  Är inte det jätteduktigt?? :)

Nu ska ja en sväng till affären, sedan ska ja till skolan för att göra en testintervju men också färdigställa bakgrunden så vi kan skicka in den idag till vår handledare.. stora delar av bakgrunden skall således vara klar!


___________________________________________________________


Vi har visst 16 sidor "färdiga", flitiga vi! :)

Äntligen fredag!

Idag har jag ändå varit flitig, men nu tar ja då helg. Har skrivit så mkt ja kan, måste till skolan och leta lite böcker som fattas... men nu har ja skrivit 4 sidor enkelt radavstånd på bakgrunden i examensarbetet! Ja å L kommer typ va färdiga med bakgrunden nästa vecka... det är helt jäkla OTROLIGT!!

Min lön kom inte igår buuhuuu... men tur man har pappsen som fixar! För nog har johanna koll på sin ekonomi, mer än ni anar höhhö .. visade sig att det blivit fel vid en lönerapport men nu är det fixat å ja får lönen nästa månad ist! Så nu slipper ja undra vart den är! :)

nu tar ja helg, har huvudvärk just nu, likadan som igår,, inte van vid att skriva så här mkt höhö

Aja trevlig helg!

Torsdag

japp, hemmaplugg som gäller i fina vädret... har suttit å skrivit på examensarbetet och fått ihop en del, ja å linda har delat upp lite var och sedan får vi sätta oss och läsa igenom allt när allt är skrivet så att vi båda är nöjda och glada och så att vi ser att vi inte missat nåt viktigt. vi har alltså börjat att skriva på examensarbetet vilket är lite kul! äntligen känns det som vi kommit framåt!

Resan är betald och klar och om exakt 3 veckor har vi förhoppningsvis landat i Agador, hoppas nu på mkt sol men det ska va typ 25 grader varmt så det är ju lite lagom! Åh längtar! Måste snart börja packa haha.. men skönt med ett avbrott i vardagen!

Det här med ekonomi är väl ändå rätt jobbigt ämne, ja tycker det ja, blir deprimerad när ja får se bankpapprena ja får hem, ibland är det såklart bra besked som lön men ibland inte... just denna oroliga finanstid är det väl kanske inte konstigt att alla banker här darrar, men jobbigt att det ska drabba privatpersoner! Aja, ja kanske skulle läst ekonomi på högskolan också så ja kunde sätta mig in i det lite mer, läste ju bara ekonomisk inriktning på gymnasiet men det har ja ju nästan glömt alltihop känns det som.. det är ju faktist lite roligt också med ekonomi bara man slipper bokföring å skit  å att jobba med det 8 timmar om dan... :) Så kanske bäst att bara va en privatperson ändå då. Man borde hålla reda på sin ekonomi bättre, ja ska banne mig det sen, kanske inte nu men sen, när en ev familj bildas.. .

Nu ska ja iväg till skolan för att lämna böcker, sedan städ, därefter återigen plugg 

Bokat :)

Nu har vi bokat resan till MAROCKO, ska bli så kul så kul!

Ah ville bara säga det!

Sen vill ja också skriva att ja har världens bästa föräldrar!

Godnatt på er!

Hoppas

ja lever på hoppet nu tills nästa vecka, hoppas hoppas hoppas, men ja måste även ställa mig in på att det kan gå åt skogen men det vore så jäkla underbart!! Snälla, låt det slå in!

Jag och L fick bra kritik idag och först nu känns det som om vi kan köra igång på allvar.. det känns som att jag nu ser vårt arbete framför mig, vi har vår struktur och vet vad vi vill ha fram, nu är det bara att skriva i stort sett, BARA... intervjuer ska ju naturligvis också genomföras.. pust å stön och vi har också en tajt tidsplan tills vi tar ledigt, men klarar vi det, då kan vi verkligen vara lediga utan att ens tänka på skolan eller ha dåligt samvete! Jag VET att vi klarar det för vi jobbar otroligt bra ihop!

Nu i em tog vi ledigt, men i morron tar vi med hårdhandskarna och kör hårt i morron!

Soligt värre

idag är det också skönt väder! Skönt! :) Jag och L har individuella uppgifter idag med då vi inte kan göra så mkt med tanke på att vi inte träffar vår handledare förrens i morron...

Så idag har ja pluggat lite men också tagit mig en lååångpromenad i  det fina vädret... Powerwalkat med andra ord:) Hög musik i öronen så ja gick i min egen värld så det slutade med att ja nästan gick på en jättestor orm, tror det va en huggorm också för den hade ränder på ryggen.. vet inte ens om jag sett en så stor orm här i Sverige, snokar å andra huggormar har ja ju sett men inte alls i denna storlek... rysningar i miljarders fick ja men va ju tvungen att ta kort på den... tyvärr vet ja inte va mobilsladden och orkar inte leta fram den så  ni får föreställa er denna gigantiska jätte i fantasin i stället :)

Alltså nu är det ca 3 ½ vecka kvar tills vi åker, har ju inget beställt ännu, men vi SKA ju iväg så.. väntar och hoppas dock att de sänker priset ännu  mera nu så att vi får en billig kanonsemester! Vi behöver verkligen det känner ja! Hoppas, hoppas, hoppas!
 
Tänker inte plugga mer idag, så det har verkligen blivit en chilldag... värre blir det väl  i morron  å framåt när vi äntligen kan börja komma igång å jobba.. inte för att ja längtar utan mer för att  få det gjort så vi slipper å jobba som galningar i slutet av terminen!

 

Söndag

Ja ha då är ju snart helgen slut igen.... i fredags så gick vi på stan, flanör firade massor för de va invigning där.. ja köpte leggings på gina och då fick ja snurra på ett hjul som står i mitten av gallerian... där vann jag ett presentkort på  50 kr inne på flanör :) kul kul... tänkte att ja då kunde köpa nåt mer så ja gör åt 50 lappen annars kommer ja glömma den... så då gick ja in  på guldfynd för ja hittade inget ja ville ha på gina... å där handlade ja såklart också :) så återigen fick ja snurra på hjulet å då fick ja en fotbollsbiljett till gefle - gais som går på onsdag:) tog med andra ord de vinster som hade högst värde :) Får väl se om vi knallar å ser på fotbollen, har ju faktiskt inte vart på strömvallen än, lite dåligt då jag är lite av en fotbollsnörd eller iaf varit! MEN det kunde väl vart mitt lag som hälsade på: HALMSTAD :) jaja

På lördagen va de ju europeiska cykelmässan, har ju vart det hela veckan.. men då gick vi tipspromenad på torget, fick massa godis, reflex och P vann en high tech ficklampa.. vi smakade också på en väldigt god cider som systemet hade, en alkoholfri sådan och den va jättegod, perfekt ifall man någon gång inte kan dricka alkohol men vill dricka fint ändå :)
Vi tog oss naturligvis vår långrunda och sedan satte vi oss på balkongen med solen i fejjan, tror till å med ja somnade ett litet tag!

På kvällen bestämde vi oss för att gå på bio... min snälle och världens bästa bror gav mig biobiljetter i somras som han hade oc nu utnyttjade vi dom... TACK snälle bror! Vi såg PATRIK 1,5 och den va faktiskt bra! viktigt för oss lärare att se också!
Irriterade mig dock på "fjortistjejerna" som asgarvade och fnittrade så fort de homosexuella paret  kysste varandra.. den gav iaf många skratt och och var väldigt härlig på nåt sätt, vi fick följa paret i med och många motgångar som de tacklade.. En modern film :)


Idag har vi orienterat.. japp man fick en karta i går på torget å så skulle man hitta 10 saker runt om i gävle, med hjälp då av kartan... skoj på hoj hette det, men vi gick ist, tog ungefär 2 timmar att gå, lite till kanske och var intressant för ja har aldrig vart på vissa stadsdelar vi hamnade i :)

Nu skulle väl ja göra lite plugg kanske, men har ja någon lust ??? Nä, ja tror ja sätter mig på balkongen ist!


Ställ upp vet ja!



"Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet. Använd gärna våra bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta."

Här kommer min länkning till http://www.uppdragbarn.se/, om 5000 av er bloggare gör samma sak är vi uppe i 100 000 kr till Childhoods verksamhet redan idag. Kom igen nu!


Enkelt; Bara att kopiera och lägga ut!

För att vara säker på att dom hittar ditt inlägg snabbt så  pinga
här efter ni gjort inlägget... för säkerhetsskull ;)

Ha en bra dag allihopa!!
Kram

Onsdag

Tjo

Har idag pluggat, föga förvånande va! Har även vart hos min LLU are och gjort klart portföljen och skrivit VFU- intyget så nu är det iaf klart..
Analyserat avhandling nu, det är grymmans tråkigt och lite svårt med för den delen, men det löser sig säkert det med! det brukar ju göra det!

Mor ringde också, de kommer upp i oktober, den 24 tror jag å bror hänger också med! Han har ju aldrig vart i Gävle ju! Hoppas min lille bus också hänger med men han gillar ju inte att åka bil så blir inte så överaskad om han får va hos min "extramamma + extrapappa"..

Med våran resa går det väl bra, inte beställt nåt än för att det inte är fullt och förtillfället har de sänkt resan med cirkus 1200 kr per person så vi hoppas att vi har turen med oss att vi få resan jääättebilligt, det vore grymmans det! Ja vill verkligen åka utomlands nu! Vädret är ju för 17 sämre än sämst! Vantar i mitten av september herregud! Nä ja behöver sol! Annars får ja min höstdepression  tidigare i år!


Med exarbetet går det väl än så länge bra, vill inte eller vill att det ska bli tisdag, då träffar vår handledare,, hm hoppas han bara har positiva kommentarer!!!

Nä nu tar jag kväll, orkar inte plugga mer!

Gokväll på er

Grattis!

Lilla älskade vovve på födelsedagen! Tänk nu har ett år till  gått och du är hela 11 år! Du anar inte vad du betyder för mig, hur du hjälpt mig i med och motgångar! Matte saknar dig! Hoppas du får en bra födelsedag älskade vän!

  <--- Livsnjutaren, lillmattes älskling





__________________________________________________________


Grattis säger jag även  till min kusin som igår födde tvillingtjejer! Nu blir det full rulle för er! :) Men roligt förhoppningsvis!

Vaccination och plugg

Måndag igen... började dagen med en promenad på en timma, sedan pluggade jag lite grann, därefter bar jag i väg på ett ärende innan jag skulle vaccinera mig... så nu är ja vaccinerad i minst 25 år och max ja tills ja dör.. :) känns bra för ja vill inte ta sptrutor i onödan, just nu värker min arm så kan man slippa så... så nu kan ja åka utomlands så mkt ja vill utan att ta spruta! Dock, om ja ska till icke turista ställen där hygienen är dålig så måste ja ta en annan spruta för det men ja tror inte ja utsätter mig för att åka till ställen där hygien är så dålig!

Efter vaccinationen, mötte linda upp mig och vi började genast plugga hos mig... men gud va duktiga vi var! Är stolt över oss! Trodde inte vi skulle hinna så mkt som vi gjorde idag, så i morron och de andra dagarna denna vecka, blir mest individuella uppgifter och leta bra  litteratur som gäller... vår handledare är ju ledig denna vecka med så vi får ha tålamod och invänta han för att han ska kunna ge oss godkänt så att vi kan fortsätta och tex börja intervjua.

Men idag,,,, no more plugg :D 

jag antar utmaning

L hade en liten utmaning så då tänkte väl jag att ja kunde göra den, brukar inte orka göra utmaningar men denna va inte så jobbig :)

5 saker att göra idag:

* baka
* plugga
' motionera en runda på cirka 1,45 h
* tvätta
* laga mat

Vad jag gjorde för 10 år sedan..

.. hur 17 ska man veta det ? ja kommer knappt ihåg va ja gjort de senaste dagarna!

Ställen jag bor/bott på

* min byhåla där jag bodde under min uppväxt, till jag var 19 bast
* Gävle, från 19 år tills nu
* räknar lite Halmstad också fast jag inte vart skriven där

Saker jag skulle göra om jag blev billionär:

Billionär är ju fasligt mycket pengare att de inte går att göra åt dom, men ja skulle definitivt:

till mig själv:
* ha ett fint hus, några sommarhus lite överallt på jorden, alla hus skall vara miljövänliga
* ha några miljövänliga bilar
* skaffa två barn ( de kommer förhoppningsvis ske ändå men om ja va billionär slapp ja ju tänka ekonomiskt när det funkar med barn)
* betala av älsklings csn lån (det är ju det minsta ja kan göra :D)
* massa resor
* bara jobba 50 - 75 % (skulle bli galen av att inte jobba!), men pengarna skulle skänkas bort


Till familjen:
* de skulle få hus, bilar och betalda lån, även pengar också så de kan leva i lyx

Jag skulle inte leva som vissa kändisar gör och försöker bräcka varandra hela tiden, ja skulle bara bo bra, åka bra och äta lite dyrare än eldorados varor för att ja skulle va nöjd.. ungarna skulle bli uppfostrade som vanligt folk...

Mycket, mycket av pengarna skulle ja skänka bort till organisationer som jobbar för miljön, föratt om vi ska leva på denna jord behöver vi en bättre och inte sämre miljö!



______________________________

Vilket önsketänkande att ja så mkt pengar, men som sagt naturen skulle vinna mest på det om ja hade så mkt pengar :)

Nu ska jag ut och motionera, det står ju faktiskt på listan :)

V 37 är över

Ja då va denna vecka till ända med, så gott som iaf.. ja å linda kämpar på, vi tycker själv vi jobbat på bra, men hur bra vet vi inte.. vårt öde hänger på vår handledare som tyvärr  nu är pappaledig, något som vi tycker är jobbigt då vi inte kan nå honom för råd och hjälp, dessutom om vi kan gå vidare med det vi jobbat med... men så är livet ibland..
Nästa vecka blir således en ganska lugn vecka, lite inledning/metod skrivning blir det, sedan sålla litteratur, få fram mer va vi tänker med vårt arbete, men också lite fokus på våra indiviudella uppgifter, just nu känns det som vi tar en dag i sänder...

Idag ska jag på fest, ska till cicci, ska bli kul, dumma är bara att de ska kosta pengar å gå ut, det har rullat iväg alltför mkt pengar redan för mig och fler kommer rulla iväg, bland annat en vaccination för 500 spänn! Men men, sånt är ju livet, känns som att man har mer utgifter än inkomster, men för min del är det ju faktiskt så, det är tur att jag har en snäll fästman som jobbar :)  Jag vill också jobba!!

Trött idag, ska nog vila lite på soffan, har en lista på pluggsaker jag borde göra, men ja undviker att titta på den.. ja menar det är ju ändå fredag :)

Trevlig helg, svälj en älg! (va det Sune eller <Bert som sa det ?)

Suck

idag känns det lite mörkt för mig.. nada pluggambition.. tänker för mkt på annat som inte verkar vilja ordna sig.. har jag kommit in i min årliga höstdepression alla redan? Går för tillfället inte att se positivt på nåt, vilekt känns rätt jobbigt ..

Nä jag får bita ihop... gick min timslånga promenad kl 08, ätit frukost nu kvart över 9, så nu får jag allt se till att börja med plugget vare sig jag vill det eller ej.. 

Lördag

Idag har vi gjort stan, och bränt några tusen... så blir det när man köper ny tele älsk! Men det va välbehövligt, hans gamla mobil höll ju knappt ihop... ja handlade också, 3 höstkläder,, för nog har hösten kommit med stormsteg usch å fy..!

Inne på "kontoret" där vi har  våra datorer är det massa skit på skrivborden nu och det är mitt :( Är massa böcker och papper överallt och gissa varför? Jo de är ju till examensarbetet och till det behövs massa littertur... hm!

VFU n är över för allra sista gång... jag och M köpte en blomma som vi ställde på lärarrummet och  tackade för att alla hjälpt oss så mkt.. blomman va jättefin och uppskattad... alla önskade oss lycka till! Ska dock tillbaka till skolan på onsdag och vara med på ett möte med nya föräldrar och vi ska också skriva VFU blanketten vi måste ha...Men jag är över det hela nöjd med min praktik, dock känns det som att det är mkt man fortfarande undrar över,, men det är väl sånt man får veta när man hamnar i den situationen antar ja!

Jag börjar få en höstdepressionen tror ja, hatar hösten, känns så lååång och kall.... dessutom var augusti en besvikelse och september har ju inte börjat bra den heller.. .
All oro över den stundande framtid ter sig också naturligvis... vi får massa erbjudande om lägenheter i stort sett hela tiden och det är ju jättebra! Men det gär ju inte bara att flytta bara för att vi fått erbjuande om en lägenhet, hm skräckblandad förtjusning!

Nä det gäller att se positivt på alllt!, även om hösten stundar sig!