Buzzador och valborg

hallå igen!

jag är som ni kanske vet en buzzador, vilket innebär att jag testar nya produker och samtidigt sprider information om dem! Jag får alltså produkter gratis men som tack ska jag berätta om produkterna och givetvis ska jag göra det!

I detta paket var det 6 deodoranter (fullstora) och en fullstor duschcreme från dove... fick det idag så inte hunnit använda det.. men kommer skriva om det här på min blogg om hur de är!

Dove är ju ett välkänt märke och är enligt mig ett väldigt bra sådant.. jag "lider" av en känslig hy och har alltid tyckt att dove mildrar mina besvär då dove gör kroppen mjuk och smidigt.. något som bra för mig som har nässeutslag (kliar mkt) och för er andra också för den delen!
de nya smakerna är grapfruit/lemongrass/mimosa och gurka/grönt te/päron... jag har valt att testa den förstnämnda!

Så nu gott folk och särkilt fattiga studenter, anmäl er på buzzador för att få gratisgrejer och va först att prova.. det enda ni behöver göra är lite reklam!


Följ länken och anmäl er!

http://www.buzzador.com/se/buzzador/register.php?refstr=Johanna7  


_________________________________________________________________________________________

Nu är det dags för mig att damma av overallen och hämta cider och sedan springa iväg och fira att våren är här!

Kram på er!

Sol

jag har tappat min ambition till  allt känns det som men främst såklart plugget... vilket inte är bra då jag har tenta nästa vecka! jippe! (not!)

igår snackade jag med A, hon fick visst sällskap av en hund som blivit rädd av påskasmällar! Men historien löste sig gott även fast telefonsamtalet mest bestod av NEEJJJJ!! för att hunden troligen va lite busig och hoppade på A: :) :D

Valborg i  morron, då blir det fest! skamligt att erkänna men tror det är vårens första fest! Blir sittning såklart och elda upp brasan! Och oven åker på för första gången detta år!:)

Nu blir det mer plugg!

Må äckelgubben i österrike, som hållt sin dotter inlåst i 24 år och våldfört sig på henne så att hon fått 6 barn med honom, brinna i helvetet!

...

Vet inte vilken rubrik ja ska ha:)

Har pratat engelska och förhört mig själv i snart en timma nu.. my god, ja hör på mig själv hur mkt ja har utvecklats under denna vår som jag läst engelska! Jag KAN  faktiskt engelska:) Och jag kan bara inte låta bli att skänka lite onda tankar till mina forna engelsklärare vi haft i högstadiet/gymnasiet.. för de va faktiskt inte bra... sämst va ju våra lärare på gymnaiset.. kan förstå vår högstadielärare då hennes situation inte var optimal men på gymnaiset herregud, inte konstigt att man inte utvecklades! Jag tyckte det va skittråkigt med engelska på gymnaiset för det va så tråkigt på lektionerna! Nu har vi roligt och det känns inspirierande och dessutom är ALL undervisning helt och hållet på ENGELSKA (ja kan inte ens komma på att min gymnasielärare föreläste på engelska?! Någon, anna? ).. det är inte bra... jag och sofie som enda 1-7orna blir till å med uppmanade att prata i stort sett hela tiden engelska med våra elever... då ska de väl vara SJÄLVKLART att en gymnaise engelsklärare ska göra det HELA TIDEN! 

Visst har de vart utmanande för mig och de har vart kämpigt.. "de andra pratar ju så bra" men det är ju eg inte så konstigt... 
Jag vill utomlands och träna min engelska!


Igår satt älskling, johanna och jag på balkongen och käka glass, hamburgare och kakor hela eftermiddan! för johanna bantar inte längre:D (hehe aningen internskämt där kanske) Jag rådde till å med att få en rand av solen! 

Jag och j spelade othello.... först vann johanna med 34-30 jämt... men sedan visade jag att lärare visst ska ha mer lön pga sin kompetent för sen vann jag med 46 - 18 eller nåt sånt:)


hehehe så vi vann varsin gång...

sedan gick vi in och lagade tacos... käkade det gott som vanligt och sedan blev det talang såklart och därefter film..! Mkt trevlig dag!

Nu snart ska jag och j ut å gå i solen, vi ska gå en långpromenad på 2 timmar och sedan ev lägga oss i boulognern... har pluggat lite idag så det kanske räcker?:) Eg inte men men... det är ju inte alltid det är fint väder.... :)
Fick veta av J att det inte alls är så bra att äta för mkt morötter! Mäh, ja som är inne i ett morötterstim (ja, ibland är ja faktiskt hälsosam:) iofs behöver ja väl bygga på mig lite inför sommarens jobb enligt lite pikar här å var men ändå, hälsosam kan man visst va på veckorna iaf)

Är gräsänka idag så är lite tråkigt.. tur man har J då!:)

Tankar

Jag känner bara för att skriva av mig idag. Vad jag ska skriva om vet jag inte. Men däremot vet jag att det virvlar tusen och åter tusen tankar i mitt huvud idag, allt från enklaste lilla tanken på när jag ska ut och gå idag i fina vädret, till stora, stora mycket viktiga beslut.

Att vara vuxen, (för det är faktiskt det jag är även om jag ibland saknar barndomen och slippa ha problem att ta itu med,) kräver enormt mycket av en. Allt ska klaffa på rätt sätt men även om det inte gör det så vet man att allt löser sig till slut. Men är det verkligen så? Löser sig verkligen allt till något som man tycker är bra?  I så fall, hade man ju varit lite mer modig och testat på några av tankarna som virvlar i huvudet.

Men, man gör ju inte det. Jag gör inte det i alla fall. Jag vågar helt enkelt inte. Ändå anser jag mig ha rätt att klaga på min vardag som är just nu är tråkig med bara plugg hela tiden. Enda ljuspunkten är helgerna, men även de innehåller plugg.

Hur vet jag att jag valt rätt med allt i mitt liv? Hur känner jag det? Jag är nöjd med tillvaron men kan jag bli ännu mer nöjd? Det är så damn svårt att veta. Otroligt svårt. 

Jag har varit lite nedstämd på sistone på grund av stress (tror jag i alla fall), vilket gör att jag inte fungerar. Dessutom blir vardagen tråkig när man inte hinner med det man egentligen skulle vilja göra. 

Jag hoppas, hoppas verkligen på att allt ska bli bättre. Jag förmår mig inte att släppa allt. Jag ser en framtid där allt jag har nu är inkluderat och även ännu mer. Därför ska jag kämpa!
Det är inte långt kvar nu, 6 veckor stress kvar. 6 veckor, sedan har jag klarat ännu en utmaning (är duktig på att utmana mig själv, skam den som ger sig) Därefter en sommar, sedan 20 veckor till. 
Det går att klara - om viljan finns. Om alla vill tillräckligt mycket så går det. Det gäller bara att hitta viljan som finns någonstans inom sig... 


Jag är ledsen för dessa ord, känns inte särskilt positiva i denna ljuva dag med sol som borde höja ens tillvaro till max. Det kanske den gör snart... den som lever får se! 

Jahaa..

Ok.. ännu en lektion med min amerikanske lärare har förflutit.. han ha r för övrigt på sig sin vårkollektion nu.. vi har haft honom 5 ggr och de tre första gångerna hade han en rödrutig flecetröja på sig, men nu har han haft en gul slipover över en skjorta.. vårstyrseln alltså
Men ack, va kul vi har på hans lektioner.. han är verkligen skitkul :) Men tentan blir väl inte lika rolig även om han säger att den visst kommer bli enkel bara man går på hans lektioner..
Och måste väl skriva detta också... ingen dialekt är mer än rätt än någons... även om jag är lite "ethnocentricity" och tycker att min grupp med min dialekt är bättre än ni andra..:) höhöhöh skoja bara! 

Har eg inget att skriva... är fruktansvärt uttråkad just nu även fast sola skiner så fint! men plugget är så intensivt hela tiden så det blir inte ens kul.. ja iofs när vi har vår am lärare så är det lite småkul... 

Nä skiter i plugget för idag.. får va duktig nån annan dag, typ i helgen.!

Underbara blogg, va tråkig du blev idag! 

15 p

ja, nu har ja 15 p engelska, går ju framåt, nu är de bara de sista 15 p som ska inhåvas på första försöket helst, vill inte ha rester!!

Tentan som bara är på 3 poäng oroar mig ordentligt, det blir att plugga duktigt den tid jag hittar!

Ibland vill man ha mer tid ibland mindre.. saker som man längtar till går sakta, saker som man inte vill att de ska komma går det väldigt fort till! Jobbigt!

Vecka 17 nu, bara 10 veckor kvar till semestern!

En liten fågel i mitt öra viskade också att lilla Elin ska ev komma på besök i sommar! Första gången i mitt svenska paradis Halmstad!  Skojsigt! Kanske J kan komma också, hon som ska hamna i gbg!

Det är för fint väder för att ha pluggambition, det stör mig som tusan då ja måste plugga! Jäkla amerikanska lärare, måste du ha en sån svår tenta! Med alla svåra ord!!

Nåväl, får se om ja pluggar nåt mer, lutar mot inte..

tenta 2

hur 17 ska ja klara denna tenta? det vet ja bara inte!  den är skysvår!, tittar på gamla tentor och kommer inte få många rätt på dom om ja hade gjort dom nu! jösses va svåra! det kommer bli mkt plugg framöver märker ja! om 2 veckor lite drygt så är tentan då ska allt sitta, ja ser inte framemot detta plugg... är det nån annan som vill göra min tenta? Ja vill göra grammatiktentan igen ist för denna helvetes tenta som behandlar historik på engelska å vart i världen man snackar engelska osv... de konstiga orden har ja ändå hyffsad koll på nu känns det som... men ändå inte tillräckligt och de räcker ju heller inte för att klara tentan! frågorna är värst... nä måste fixa mig nu.. ska plugga lite till sedan ge mig av till skolan för litterturlecture...

jag vill eg plugga på tentan nu! (eller vill å vill... )

Tentan

Så har ja fått tillbaka tentan då... första två sidorna såg ju super ut ,alla rätt och kommentrare från erik, kort och gott "good", sedan följde väl lite småfel här och var men framförallt aha fel (som ja visste innan men glömt i stundens hetta) och de jobbiga SLARVfelen! hatar dom, om ja inte slarvat eller stirrat mig blind på översättningsmeningarna hade ja ju kommit upp till ett B betyg.. .nåväl är supernöjd med mitt reslutat ändå!
Å kul å få titta igenom den rosa tentan:)

Nästa tenta har ja inte börjat plugga till än,, är om två och en halv vecka, kanske börjar bli dags? Min amerikanske lärare är bara för rolig, väldigt amerikansk men med en rolig humor! Särskilt idag när hans fru ringde på lektionen!
dessutom de tre första gångerna hade han samma tröja på sig, en rödrutig fleecetröja... idag måste han tyckt det är vår för idag hade han en gul slipoveraktig sak med skjorta under som till å med matchade! :)

Robert, var va du idag när vi skulle ha grupparbete? Där satt ja i min ensamhet i 20 min innan Per-Anders kom och senare Maria och Maria...

Nåväl vi fixar väl det nån annan gång...

haha det heter chex!

äntligen har ja fått de bevisat och vi behöver inte prata mer om det!!
ni på östkusten och därmed gävle bla och även min älskling  säger fel!!
det heter chex och inte kex med K, hörde detpå radion nyss och hade att göra med vokalerna (synd att ja inte fått nån grammatikundervisnnig i svenskan) dessutom låter chex mer svensk än kex!!! va nöjd ja är, min dialekt är alltså mer rätt än älsklings vilket gör mig såååå nöjd! :)

det glädje mig denna skitdag, mår verkligen skit idag och skulle helst inte vilja göra nåt idag, men pluggar nu och sen i em är det en lektion med amerikanan som gäller! därefter tentagenomgång! ska bli spännande och se va ja missade!

det börjar gå mot sommar, det gillar ja, betyder att engelskan börjar ta slut, även fast vi bara är i april.. en redovisning avverkade vi igår iaf, gick nog bra tror ja... så nu två redovsnnigar kvar, ett projektarbete, en tenta, en hemtenta och småuppgifter sedan fri från engelskan (om ja nu blir godkänd på allt!)

får veta oral and written på måndag, hoppas ja blir godkänd på det iaf! Så är det bara i så fall 15 p kvar att ta!

Ida! det är inte långt kvar nu, snart inne i maj! jösses va tiden går!

Thank good it's Friday!

jo men visst, denna vecka försvann den också! Dock lite segare känns det som, har kommit in i en liten svacka, vill inte till skolan längre! (har ja velat det nån gång denna vår eg), vill bara va färdig med engelskaskiten! 7,5 poäng är ju ialla fall klara, men de andra 22,5 poängen då? hohoh vart är ni? nåväl, 7,5 är ju alltid nåt:)
Men åh va ja inte vill ha mer engelska nu, men nu tror ja det är 7 veckor kvar av den, jag måste hålla ut, måste hålla uppe tempot, inte tillåta mig att strunta i saker och ting som har med skolan att göra!
Pusha mig framåt så att ja ser till att bli godkänd på allt med en gång, det är  viktigt! Orkar då inte med några rester.
7 veckor kvar, kämpa! 13 gjorda, 7 kvar.. men när de är gjorda, åker ja direkt hem för jobb.. kommer inte få se min älskling på 4 veckor.... det är låååång tid.. kommer bli jobbigt, men pengar måste man väl ha antar ja och jobbet är helt ok! Då inte Åke krånglar. Sedan har vi tre veckor ihop (om inte älskling åker upp tidigare) som vi ska spendera i bland annnat Halmstad, kanske tar vi och hälsar på J i gbg om hon fått lägenhet, men kanske ska säga till henne först;) Kanske blir det tyskland en sväng, vem vet? Småutflykter i sommar alltså...

Nu borde ja väl börja plugga men fredagar är alltid så sega att komma i gång också, kan ja skylla på min svacka ?
Elller kanske att ja tog ut mig igår då jag i stort sett höll på från halv 8 till 22 med diverse olia grejer som plugg, motion, handla mat, städ och laga mat..

Solen skiner idag, man får mindre motivation när solen skiner faktiskt då vill man bara ut och känna sig fri, lite oroande med tanke på att ja fortfarande har 7 veckor kvar av engelskan! SUCKA!

Längtar tills vi kan ligga i boulognern å sola! Så skönt! Men mest av allt längtar ja just nu till v 28, långsiktig längtan har ja också, men ingen id'e att längta dit än för då kommer det bara gå så sakta!

I morron får vi besök av en kompis till älsk, han ska sova här till sön, har aldrig träffat honom.. vet ni va! när inte ja bodde på triangeln så bodde han i mitt rum, så när älskling va i mitt rum när ja bodde där så kände han sig nästan som hemma eftersom hans kompis bodde där då! Å ja har aldrig träffat honom! Bara pratat med han i telefon, precis innan vi skulle åka upp til gävle första gången.. frågade om det fanns en lampa i taket:) det gjorde det inte!




Nu försök till plugg!

JAAAAAAAAAA!!!

åh my good,, ja har mina första 7,5 credits i engelskan klara!!!! klarade tentan!!! känns underbart!!! gick som ja trodde men inte vågade riktigt tro... enligt mina beräkningar skulle ja få  runt 95-100 poäng  (maxpoäng 120)och ja fick 95 p, vilket resultaterade i ett fint litet C, helnöjd!! Spelade ingen roll om ja fått E iofs, huvudsaken va ju att ja klarade den! Hade gått under om ja hade fått göra om! 
Var värt att sitta typ hela påsken  att plugga för nu slipper ja göra om och ha det också att plugga!! jäkla grammatik ur vägen! Lyckades alltså med bedriften att lära mig ett språks grammatik på 10 veckor! Släng er i vägen högstadiet och gymnaiset:) hihih

Fy fan va glad ja är nu, en sten föll från mitt hjärta,, ja har en 7,5 a klar iaf! Nu väntar vi svar från de andra kurserna men där väntar ja bli godkänd eftersom ja gjort uppgifterna, tror dock inte ja får ett C:) D på sin höjd, men ja är nöjd bara ja blir godkänd för denna kurs är inte att leka med! 

Nu läsa lite språkdidaktik, sedan väntas skolan hela dag! 


Kram på er! 


HAPPY!!

Jäklar

Va händer egentligen? idioter hemma idioter här!

Tre brott på några dagar...

Läser på aftonbladet att 42åringen erkänt att han mördat lilla Engla... varför mörda en oskyldig 10 årig flicka? Va vinner man på det?

Finner inga ord.. tänker på de anhöriga till flickan

Pluggdag

Idag är det en pluggdag, passar bra när regnet nästan öser ner!

Igår va det en trevlig dag.. fick besök av en liten hund på dan, elin va hundvakt, söt liten krabat på 6 mån:) och visst kliade det i tänderna:) va en liten dansk - svensk gårdshund:) han gillade väldigt mkt patrik och hans sockar.. även vår matta:) tror patrik blev lite försjust i den lille krabaten med så kanske har han insett att det är roligare med en hund än en katt!

Gäster igår med, mys pys med cheececake, kex och chokladbollar:) Trevligt det va!

Linda och ja skulle prata exarbete, men som vanligt kommer man ifrån ämnet man visst skulle prata om, men än är ingen riktig panik.. är ju baraämnet som skas funderas ut!

Nu lite plugg till sedan ut i regnet! För lite regn hindrar inte mig från att ta en promenix!

Frissan!

ja nu har ja gjort slag i saken och vart hos frissan och för första gången någonsin blev ja nöjd.. ska lägga namnet linda på minnet! blev så bra och inte ens kort:) mitt hår växer ju inte innan till en viss längd (delar av håret gör inte det)  och ja har alltid velat ha långt hår, men hon trollade bort det så så det ser jättebra ut, jämnt och fint och framförallt det slitna är borta!
Men dyrt blev det, köpte schampo också så det blev över 500 kr! men ja känner att ja är värd det:)
Fick en oerhörd fin komplimang av frissan linda också.. hon trodde först mitt hår var färgat då det är så ljust, men det är ju min egna färg och hon tycker den är jättefin och att det är ovanligt att man är så ljus så se till att bevara den odyl.. va kul å höra! schampot dock är till för att blont hår kan ha en viss tendens att se gult ut ibland och det har ja upplevt att mitt hår har gjort ibland, så med glädje och lite ångest köpte ja ett schampo som tydligen är blått för 189 kr! :)

Huvudsaken är väl att ja är nöjd eller?

_______________________________________

Tänker på Linda och hennes kompis, fy fan vilka idioter det finns i vår värld! Finns inga ord!!
Och är vårt "hemma" (nästan hemma iaf) så grymt nu?

Finner inga ord!

Grattis mor!

Grattis mamma på födelsedagen!!! Tänker på er, ät mkt tårta!:)

Innan hade ja hur mkt som helst att skriva men nu nada!
Idag har jag och Linda gått och gnällt,, hur det nu lät, men gud vi ska ju skriva exuppsatsen ihop och allt vi ville veta är att vi har tillräcklig behörighet till c nivå,, men nähä ingen på skolan vet? vem ska man fråga? alla slussar oss vidare! till slut blev vi så trötta och då fick stackars studievägledaren ta våra lite upprörda kommentarer och hon såg ledsen och besvärad ut efter det... ja vi vet det är inte hennes fel, men stressad som vi var eller iaf jag, så ville ja från skolan och hem för att plugga och städa, men det hann ja inte idag bara för det... endast städningen..

får bli i  morron ist...

måste också irritera mig på  gamla tantar och gubbar som hela tiden går före i kön!!!! j****igt nochanlant av denna tant som tydligen va fin lärare som går före oss studenter?? nä men just det hon hade bråttom.... jaha men vi då?? trodde hon att vi hade hela dan på oss också elller???? Linda you know what Im talking about!


min grupp försvann också,, en försvann, en hade bokat in ett annat möte!!!! hallå senast igår bestämde vi att vi skulle ses! hur f*n kan man då hinna boka ett annat? dålig stil!!

Nästa vecka är min grupp nr 2 upptagna med att planera ett seminarum som är veckan därpå... när ska vi då hinna skriva skiten? gah!


Våran lärare körde ett rasande tempo idag.. va inte så kul för det va mkt fakta han sa och det kändes som man missade hälften.... jobbigt ... snart kommer tentan också!

nä ni, måste hämta mattterna, städa och laga mat innan det blir kväll.. något plugg blir det inget idag.. för just nu är ja för trött för det!

uppgång tidigt i morron ist...!

Älsklings tur!

Idag är det min älsklings tur att fylla år!! Grattis så mkt min älskling! Nu börjar du allt komma upp i åren, jag kan fortfarande kalla mig en ung människa men nu när du är närmare 30 än 20 så är den tiden förbi! Snart har du väl 30 års kris:)

Här följer bilder på min "gubbe" så som man kan sammanfatta honom:)



Öl, chips (och whiskey), pizza, burgare och liten kärlek till mig - där har ni min "gubbe" det..:D
Älskar dig!!!

_____________________________________________________________________
På engelska peppprar det en massa uppgifter på oss, ingen i klassen vet hur vi ska hinna-. vill till att vi inte blir sjuka för missa en lektion går inte!! Ja förstår dig, min polare hemifrån, varför du valde att hoppa av.. vet inte om det va av denna orsak att det är mkt, men det är ganska nära att man ahr lust att hoppa av.. men ja är den som inte har skammen att ge sig!!

Nu plugg innan älskling kommer!!

Kram!

fint..

eller ?

bilder från helgen...




Dad, mum och hunny.... och så såklart vår goda tårta! maaahh supergod!

Årets bästa helg!!

Mina f öräldrar har precis åkt och jag känner mig lite nedstämd nu på min självaste födelsedag, för jo visst, ja blir ett år äldre idag!
Vi har haft en underbar helg, med mkt skratt och umgåsning (måste vas ett nytt ord från mig!)
De kom i fredas kväll och vi satt och pratade till lördagen (kring 00) då va alla så trött och vi ville ju göra mkt på lördan så vi gick och la oss..

Gick upp 8, pappa var ute och gick och mamma och jag satte upp mina nya gardiner som jag önskat mig från lilla mamma och det blev jättefint! Så nöjd, tack mamma!!!

Sedan frukostade vi och åkte sedan till valbo och IKEA, hade ju fått present av bror en jättefin blomma med tre st på rad och pengar för att ja önskat mig en rullgardin i födelsedagspresent...

Köpte också ett par svarta byxor som ja letat efter så länge..!

Efter Valbo åkte vi till stan och käkade på nian, mums va gott, men gud va mätt vi blev..! därefter en liten promenad och sen hem för tårta!

Lite vilning i soffan och lite sykning inför bowlingen som vi skulle göra! Gud va kul det va å bowla med päronen, internmatch! Mor och ja va väldigt lika varandra så vihade en egen internmatch och om ja slog en strike gjorde hon också ddet hrm!

Ställningen blev att pappa vann, totalt. Sedan kom vi tre (p, mam och jag) väldigt jämt så vet inte riktigt hur ordningen blev.. var lite oense om det :) 

Efter bowlingen .- mat igen! gjorde kyckling i kokosmjölk med cashewnötter och ris, mums men ingen va särskilt hungriga:) 

Tittade lite på körslaget sedan spelade vi kampen mellan kvinna och man och det blev många skratt! 

Blev 1-1 i matcher, så är nöjd:) det märks ganska tydligt att ja å mamma är släkt, fnittriga och tänker ganska mkt på samma sak:) 

Efter en hårda matcher  var vi alla trötta och tyvärr led lördagen mot sitt slut. .

Söndag och idag är min födelsedag då men tyvärr inte riktigt glad nu då mam och dad åkt hem! 
Just nu hatar ja att bo här, vill inte bo 50 mil ifrån mina föräldrar och min hund som ja saknar så mkt! 

Idag hade vi presentutdelning förstås, och så har vi ut å gått och lite sånt... fick gardiner, parfym, kläder, salladsskål med bestick och ryggsäck... allt va ja önskat  mig!!

Och mam och dad blev nöjda med sina presenter också! 

Tack mam och dad för allt, ni är de bästa föräldrarna som finns på denna jord!!!


Dessutom tack till min fina Anna för de jättefina halsbandet och armband som jag är ensam om att äga i hela världen!! 


Även tack till er som uppvaktat mig idag! 


Kramar från en numera 22 åring!

Tar helg nu

nu om en halvtimma eller så tar jag helg, fast har donat lite nu med som bakat bröd gjort tårta och chokladbollar... pärona kommer ju om några timmar så:)

Tårtan blev för övrigt jättefin, kan ta ett kort på den om ja kommer ihåg:)

Nu plugg sedan helg

kommentar

Pappas kommentar på frågan när ja kommer bli vuxen löd:

Vuxen blir man aldrig bara på pappret när man läser när man är född. Som pappas tös blir man aldrig stor.

Fyller ju år på söndag, hela 22 bast (yay) och tror pappa  suckar lite - för ack va tiden går!

Nästa år fyller jag 22 igen eller 24, har inte bestämt mig än.. Hatar allt vad som finns att bli 23.. finns orsaker bakom det!

Vårens roligaste lektion

Jaa haha, kan engelska ibland va rolig måntro? Idag var det.. tack vare vår amerikansk-spansk(?)- svensk lärare .. herregud alltså, vissa låg nästan ner på golvet av skratt (viss överdrivenhet men ändå) för att han härmade folk språk mm ... och han tycker inte om nån i sverige typ (skämt? antagligen:)) .. absolut inte skåningar då deras dialekt är väldigt grov, men naturligvis med en skämtsamhet på rösten... (tror ja?:)) Sedan jämförde han amerikanska och brittiska engelskan... i amerika säger man ..... "at all". i brittiskan säger man "ahh tall".... lägg till er brittiska accent så hör ni hur tydligt det är! å gud som vi skrattade när vår lärare härmade britterna här eftersom det va överdrivet som sjutton (eller va det? eg tycker ja inte det)... 

jämförde även varför franskan är finare än tyskan... varför tycker man så? 
Varför tycker man finskan är ett fult språk? Varför läser finska barn svenska men inte tvärtom? 

Otroligt givande lektion faktiskt,  men trots detta fasar ja öve tentan! SÅ många begrepp och ord och INGEN tid att läsa på... vi går hela veckan när tentan... på en lovely Friday...  
Dessutom är vår lärare lite läskig av sig, han ser läskig ut och han är känd för att hoppa på folk som inte räcker upp handen vilket ja hatar.. han älskar också tydligen att få oss upprörda.. för diskussion ska det minsann bli..

Men visst blev vi lite skrajsna när han skriker ut "you're all mean!!" Not us americans, you did start the trade with the slaves! You did, not the americans..! 

Men, han vill ju bara skapa debatt.. för vi kan ju inte rå för va våra förfader gjorde,, dessutom va det ju inte svenskar... de va ju faktiskt britterna!

Nåväl, ser med skräckblandad förtjusning fram emot resten av kursen...

Imorrn kommer mam och dad! Då ska vi firas hela helgen, hela bunten! Lovely!

stor suck

kurserna verkar bra, de ja börjat med i alla fall, men mkt att göra.. värst dock är den lilla trepoängaren! hur svår som helst verkar den vara.. ska ha tenta på den om drygt 5 veckor och gud alltså, våndas redan... kollade gamla tentor nu,,, fattar nada... great...

ja vill inte läsa engelska, kan ja inte bara få va färdig?

Per anders blev idag förvånad över min dialekt, första gången han hörde mig prata svenska när han fick låna en bok av mig:) Tydligen så hörs inte dialekten när vi snackar engelska och det är så sant så!

Tack linda för pengar och böckena och informationen såklart.. vi kommer klara det galant även om vi nu inte får skriva på  c  hm..

nä nu måste ja sätta igång å läsa!

Kram

hm...

svirar runt lite på familjeliv och väldigt ofta läser ja om folk som har svårt att bli gravida..trodde inte det va så vanligt. men har iofs läst om att 10-15 % av par som vill bli gravida får problem.. ja är superorolig för att ja inte ska bli gravid.. vill ju jättegärna ha barn och det snart! vill veta att vi kan bli gravida också så ja slipper gå och vara orolig!

Kämpa på alla ni därute som försöker bli gravida! Tänker på er!


Underbar dag för övrigt, suttit på  balkongen och vilat ögonen när solen sken som mest, underbart!

1 April

Nu funkar visst bloggen igen! hm och ja som inte är så sugen på att skriva nåt nu!

Nåväl, alla födelsedagspresenter är nu inhandlade och mitt klädskåp är fyllt av dem,, vi ska ju fira i helgen allihopa (mor far, P och ja) för vi fyller ganska tätt, men min födelsedag börjar:) .. dock dyrt med presenter...

Tittade på min deklaration på internet och såg goda nyheter där:) men glädjen blev som förbytt när jag insåg att aktierna inte var redovisade:( och som ni kanske vet så måste man betala skatt på den vinstbärande delen, vilket gör att ja kommer få betala ungefär lika mkt som jag hade positiva nyheter... det är ganska mkt :( Dessutom går en räkning iväg nästa vecka till fsk på 2000 till ingen nytta och ja har köpt böcker för 800.... med andra ord en dyr vår väntar mig! Tur attdet är sommar snart så man kan fylla på plonkan lite, om två månader så har ja nästan börjar sommarjobba!

Ja saknar min vovve så mkt nu, otroligt mkt, tyvärr kommer nog inte han komma med upp, då det är för långt att åka:(

Vill veta om ja klarat tentan nu! nyfiken! ska börja de nya kurserna i morron, får se hur de är.. ska läsa en pedagogikkurs, en litteraturkurs och en "english as a global language"kurs... alltså fortsätta läsa engelska *suck*

Idag hoppas ja att ja kan få en bok att läsa i... mina böcker är skickade nu men måste ha en tills i morron! jäkla adlibris!

Nåväl.. april april på er... det ja skrivit är dock inget aprilskämt:)