Hemtenta

Håller på med tentan idag, går segt tycker jag, men ska bli klar med utkastet iaf, ena uppgiften är jag hyffsat nöjd med men den hära hmmhm näää ... måste jobba vidare!

Lyssnade på Gert fylkings studentsång - solskydd... blev lite sentimental nästan, vill också ta studenten igen!! Vi hade ju faktiskt kul och va stor ja kände mig:) Äldst i världen typ! Inte för att jag saknar gymnaiset då jag var väldigt uttråkad där, monotoma dagar osv men ändå, saknar strukturen faktiskt, veta vad man ska göra och saknar faktiskt en del lärare! Skulle va kul å träffa dem igen nu när jag blivit "vuxen".. knäner mig faktiskt hyffsat vuxen när jag om ett halvår kan titulera mig som lärare själv! :) Då kommer jag tillbaka till denna struktur, men skillnaden är ju att jag bestämmer vad som ska göras och jag slipper sättas på prov.. lovely!

Om 1 och en halv vecka ungefär är jag tillbaka i lilla byn igen, då ska jag och A åka å titta på balen, As syster tar ju studenten! Och faktiskt eftersom jag oc hA umgicks så mkt som vi gjorde så känns det nästan som min lillasyster också:D Hoppas inte A blir sur nu, men ja har ju ingen lillasyrra, måste ju få låna:D

Snart är det ju också midsommar och vår kryssning ska bli av, längtar! Därefter två veckor jobb, sedan semester!!


Saknar min vovve mycket nu, bara för att jag vet att ja ska snart ska åka "hem".. min lille bus!

Anna, hoppas tentan gick bra!

Nä nu lär jag skynda mig lite!

Sola gott folk, sola!

Ge mig kraft

att fixa den svåra hemtentan så fort som möjligt!! Nada energi kvar, "ja har ju sommarlov" ... usch varför skulle den va så stor för?? Ja ska ha sommarlov denna vecka, senast söndag så det så,  skiter i om det blir dåligt! Nejdå ska väl göra så gott ja kan men det känns inte kul när det är så fint väder å så sitta inne å skriva på datorn! :(

Sista dan med klassen, som vanligt känns det lite tråkigt, vissa av dem kanske jag aldrig ser igen! Känns väldigt konstigt men vi kommer ju inte gå i samma klass nån gång mer... ja slutar ju för guds skull i december! Börjar min sjunde klass i augusti, har bytt klass varje termin... knasigt va!

Nä nu den icke rolige tentan

Hej igen

Var ett tag sen! Vet inte vad ja sysslat med, datorn har ja då inte suttit vid (iaf inte bloggat).. är så skönt väder så det lockar knappast att sitta vid datorn!

Jag längtar så till Halmstad så det finns inte! Vill se hur trädgården ser ut nu (fast den inte är färdig än) och allt annat de ändrat om i stugan mina kära föräldrar! Vill träffa min bästa D! Vill sitta på uteserveringar och titta på folk, gå på festivaler som kommer å går, fiska krabber, picnica i solnedgången med älskling, bada, sola, cykla i den ljuvliga naturen Halmstad bjuder på, shoppa, åka på utflykter, få besök, lata mig ....... Listan kan göra så lång!

Det är ju inte så långt kvar faktiskt, 6 veckor, det är bara lite mer än en 5 p kurs! Men först göra färdigt engelskan, sista seminars och lectures är i morron, två kvar alltså... sedan kommer hemtentan och jag hoppas den inte är svår så den går fort att göra,, i så fall räknar jag med att ta sommarlov på fredag!!! Men jag tror den tar längre tid med tanke på hur mkt det vart i denna kurs redan och den bara är på 4 ½ poäng!! i den nya skalan! Känns fantastiskt att jag överlevt engelskan faktiskt! Trodde jag knappt i början av året! Men nu, 4 kurser klara, 2 snart klara och förhoppningsvis blir godkända... ja jag är stolt över mig själv.. det va en utmaning men ja gillar utmaningar... det va mkt att göra, ja gillar å slita och känna mig stolt över mig själv!! Men ack, va vi i engelskan är värda sommarlov!!!!


Linda! Jag hoppas du har det suveränt hemma och jag hoppas att du kanske tittar ner till Halmstad! :) Vår stad! Vore superkul!

Nu vet jag inte riktigt om jag har nåt mer vettigt att skriva (om det ovan var nåt vettigt vet jag inte) så jag ska väl kolla till lilla smarriga lasagnen...

Har lite huvudvärk, sommaren är här! = sol = solning = huvudvärk! Men jag har faktiskt blivit brun, dock bara på ena sidan:) Svårt att sola ryggen på balkongen!


Bra gjort älskling att donera blod!!! Tycker fler ska göra det faktiskt, får också en present varje gång.. denna gång tog han lotter! (man får alltså välja mellan olika saker). Jag har länge funderat på attdonera blod jag med, men är nästan säker på att min hälsa skulle bli sämre om ja gjorde det.. med tanke på hur min kropp reagerar på saker och ting.. (min kropp lever sin egen värld!)

Ida! Håll ut, lillen är här snart! :D

Fina väder

Idag är  det fint väder om än aningen kallt.. ska ut på stan idag igen, var där i går med och köpte lite kläder men ska se om ja hittar nåt passande till en kjol ja köpte..

Sedan vet jag inte mer som sker idag.. vill lägga mig i boulognern å få sol på mig så hoppas på det!


Jag har kommit på något som förhoppningsvis gör livet lättare senare ... Det känns ändå hyffsat skönt och hoppas allt går i mina planer... men tänk om det inte gör det? Vad gör jag då? Nä, negativa tankar är bara onödiga, får hoppas på det bästa!

Redovisning

Sådär en redovsining avklarad, en stor kvar och den blir på måndag,sedan är det bara en liten kvar också och därefter hemtentan som ja inte vill ha, men ska försöka göra den så fort som möjligt så jag kanske till å med kan vara färdig nästa fredag.. . vilket betyder att jag bara har 9 dagar engelska kvar! Wiihooo och än så länge är ja godkänd i allt! fick tillbaka tentan och en annan uppgift, båda med goda kommentarer och resultat! Jag är nöjd!

Redovsningen då.... ja du har aldrig varit med om liknande vet inte heller om ja ska skriva det med hänsyn till en i gruppen... äsch ni vet ju inte vem det är ändå så... personen ifråga somnade iaf på redovisingen... i part 2 av vår oral pres, så får vi sitta ner för då är det diskussioner i helklass och då somnade personen...hela klassen såg ju detta naturligvis och läraren också:) Jaja så kan det gå.

Sommarlängtan har faktiskt vänt nu, nu ser ja framemot den då ja och hunny inte behöver va ifrån varann i en månad... vi ska ju som sagt fira midsommar i hop i helsingfors..

Herregud om 2 ½ veckor åker ja hem  åbörjar jobba... det e inte klokt! denna termin gick faktiskt fort den med

Nu förbereda project work oral presentation!

Åh

Idag mår jag jättekonstigt, är yr, mår illa och kan inte fästa blicken. dessutom ont i magen! Hoppas det släpper snart, ska ju väg till skolan i em!

Fick reda på tentan nu, slipper göra om den, blev godkänd! Det blev ännu en gång ett C 84/100 p. Skönt! Hade inte orkat göra om den.

Nu är midsommar bestämt! Får träffa min älskling och behöver inte va borta från honom i en månad i sträck.. Vi ska nämligen åka på kryssning till Helsinfors med min bästa kompis och hennes kille! Kommer bli så bra!

Nä nu måste ja nog lägga mig vid tvn eller nåt, världens snurrar och magen är inte vän med mig idag,, hoppas att det blir bättre och detsnart! Har inte tid att va sjuk!

__________________________________________________________________________________________

Bättre nu iaf, somnade vid tv en dryg timma, på gott och ont, kommer säkert inte kunna somna ikväll bara för det.. men nu är det bara huvudvärk som tynger mig!
Ska iväg till skolan nu och planera en redovsning, yay, not men ju mer man betar av på göra på engelskan listan ju gladare blir man ju:) höhö, såå trött på engelskan och att gå i skolan överhuvudtaget! men skam den som ger sig!

Freitag

Yes, fredag igen! Skönt, har varit mycket denna vecka.
Nästa vecka blir det nog lite lugnare, bara heldagar på måndag och onsdag, sedan hemmaplugg..
Veckan därefter är det projektredovisning och vi kommer även få hemtentan som är den sista som vi gör på engelskan.

Pratade med en exklasskompis i går som läser idrott denna vår, jösses tur jag inte valde den! De ska nämligen paddla kajak och sova i tält två nätter! Jag hatar att sova i tält.. förra året hade tydligen i stort sett alla fått vatten in i tälten (va ja fattade det som) så jag lider med henne... dessutom är det obligatoriskt! Hur gör man om man är ensamstående med barn då??? Konstigt!

Pratade med L igår och hennes lärare (som även jag haft tex i höstas) tyckte vårt ämne som vi ska skriva om i exarbete verkade va jättebra! Kändes skönt! Tänker dock inte avslöja va vi ska skriva om:) Vår lilla secret här på min blogg! haha.. Får väl tacka min lilla mamma som gav oss den ideen! Nu ska vi bara utveckla ämnet och få fram det vi vill få fram! Men ämnet är klart och det tycker jag brukar va det svåraste när man skriver uppsatser!

Idag ryktas det med att jag kommer bli utbjuden av min kära sambo... får väl se hur det tar sig!

Nu lite grann plugg (har ingen pluggambition idag) sedan ut och gå!

Fina människor!

Det finns så många fina människor här i vårt land! Jag blir så glad över minsta ting, ja det gläder mig, särskilt när jag är i en svacka!

Tack för det! :)

Sommarångest

Ja nu kommer ju sommaren med väldans fart.. Engelskans uppgifter blir mindre ju mindre veckor det är kvar.. Betar av bit för bit! Otroligt skönt då det har varit en jobbig men otroligt lärorik vår!

Dock har jag sommarångest trots att jag längtat så tills engelskan är slut, men nu när terminen slutar så känns det inte så bra längre.. ska nämligrn va ifrån min älskade i en månad - ett nytt rekord således.
Icke att förglömma så ser jag framemot att komma hem och få ett miljöombyte å träffa hunden, päronen, bror å sådära, naturligvis träffa bästa A och D.. Men det blir ändå en stor saknad efter min älskade...
Förra året var vi borta tre veckor från varandra, när vi träffades igen var vi som nyförälskade, blir nog så igen skulle jag tro och det är inte fel.. kanske är det bra att va ifrån varandra ibland och inse hur mkt man saknar och älskar mannen man bor med?

Vecka 28 älskling då väntar Halmstad på oss två och min andre kille såklart, bamsen! En riktig semester i år!
A och F är välkomna om ni vill såkklart - tror inte mina päron har något emot det trots att de är där.

Ska bli kul att ses A, var allt ett tag sen! 
 

Nog om sommaren som även detta år är ett litet bekymmer (nästa år blir det nog en bättre sommar)...

Ida,! det börjar närma sig!! 4 dagar kvar, sen har du kanske bebisen i din famn! Så spännande! Snart kallas du morsa Ida:D Så mys och ha en liten bebbe! Håller tummarna att allt går bra och sådär och väntar även jag på ett sms eller samtal om att det är dags!
 Känner mig lite nervös för din skull! Lite pirrig kanske :)


Nu dock hinner ja inte blogga mera, ska plugga och städa är det tänkt, *suckar*
I morron är jag ledig från skolan och tänkte bara plugga några timmar på fm, sedan ska jag vara HELLEDIG HELA helgen!

Kram på er!

Tisdag

Dagarma fortlöper med plugg plugg plugg... igår läste jag 100 sidor i babylon skiten så nu bara 20 kvar men de tar emot! :S promenixade med L igår också vilket va väldigt trevligt.. gick också lite på stan så nu har jag äntligen en ny eltandborste,, men dog ju utan förvarnning i helgen!

Idag har S och jag varit duktiga.. grammar assignment är färdig att lämna in, stryken från listan "kvar saker att göra på engelskan" och vi har även börjat med projektarbetet, vår ambition är att denna ska va klart denna vecka, vilket vore super! Om den blir det, kommer jag faktiskt ha det hyffsat lugnt, till hemtentan dyker upp (om ja nu inte kuggar på tentan). Har iofs en redovisning nästa vecka, babylonskiten och veckan därefter är det vårt projekt som ska redovisas.
Engelskan börjar med andra ord att närma sig sitt slut vilket är underbart! Ska bara bli godkänd nu också!

Nu en dusch för ja fryser, sedan plugg!

En helg har förflutit

ännu en helg försvann, vi är nu inne i vecka 20 tror jag, vilket betyder att jag och älskling har semester om 8 veckor! wiihoo... förstå vad jag längtar för denna termin har verkligen tagit musten ur mig, var länge sen (ända sen 2 på gymnasiet) som jag hade så här mkt att göra! Hoppas, hoppas, hoppas att jag blir godkänd på tentan så jag slipper den skiten i alla fall... men ju mer jag tänker på den ju mer blir jag osäker på om ja klarat den eller inte.. Jobbigt! vill veta resultatet nu! Men visst borde jag klara den? Brukar aldrig få Ig på prov, men kanske ska va nu då!

Helgen har varit strålande fin så det har blivit sol i boulognern och redan nu har jag fått ettt litet smeknamn av framförallt min älskling och visst ja har faktiskt fått lite färg, förvånadsvärt lätt brun blev jag i år, brukar va segare att bli brun den första brännan, men kanske är min bränna från Thailand som spökar, hade jag lite kvar kanske? För övrigt så har jag å älskling varit förlovade i ett halvår nu (igår) och nej ledsen att göra er besvikna men inget bröllop i planerat:) När 17 skulle vi hunnit det?
Får ju inte heller glömma att vi grillade i lördas också, mahh så gott! Dock åt vi potatissallad till och det är ju inte lika gott som nån varm potatis! Igår åt vi dock midsommarmat (ja sant) och det va gottis! Jag å älskling kommer vara i från varandra på midsommar, det gillar jag inte.. viär ju ifrån varandra 1 månad, elle 4 veckor, eller 29 dar om man så vill :(


Idag fyller världens bästa pappa år!! Grattis till dig!

Nu blir det plugg,, ledig idag, går faktiskt bara på onsdag, men det blir fullt i veckan ändå, har tre relativt stora saker att göra, en grammatikuppgift, ett projektarbete och en bokredovisning som ska hållas för klassen..

Suckar!

ännu en tenta skriven

ja så var ännu en tenta skriven.. skulle visst va i tentasalen och inte i en vanlig sal, tur vi gick i tid!  Har engentligen ingen aning om ja klarar tentan eller inte för det är svårt att veta hur han bedömer.. som en uppgift kan man få 40 poäng på av 100....
Hörde att han bara tar en vecka på sig att rätta.. så den som lever får se! Men förhoppningvis är nu 4 av 6 engelskakurser avslutade! 2 kvar - you can do it!

Ut i solen gott folk, det tänker ja göra iaf!

Första lilla brännan

ja. liten rand har ja fått idag av att sitta ute och plugga till min jädrans tenta som jag har.. Hoppas den går fort i morron så ja kan sola mer i morron.. för fint väder har de ju lovat hela helgen!

Jag booooorde väl klara tentan tycker ja, men beror på vilka frågor han ställer och hur han bedömer... 70 % är rätt mkt också för att bli godkänd också... men men den som lever får se!

Har eg ingen tid att sitta här just nu, hade massor och skriva innan men nu har de runnit bort de där tankarna...

nu bara fokus på varför english is an international language....


Sitt ute i solen, den är underbar nu!

Tentaångest

Ja nog har jag allt ångest för tentan, vet inte alls om ja kan den eller inte.. hjälper ju inte att den är såå lätt så att gränsen för att n åett godkänt är 70 %. Lätt för läraren å säga att det är lätt eller... ? De gamla tentorna är ju så svåra!

Men kuggar man så kuggar man... det kommer väl alltid en omtenta, även om det inte känns särskilt motiverande att göra... orkar inte, har ingen lust!

Vad jag blir glad av kommentarer! Vet att min stackars blogg inte är särskilt intressant just un då allt kan tyckas handla om engelska men det är iofs inte konstigt eftersom mkt av min tid går till den.

I helgen, ska det bli kanonväder.. hoppas det stämmer, då vill ja grilla i boulognern! Nån som vill med?

Hoppas ja ska va lite ledig i helgen men måste läsa lite i skitboken som ja ska ha seminarie på... gött å ha seminarie när man inte fattar boken,, ska ge den en chans till å läsa den en gång till för att se om ja förstår den bättre då..  förstår den i nuläget bara övergripligt!

Nä nu måste ja pallra mig till skolan och ha ett litterturseminarium..


Ha det så bra alla!

Grattis

-Helena på 22 årsdagen!
-Min kusin Johan på 21 årsdagen!

Hoppas ni får en bra dag! Själv blir det skola och sedan tentaplugg!

Länge sen

ja det va ett tag sen ja skrev, sorry för det!

har varit valborg och det va såklart kul, brukar va roligt! fulla studenter går å tänder på en stor  brasa när allmänheten ser på... undrar va de tänker höhö, men fint sjunger vi(eller?)

Torsdagen får jag ont i mitt öra, nåt fasansfullt ont, gött mos, blir till att ta det lugnt den dagen...
Fredagen blir det bättre, men återkommer på kvällen, hoppas det försvinner  under natten.. men icke
Lördagen ont igen i örat men också huvudet och halsen... vräker i mig onyttigheter för att "det är ja värd nör ja har ont"..
Söndag fortfarande ont, men känns som att de går på rätt håll... Johanna bjuder oss på grillat med gratäng.. underbart gott J! A, E och D va å åt med.. Kommer sakna E och J så mkt, även A.. de har ju fått jobb i gbg, sundsvall och sthm :( bra för dem.. men blä kommer sakna dem! Men snart är jag där med, att söka jobb!

Mellan varven av smärta och icke smärta har jag pluggat och vart ute på promenader och lite sådant såklart!
Har tenta på fredag så får se hur den går... beror precis på vilka frågor han ställer! men om han går mkt på anteckningar och det han sagt borde ja ju klara den, eller? Sucka. vill verkligen klara den så jag kan stryka en kurs iaf! Den som lever får se!

Nu är det nog dags för mig att pallra mig till skolan! Jag har noll lust att gå till skolan... känns som sommar och då går man inte i skolan? Men men, 5 veckor kvar av engelskan - you can do it J!


Ta hand om er! J och E hälsa Småland från mig och säkert L också! :)