Så mkt har hänt

på 9 dagar..

Har ju vart iväg på en resa... till Afrika och marocko, skönt med avkoppling och alla sevärdigheter gör att ja på köpet blivit lite mer allmänbildad för hur mkt visste ja om Marocko innan? Typ nada. Viktigt också anser jag att jag som lärare reser en del för att uppleva olika kulturer och hur folk lever här i världen.. >Marockos kultur är väldigt olik vår kultur här hemma...
ja har dock ingen lust att skriva hur resan varit,, än mer klassiska sol (japp), bad (nåja några dopp blev det, dock inte i Atlanten som var iskall, endast fötterna blev doppade), utfykter (jojomän, till Marrakech en alldeles rosa stad med en marknad som tar 5 år att hitta i och ett berömt torg som är med på Unicefs världsarvslista och där finns bland annat ormtjusare... ) ...
resan var inte den bästa vi gjort men vi är nöjda med den då vi fick vila lite sol och njuta av varandras sällskap.. dessutom fick vi ju god mat, spelade squash och även minigolf som var minst sagt speciella.. ja menar stenunderlag och golfbollar hör ju liksom inte riktigt ihop.... hopp hopp hopp sa bollen och vips låg bollen i gräset utanför banan istället för i! Detta är även filmat för att vi ska minnas det roliga :) Vo har såklart även upplevt marockansk kultur och det är väl ungrfär där ja känner att vi var i Afrika, annars måste ja säga att Egypten var mer afrikaniserat.. men fina dräkter, konstiga sånger och uppträdande gjorde att det ändå va spännande att uppleva..


Nä som sagt en överlag bra resa, de dåliga sakerna vill ja ju såklart inte skriva här, de har ja ju glömt redan (som molningt väder två dar)


vi kom hem i torsdags å i fredas kom min älskade familj, HELA familjen.. å åh va mysigt vi har haft! Ja har världens bästa familj!
Vovven min va ju med också å han va alldels upprymd när han kom att han till å med gick in i helfigursspegeln å trodde rummet fortsatte in i spegeln :) Min knasboll!
De kom vid 7 tiden på fredan så då beställde vi pizza, tände en massa ljus å åt , sedan pratade vi och tittade på bilderna från Marocko såklart, tittade på en film också efter ett tag, skojade och skrattade..
Igår åkte vi till Valbo en sväng, därefter hem igen för att gå till stan en snabbis där ja fick två julklappar av mor men de har ja ju givetvis "glömt bort" nu va det va :D
Jag vann två fribiljetter till järnvägsmuseet när vi gjorde skojpåhojorientieringen, å alla karlar va ju intresserade så vi bestämde oss för att gå dit.. så då gick karlarna dit medan ja mams och bamse fortsatte till plantagen för mamma skulle ha en kruka.. men det fanns inte så vi knallade hemåt, med lite träningsvärk i bena faktiskt...
Pappa hade köpt en underbart god tårta för att mor å far firade 30 årig bröllopsdag så den smaskade vi i oss.. mys i soffan å brorsan blev tydligen lite såld på guitar hero så han å P spelade på... E kom över en sväng då han inte fått några hockeybiljetter, men han gick sedan när vi skulle äta då han skulle äta på stan... vi åt västerbottenostpaj med någon röra på som förrätt (mkt gott fast ja inte är så förjust i röran med räkor,, tur att de va ja som la röran så fint så ja kunde beestämma hur mkt ja ville ha, pajen va supergod), därefter pressad potatis med en gryta med fläskfile och köttfärs (låter inte klokt, men det va faktiskt supergott!) efter detta va alla alldeles proppmätta å vi orkade knappt till tvn, men efter ett tag så när maten lagt sig så... :)  Tittade på isdansen för vi ville se kändisarna göra bort sig sedan slog vi på en film också.. å käkade kokosnöt, iaf ja å bror :)

Idag åkte de hem redan vid 11 då de blev dåligt väder.. va ute å gick när de spöregnade! Så nu är vi ensamma igen...
Ja fick heller inte bjuda så mkt på mat då mina päron gjorde det... pappa had emed sig en låda öl å "råkade" lämna den så nu är la P glad.. å så har ja fått en de annat också men det håller ja för mig själv :)

Åh ja har verkligen världens bästa familj! Ni är så bäst !! Min mamma fick massa saffran också som vi köpte i Marocko (mkt billigare än här) så nu ska hon göra lussebullar,, kanske inte riktigt än men snart.. julen är snart här gott folk! :)
Längtar tills ja får flytta neråt igen, avundsjuk på L som redan har lägenhet å allt avklarat! Men den som väntar på nåt gott väntar väl aldrig för länge, eller?

Ska kanske lägga in lite bilder i vår digitala fotoram nu, efter några veckors väntan så fick vi en annan än den vi skulle ha, men denna va tydligen bättre :)

I  morron, är vardagen tillbaka med exarbetet, ser ja framemot att transkribera ??? NOT! Ser ja fram emot att få uppsatsen klar ? VÄLDIGT, ser ja framemot att jobba med den? NJAA sådär faktiskt... men spela roll, det måste ju göras!

.... So long




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback